Re: İnternetim Olduğu İçin Suçlu muyum ?
Alıntı:
Elmira rumuzlu üyeden alıntı
İşlemini Başka Bir İP Numarasından Yapmak Sanıldığı Kadar Zor Olmasa Gerek
Siz herhalde beni yanlis anladiniz,bu ip adresinin nasil olup da size ait gorundugunu bir sekilde aciklamaniz gerekecek,bunun icin de wireless modeminizin olup olmadigini sordum,belki wireless modem uzerinden baglanti gerceklestirilmistir diye..
Henuz dava acilmadan tutuklu yargilanmayi dusunup,pesinen yanilgiyi kabul etmeyin,tutuklama bir tedbirdir,sayet delilleri yok etme ya da kacma olasiliginiz var ise tutuklu yargilanirsiniz..Su an bilgisayariniza el konulduguna gore boyle bir itimal yok gibi..Bununla birlikte ceza almaniz icin sadece ip adresinin size ait oldugunun ispatlanmasi yetmez,bununla birlikte parayi kendi hesabiniza gecirdiginizin de ispatlanmasi gerekir..
Saygilarimla.
Alıntı:
Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
Siz herhalde beni yanlis anladiniz,bu ip adresinin nasil olup da size ait gorundugunu bir sekilde aciklamaniz gerekecek,bunun icin de wireless modeminizin olup olmadigini sordum,belki wireless modem uzerinden baglanti gerceklestirilmistir diye..
Henuz dava acilmadan tutuklu yargilanmayi dusunup,pesinen yanilgiyi kabul etmeyin,tutuklama bir tedbirdir,sayet delilleri yok etme ya da kacma olasiliginiz var ise tutuklu yargilanirsiniz..Su an bilgisayariniza el konulduguna gore boyle bir itimal yok gibi..Bununla birlikte ceza almaniz icin sadece ip adresinin size ait oldugunun ispatlanmasi yetmez,bununla birlikte parayi kendi hesabiniza gecirdiginizin de ispatlanmasi gerekir..
Saygilarimla.
Sayın Ulaş Değirmenci Bilgisayar Konusunda Yeteri Kadar Bilgiye Sahip Olmadığım İçin Sorunuzun Cevabını Yanıtlıyamadım Lütfen Kusuruma Bakmayın Ancak Son Olarak Söylemiş Olduğunuz Cümleler Bi Nebzede Olsa İçimi Rahatlattı İlginizden Dolayı Teşekkür Ederim Yenilgiyi Tabiki Kabullenmedim İşlemediğim Bir Suçla İlgili Olarak Hakkımı Tüm Mercilerde Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde Dahi Ararım Sadece Bildiğim Kadarı İle Ağır Ceza Mahkemelerinde Görülen Davaların Sanıkları Tutuklu Yargılınıyo Tabiki Yanılıyorda Olabilirim Dediğim Gibi Bi Panik Havası Hakim Bende.
