Re: Terk Nedeniyle Boşanma
Alıntı:
kamakli rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Bir akrabam var ve yirmi yıllık evlidir. Fakat son 5 yıldır huzursuzluk ortamı doğmuş son 2 yıldır ise evde hemen hemen hergün kavga yaşanır olmuştur. Aile büyüklerinin araya girmesi ile akrabam olan şahıs 2 defa boşanma davası açmanın eşiğinden dönmüştür. Çiftin biri 18 yaşını doldurmuş 4 adet çocuğu vardır. Size sormak istediğim konu şudur, kişi evlendikten sonra karısının tüm müsrif harcamalarına rağmen 1 ev, 1 araba ve dükkan sahibi olmuştur. Eşinin derdi şu anda bir boşanma olsa bu elindeki malların tamamına yada bir kısmına konmaktır. Aile Mal Paylaşımı ile ilgili kanun yürürlüğe girdikten sonra herhangi bir girişimde de bulunmamıştır. Bu kişi üzerinde olan malları bugün birine devretse dahi boşanma sonunda yine de bunlardan birinin yada birkaçının parasını diğer tarafa vermek zorunda mıdır? Ya da bu malları sattıktan ne kadar süre sonra dava açarsa problem kalmaz. Diğer bir sorum eşi boşanmak istemezse dava sürünceme de kalabilir mi? Belki yapılacak şey çok etik gözükmeyebilir ama bu yirmi yıl içinde akrabam olacak şahıs gece gündüz çalışmasına rağmen evde sürekli hırsızlık olduğu gerekçesi ile eşinden çok büyük meblağlarda ücretler almış ve onu çoğu kez zor durumda bırakmıştır. Konu ile ilgili yardımcı olabilecek misiniz?
Not: Dükkanı üzerinde aldığı krediye istinaden ipotek vardır.
Bence erkek hemen o mallari elden cikarmali nakite cevirmeli parayi cin uzerinden cayman adalarinda bir bankaya aktarmalidir.Paranin boylece izi bulunmaz.Kadina sana yedirecegime kumarda yedim demelidir. Daha sonra hersey bittikten sonra parayi ortaya cikarabilir ama biraz beklemesi lazim bir kac sene bosandiktan sonra..Yoksa yarisi gider mallarin....
Alıntı:
kamakli rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
kişi evlendikten sonra karısının tüm müsrif harcamalarına rağmen 1 ev, 1 araba ve dükkan sahibi olmuştur.
Bir malın paylaşılması için:
1. bir kişinin kazandığı parayla
2. 2002 yılından sonra
3. evlilik birliği içinde alınmış olması gerekmektedir.
Bu üç şartı birden sağlamayan mallar boşanma halinde paylaşılmaz.
Mesela bunları alırken miras kalan veya piyangodan çıkan bir para eklenmişse bu toplam değerden düşülür.
Üç şart birden sağlanıyorsa da kaçırmak için yapılacak muvazaalı işlemlere karşı yapılacak bir şey her zaman vardır.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bu cevap mı şimdi?
cevap degil bu isin cozumu
Merhabalar.
Ben 6 yıldır evliyim.Bu süre zarfınca eşim hemen hemen en ufak bir konuda tartışma yaratıp,her seferinde ailesine gitmek için yola düşmekte,ya da bileklerimi keseceğim diye beni tehdit etmekteydi.Tam üç kez ev sahibim eşimi yoldan çevirdi.En son gidişinde ise çocukları üzerime atıp gitti.Tam 2 ay ailesinin yanında kaldı.Tabi bu ilk gidişinde ailemle birlikte oturuyordum.Eşimi aradım ne istediğini sordum.O da ayrı eve çıkmak şartını koştu.Ben de kabul ederek ayrı eve çıktım.Fakat Eşim ahlakını terk etmedi.5 ay birlikte kaldık,yine sudan bir sebep yaratarak ben işteyken eşyalarını topladı.Nasıl ettiysem gitmekten vazgeçmedi.Bende babasını arayarak kızının bir haftadır gidecem diye tutturduğunu kendisini dövmediğimi,sövmediğimi söyledim,onlarda bir araba tutarak gelip kızlarının eşyalarını alıp gittiler.Tabi çocukları yine üzerime atarak.Ve şu an yaklaşık 6 aydır ailesinin yanında.İlk gidişinde en küçük çocuğum 1,5 aylıktı sütünden kesilmesin diye araya aracı koyup çocuğu yolladım aracaının gözleri önünde annesi çocuğu emzirisen sana sütümü helal etmem diye kendisine müdahale edince o da öz çocuğunu emzirmeden aracıya cocuğumu geri verdi.Ben şimdi kendisine resmi yolla eve dön çağrısı yapacağım,gelmeyeceğini de biliyorum.Bundan sonra boşanma davası açacağım.Her türlü kusurunu ispat edeceğim şahitlerim var.Bu durumda eşim benden nafaka talep edebilir mi,biri 6,biri 1 yaşında olan çocuklarımı benden alabilir mi?Yanıtlarsanız sevinirim.