Merhabalar.Bende aslolan Bağkur diye biliyorum.Yapabileceğiniz,SSK'ya yapılan ödemelerin bir dilekçe ile tarafınıza geri ödenmesi.Bu ödeme ile Bağkur borcunuzu kapatırsınız umarım
Printable View
Merhabalar.Bende aslolan Bağkur diye biliyorum.Yapabileceğiniz,SSK'ya yapılan ödemelerin bir dilekçe ile tarafınıza geri ödenmesi.Bu ödeme ile Bağkur borcunuzu kapatırsınız umarım
Dediğim dilekçeye; Bağkur ne cevap verdi?Yoksa yazmadınız mı?Görelim bakalım;aslolan Bağkur mu (Neye dayanarak?), yoksa kanun maddesi mi?...
Bu saatte buna denecek şudur:"İyi geceler..."
ben 1990 yılında ssk ya giriş yaptırdım bu güne kadar primlerim farklı işyerleri tarafından kesintili olarak yani düzensiz olarak dönem dönem yatırıldı.2,5 yıl önce kendi adıma bi dükkan açtım 1.5 yıl sonra vergi levhamı iptal etmeden dükkanı bi akrabama bıraktım ve ben de başka bir işyerinde çalışmaya başladım. işyerim 1 yıl ssk primlerimi kesintisiz yatırdı.2008 nisanda işimden ayrıldım ssk primlerimi öğrenmeye gittiğimde bana son işyerim tarafından yatırılan primlerinin aynı anda bağkurlu sayıldığım için geçersiz olduğu söylendi.vergi levhamın iptali için bağkura gittiğimde dükkanı açtığımdan itibaren geçen 2,5 yıllık süre için bana 8 milyarlık bir borç çıkardılar.bu güne kadar hiçbir bağkur primi ödemedim ve bağkurdan hiçbir şekilde yararlanmadım.ssk dan emekli olmak istiyorum bağkur borcumu ödemezsem ileride ssk dan emekli olduğumda karşıma bir sorun olarak çıkarmı...nolur en kısa sürede cevaplayın.. lütfenn:(