Alıntı:
Sayın Emrah Yavuzcan
Ben İp Numarasının Bana Ait Olmadığını İddia Etmiyorum İP Numaraların Bi Takım Programlar İle Taklit Edildiğini Ve Mağdur Kişilerin İnternet Bağlantılarını İP Numaraları Taklit Edilmek Suretiyle Kullanıldığını Biliyorum Google Adlı Arama Motoruna Sadece " İp Taklit Etmek " Yazarak Arattığımda Karşıma Yüzlerce Sayfa Ve Bunu Yapmak İçin Binlerce Method Olduğunu Gördüm Henüz Bilişim Suçları Altyapısını Ülkemizde Oturmamışken Sadece TTnet'in Vermiş Olduğu Bilgilere Dayanarak Masum İnsanların Yüce Adalet Karşısında Bu Denli Korunaksız ve Aciz Durumda Bırakmak Adaletin Vicdanına Ters Düşmez mi ? Ben Bunları Yazarken Bir Hacker Oturmuş Ve Belkide Dünyada Henüz Kimsenin Bilmediği Bi Program Yazarak Kişilerin İP Adresini Bir Tuş İle Kopyalamayı Ve Yasa Dışı İşler İçin Kullanılabilir Hale Getirmeyi Başarmış İse Ve Bu İP Adresi Sizin Benim Ve Ya Bi Başkasının Masum Kişilerin İP Adresi İse TürkTelekom'un Vermiş Olduğu Bilgilere Dayanarak Milyonlarca İnternet Abonesinin Demir Parmaklıklar Arkasına Gitmesi An Meselesimi ? Ben Nasıl İspatlayabilirim ki TürkTelekom'un Yanlışlık Yaptığını Belkide TürkTelekom Haklı O İP Adresi Bana Ait Fakat Bi Başkasının Benim İP Adresimi Kullandığını Nasıl İspatlayabilirim Bu Kadar Ucu Acık Bir Soruşturmada
Ve Lütfen Bana Söyleyin Bir Bankanın Müşterisinin Hesap Bilgilerine Ulaşıp Oradan Para Sızdırıcak Kadar Bilgiye Sahip Olupta 13 Senedir İkamet Ettiğim Kendime Ait Evimden Hangi Mantıkla Hareket Edip Bu Adi İşi Gerçekleştiriyim.İnternet Kafelerden Bu Tarz İşlerin Takibinin Neredeyse Mümkün Olmamasına Rağmen.Dava Sürecinde Hakim Bunları Göz Önünde Bulundurur mu ?
Sayın Emrah YAVUZCAN Konuya Göstermiş Olduğunuz İlgiden Dolayı Size Çok Teşekkür Ederim Yorumlarınızın Devamını Bekliyorum.
Saygılarımla Elmira
Ip taklit etmek diye bir şey yoktur. Ip değiştiren programlar ya da benzer programlarla ip klonlanamaz taklit edilemez. Benim şu an kullanmakta olduğum ip'yi siz klonlayamazsınız, aynı ip'yi alamazsınız. Aynı şekilde sizin kullandığınız ip'yi ben şuan klonlayamam aynı ip'yi alamam. Ha tabi burada önemli bir konu var ki oda wireless (kablosuz modem) kullanımı. Wireless modem kullanıyorsanız
bir başkası sizin modeminizi kullanarak ve dolayısıyla internet bağlantınızı kullanarak internete girmiş olabilir. Bir diğeri ise fiziksel olarak telefon hattınızın kullanılmış olma ihtimalidir. Bu veya buna benzer ihtimallerde ip klonlanmış olmaz zaten. Bu ve buna benzer durumlarda ip klonlanmış değildir.. Telekomun kayıtlarına göre ip'nin size ait olmuş olması sizin aleyhinize güçlü bir delildir. Bilgisayarınızda her hangi birşeye rastlanılmamış olması halinde dahi hakkınızda kamu davası açılacağını ve yargılanacağınızı tahmin ediyorum. Yargılama sonucunda suçlu olduğunuzu veya olmadığınızı tespit edecek olan mahkemedir. Telekomun kayıtlarının sizin aleyhinize olması iddianame düzenlenmesi ve hakkınızda kamu davası açılması için yeterlidir. Ağır ceza mahkemelerinde görülen davalarda illa sanıklar tutuklu yargılanacak diye birşey yoktur.
Vakit kaybetmeden bir avukattan yardım alınız.
