Re: İştirak Nafakasının artırımı
frontier kardeşim sen yanmışında ağlayanın yok. uzlaş yoksa icrayla ceketine kadar alır bu vicdansız hanımlar unutma istediğide senin rezil olma değilmi. en masum tavrını takın nostaljik ol kadir inanır bakışlarını kullan ee daha ne diyem. eski eşinin vicdanına kalmışsın yoksa faiziyle ve icra masraflarıyla ödersin kurtuluşun af falan yok bu işin
Karşı dava hakkında bilgi lütfen...
Alıntı:
Jupiter_30 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşım,
Bende seninle aynı kaderi paylaştığımı dün itibari ile öğrendim.Dünden beri avukat ve hukuki.net arasında mekik dokuyorum.Avukat arkadaşların bana söylediğine göre izleyebileceğin yollar var.
1.Karşı dava açarak elinde delillerle birlikte nafakanın azaltılmasını talep eden bir dava açabilirsin.
2.Mahkeme günü ya kendin yada dava vekili bir avukat arkadaş aracılığı ile budurumu ispatlayan belgeler ile mahkemeye çıkarsın.(Kira kontratı,sabit giderler,tedavi masrafları vs.)
3.Davaya katılmazsınki bu en kötü sonucu doğuracak bir durum olur çünkü savunma gereği duymazsan herşey karşı tarafın delilleri ile muhakeme edilir kaderine katlanırsın.
Profesyonel bir yardım almanı tavsiye ederim
İyi günler.
Merhaba,
Benim de benzer problemim var. Eski eşim hem iştirak hem de yoksulluk nafaka artırım davası açmış. Kendisi yetim aylığı alma hakkı olduğu halde bunu kullanmıyor. Ben özellikle buna dayanarak yoksulluk nafakasının azaltılmasını ya da kaldırılmasını isteyeceğim.
Mahkeme bulunduğum şehire çok uzak. Davaya cevap yazdım, bulunduğum ilin mahkemesi aracılığı ile göndereceğim. Davaya cevabımda "Davaya Cevap Veren Davalı ve Karşı Davacı" yazmak yeterli mi? Yoksa yeni bir dava mı açmalıyım? Eğer böyle ise hemen mi açmak gerek yoksa şimdiki dava sonuçlandıktan sonra mı uygun olur? Bulunduğum şehirde dava açma şansım var mı? Açılan davanın duruşma tarihi 26 Haziran.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Re: Karşı dava hakkında bilgi lütfen...
Alıntı:
ahmetdamar rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Benim de benzer problemim var. Eski eşim hem iştirak hem de yoksulluk nafaka artırım davası açmış. Kendisi yetim aylığı alma hakkı olduğu halde bunu kullanmıyor. Ben özellikle buna dayanarak yoksulluk nafakasının azaltılmasını ya da kaldırılmasını isteyeceğim.
Mahkeme bulunduğum şehire çok uzak. Davaya cevap yazdım, bulunduğum ilin mahkemesi aracılığı ile göndereceğim. Davaya cevabımda "Davaya Cevap Veren Davalı ve Karşı Davacı" yazmak yeterli mi? Yoksa yeni bir dava mı açmalıyım? Eğer böyle ise hemen mi açmak gerek yoksa şimdiki dava sonuçlandıktan sonra mı uygun olur? Bulunduğum şehirde dava açma şansım var mı? Açılan davanın duruşma tarihi 26 Haziran.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Nafakanın azaltılması veya kaldırılması için tebligatı aldıktan sonra karşı dava açabilirsiniz veya ayrıca dava açmanız gerekir. Şu anda dava açarsanız davalar birleştirilir, karar ona göre çıkabilir.
Eğer siz dava açmazsanız rakam aynı kalır veya arttırılır. Sizin sonra açacağınız dava sonuçlanana kadar eski rakam veya arttılan rakama göre ödersiniz.
Re: Karşı dava hakkında bilgi lütfen...
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Nafakanın azaltılması veya kaldırılması için tebligatı aldıktan sonra karşı dava açabilirsiniz veya ayrıca dava açmanız gerekir. Şu anda dava açarsanız davalar birleştirilir, karar ona göre çıkabilir.
Cevabınız için teşekkür ederim. Bulunduğum ilden davanın görüleceği ilin mahkemesine gönderilmek üzere dava açabilir miyim acaba. Yoksa o ile gitmek mi gerekiyor. Şu an avukat tutacak durumda değilim. Kendim açmak istiyorum. Anladığım kadarı ile ayrı bir dosya numarası oluşturulacak ve sonra birleştirilecek. Açılan davaya ayrı bir cevap yazısı, kendi açacağım dava için de ayrı bir yazı mı hazırlamalıyım? Karşı dava ile ilgili daha detaylı bilgiyi nereden bulabilirim acaba?
Zahmet verdiğim için kusura bakmayın. İlginiz için tekrar teşekkür ederim.