Alıntı:
Jilet rumuzlu üyeden alıntı
Ip taklit etmek diye bir şey yoktur. Ip değiştiren programlar ya da benzer programlarla ip klonlanamaz taklit edilemez. Benim şu an kullanmakta olduğum ip'yi siz klonlayamazsınız, aynı ip'yi alamazsınız. Aynı şekilde sizin kullandığınız ip'yi ben şuan klonlayamam aynı ip'yi alamam. Ha tabi burada önemli bir konu var ki oda wireless (kablosuz modem) kullanımı. Wireless modem kullanıyorsanız
bir başkası sizin modeminizi kullanarak ve dolayısıyla internet bağlantınızı kullanarak internete girmiş olabilir. Bir diğeri ise fiziksel olarak telefon hattınızın kullanılmış olma ihtimalidir. Bu veya buna benzer ihtimallerde ip klonlanmış olmaz zaten. Bu ve buna benzer durumlarda ip klonlanmış değildir.. Telekomun kayıtlarına göre ip'nin size ait olmuş olması sizin aleyhinize güçlü bir delildir. Bilgisayarınızda her hangi birşeye rastlanılmamış olması halinde dahi hakkınızda kamu davası açılacağını ve yargılanacağınızı tahmin ediyorum. Yargılama sonucunda suçlu olduğunuzu veya olmadığınızı tespit edecek olan mahkemedir. Telekomun kayıtlarının sizin aleyhinize olması iddianame düzenlenmesi ve hakkınızda kamu davası açılması için yeterlidir. Ağır ceza mahkemelerinde görülen davalarda illa sanıklar tutuklu yargılanacak diye birşey yoktur.
Vakit kaybetmeden bir avukattan yardım alınız.
Sayın Jilet
Düne Kadar İnternet Teknolojisini Dahi Tahmin Edemezken Bügün İnternet Yüzünden Başımıza Gelen Olaylardan Dert Yanıyoruz Su Anda İp Klonlayan Bi Hack Yazılımının Mevcut Olmadığını Kim Nerden Bilebilir ? Bu Yazılıma Sahip Kişiler Ben Sahibim Dermi ? Bu Arada Vermiş Olduğunuz Kısmende Olsa Doğru Bilgiler İçin Teşekkür Ederim Çünkü Fiziksel Olarak Telefon Hatlarına Girilebilceğini Öğrenmem İyi Oldu Ama Bunun da İspatı Sanırım İmkansız.
Bu Arada İp Taklit Etmenin Mümkun Olduğunu Belirten Bilgilere Tübitakın Sitesinden Ulaşabilirsiniz Linki Aşağıda Mevcuttur İlginize Teşekkür Ederim.
http://www.kamusm.gov.tr/tr/Bilgidep...tml?ipsec.html
Verdiğiniz linkte ipler klonlanabilir diye birşey yazmıyor. Bence ne siz ne de ben bilişim uzmanı, bilgisayar mühendisi ya da vs. değiliz onun için bunu tartışmanın anlamı yok. Ip adresi klonlanamamakta. Diyelim ki klonlanıyor ve sizin dediğiniz gibi söylenmiyor kimse bunu bilmiyor. Bu sizi kurtaracak mı hayır! Beraat etmenizi sağlayacak mı? İspat edemeyeceğiniz için hayır. Onun için bence siz bilişim kısmını bir kenara bırakında kendinizi nasıl kurtarırsınız onu düşünün. Verdiğiniz linklere açığım şayet somut bir şekilde ip adresinin taklidinin klonlanmasını mümkün olduğunu söyleyen yazılmış bir makale ya da bilgi varsa linkini verin biz de okuyalım. Ama hem diyorsunuz ki bilgisayardan anlamıyorum hem de google iki arama yapıp sonuçlarına göre burada iddialaşıyorsunuz. Biran önce avukatınızla görüşün de sonra başınız ağrımasın.
Alıntı:
Hukuki Net Üyelerine
Geçtimiz Günlerde 3 Polis Memuru Sabah Saatlerinde Ellerinde ki Arama İzniyle Beraber Evime Girip Kendi Şahsıma Ait Olan Bilgisayar Kasamı İncelemek Üzere Alacaklarını Beni'de İfade Vermek Üzere Karakola Davet Ettiklerini Söyleyince Büyük Bi Şaşkınlık Yaşadım.Hangi Sebeplerden Ötürü Suçlandığımı Öğrenmek İstediğimde İse Bana İnternet Üzerinden xxx Adlı Şahsın Konyadaki Hesabından Kişini Rızası Olmadan 3.600 Ytl Değerindeki Paranın İstanbuldaki Bir Hesaba Aktarıldıgını Ve Bu İşlemin Benim Bilgisayarımdan Gerçekleştirildiğini Konya Savcılığının Talebi Üzerine TürkTelekom'un Yapmış Olduğu Tespitte İşlem Yapılan İP Adresinin Ve Buna Bağlı Olarak Telefon Numarasının Şahsıma Ait Olduğunu Söylediler.
Değerli Hukukçular Benim Ne Bu Şahıslarla Ne de Bu Olayla Hiçbir İlgim Ve Alakam Olmamasına Rağmen Dolandırıcılıktan Suçlanmış Olmam Beni Çok Üzmüştür Ve Size Sormak İstediğim Bir Kaç Soru Var İzninizin Olursa Eğer Verceğiniz Yanıtların Benim İçin Ne Kadar Önemli Olduğunu Tahmin Edemezsiniz Hepinize Çok Teşekkür Ediyorum.
1-) Bilgisayar Kasasının İnceleme Sonuçları Temiz Çıkarsa Dava Henüz Açılmamışken Takipsizlik Kararı Verilebilir mi ?
2-)Nasıl Oluyorda Benim Bilgisayarımın İP Numarası Bu Olaya Karışıyo ?
3-)Bu Suça Hiç Bir Şekilde İştirak Etmediğimi Nasıl İspatlayabilirim ?
4-)Buna Benzer Dava Varmıdır ? Yada Buna Benzer Sonuçlanmış Ve Karar Verilmiş Bir Dava Süreci Olmuşmudur ?
Gerçekten Son Zamanlarda Kendimi Bu Olay Yüzünden Hiç İyi Hissetmiyorum İnternette Yaptığım Araştırmalar Neticesinde Bu Şekilde Mağdur Olmus Bir Çok Kişiye Rastladım O Yüzden Konunun Üst Konu Olmasını Site Yöneticisinden Rica Ediyorum.
Saygılarımla
Elmira
Sayın elmira öncelikle geçmiş olsun..
Ben ne hukukçuyum nede bilişim ve bilgisayar uzmanıyım..Sadece Normal bilgisayar kullanıcısıyım..yüzeysel bilgi amaçlı bilişim suçlarına karşı elimden geldiği kadar ilgileniyor ve araştıyorum..Çünki internete giren herkesin her an başına gelebilecek bir durum.
Gelelim sorularınıza..:
1-) Bilgisayar Kasasının İnceleme Sonuçları Temiz Çıkarsa Dava Henüz Açılmamışken Takipsizlik Kararı Verilebilir mi ?
Bu tamamen savcının incelemesi ve kaatine bağlı..
2-)Nasıl Oluyorda Benim Bilgisayarımın İP Numarası Bu Olaya Karışıyo ?
Eğer wirales modem kullanıyorsanız mobil biri sizin ip adresini tesbit ederek eline geçirmiş olabilir.ikinci olarakta sabit ip kullanıyorsanız yine ipinizi tesbit etmiş biri aynı işlemi yapabilir..üçüncü olarakta bildiğiniz veya bilmediğiniz biri tarafından gönderilen -mail veya truva atı ve keyloger gibi program ile ip adres ve bilgileriniz ele geçirmiş olabilir..
3-)Bu Suça Hiç Bir Şekilde İştirak Etmediğimi Nasıl İspatlayabilirim ?
Bu sizin için bir isnat ve iddiadır.Hukuk uygulayıcılarıda yaslara göre hareket edeceğinden savcının iddianamesine göre seyir alacak hakkınızda kamu davası açılacak (Tahminime görede ve olay seyrine göre mahkeme 5-7 sene gibi bir zamanda sonuçlanacığını düşünüyorum..Hem savcının bilirkişiye incelettirmesi hemde itirazı halinde bu konuda uzman profesör düzeyinde bilir kişilerce inceleme yapılması neticesinde verilecek rapora göre durum lehinize veya aleyhinize dönecektir..Hukuk uygulayıcıları bu tür konulara henüz yeterli vakıf olmadıkları için Bilir kişi raporları önem arzetmektedir..
4-)Buna Benzer Dava Varmıdır ? Yada Buna Benzer Sonuçlanmış Ve Karar Verilmiş Bir Dava Süreci Olmuşmudur
Bu suç hem bileşim suçları kapsamına hem hırsızlık suçu kapsamına hemde nitelikli dolandırıcılık suçlarına girdiğini düşünüyorum..
Bu tür suçlar gerek ferdi gerekse glabol internet ortamnında sıkça görülen suçları teşkil etmektedir..Bu tür suçlardan bir çok açılmış davalar vardır...
Benim size tavsiyem bilişim suçlarını iyi bilen savcılığa bile ifade vermeden bir avukat bulmanız ve profesyonel yardım almanız yararınıza olacaktır..
Alıntı:
Sayın Ulaş Değirmenci Bilgisayar Konusunda Yeteri Kadar Bilgiye Sahip Olmadığım İçin Sorunuzun Cevabını Yanıtlıyamadım Lütfen Kusuruma Bakmayın Ancak Son Olarak Söylemiş Olduğunuz Cümleler Bi Nebzede Olsa İçimi Rahatlattı İlginizden Dolayı Teşekkür Ederim Yenilgiyi Tabiki Kabullenmedim İşlemediğim Bir Suçla İlgili Olarak Hakkımı Tüm Mercilerde Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde Dahi Ararım Sadece Bildiğim Kadarı İle Ağır Ceza Mahkemelerinde Görülen Davaların Sanıkları Tutuklu Yargılınıyo Tabiki Yanılıyorda Olabilirim Dediğim Gibi Bi Panik Havası Hakim Bende.
Wireless modem,daha turkce bir kullanimla kablosuz modem mi kullaniyorsunuz?
Arkadaşlar yeni forum konusu açamadığımdan ve siteye yeni yeni girmekte olduğumdan sorumu bu alana yazdım...Belirttiğim konuda bilgi alabilir miyim?
Alıntı:
avukat-esra rumuzlu üyeden alıntı
Hukuki.net Üyelerine,
herkese merhaba. Sormak istediğim konu şu: Müvekkilimizin hesabından internet yolu ile para aktarımı yapılıyor.Kendi bilgisayarı inceleme altına alındığında suç ile ilgili bir delil tespit edilemediği gibi güvenlik anlamında da bir eksiklik bulunmuyor.Suçun işlendiği bilgisayarın IP numarası tespit edilemiyor. Bu durumda bankanın internet güvenlik sisteminin yeterli olup olmadığı konusunda bilirkişi incelemesi dışında yapılabilecek birşey var mıdır? Bu husus yalnızca bilirkişi incelemesi ile mi ispatlanacaktır?
Yargitay uzun suredir verdigi kararlarda bu ve benzeri olaylarda ugranilan zarari banka ve zarara ugrayan arasinda paylastiriyor.Zarar gorenin bilgisayarinda yapilan incelemede herhangi bir guvenlik zaafiyetine rastlanilamamis olmasi zarari doguran olayin gerceklesmesinde bir kusurunun olmadigi seklinde degerlendirilebilir.Bu durumda tum zarar bankaya yuklenilebilir.Bankanin SMS ile uyari,Sanal Klavye,SMS Dogrulama gibi guvenlik onlemleri yok ise bu konuda diger bankalarin uyguladigi guvenlik onlemlerini gostererek bankanin kusurunu ispat edebilirsiniz.Bu konuda muhtemelen bilirkisiden gorus alinacaktir,bilirkisi raporuna itiraz ederek ya da kendisine bu ve benzeri sorulari sorarak hakime kanaat verebilirsiniz.
Saygilarimla.