-
Sayın zara ve diğer avukat arkadaşlara teşekkür ederim. Benim konumla ilgili emsal yargıtay kararları eğer var ise, benim gibi güveninden dolayı madur durumda olup ta kendini kurtarabilen veya senedi ödemek zorunda bırakılan kişilerin durumuna ilişkin yargıtay kararlarını bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
-
Enteresan bir olay entersan bir anlatım.;
Sayın tez ; Form konunuz 15 milyar olmasına karşın ortada bir 20 milyarlık senet birde ödenmiş 5 milyar söz konusu sanıyorum.
Bence ki özellikle ben avukat değilim belirteyim bu davaya bakacak bir hakimin bu olaya asla normal birsenet davası gibi bakmamasını sağlamanız sizin için yararlı olacaktır.
Siz eşinize 5 milyar ödediğinizi ispat edebiliyor musunuz? Ebediyete akım giden süreçte doldurduğunuz bir senenin öncesinde bu seneti eşinize boş olarak verdiğinizi ispat edebilirmisiniz? kaldıki yazı ve kalem değişikliği lehinize olabilecek bir durumdur.
Ayda 4 milyar kazanan birisi 5 milyar için eşine senet vermez aslında , daha önemlisi ne biçim bir birliktelikki senetle iş yapılıyor. Sanıyorum ki hakim eşinize soracaktır bir kaç değişik şekilde senetle ilgili soru ancak bu sizin haklı olduğunuz anlamına gelmeyecektir.
Kişisel kanaatim şudur ki iyi bir avukatla bu işe girerseniz kazanma şansınız oldukça yüksek çünkü ortada bir ticari ilişkiden doğan borçtan dolayı olan bir senet yok. İki tarafta hakime senedin içeriğini zor anlatır laf işitir ama eğer doğru söylüyor iseniz kazanma şansınız çok fazla sanıyorum..
-
merhabalar. Sayın commodore1tr, anketin başlığını yanlış yazmışım. 15 milyar değil 20 milyar olacaktı. Eski eşim kendisi bana 20 milyarlık icra açtığını söyledi. Eğer doğru söylüyorsa. Dilerimki daha fazla değildir. Hangi sebepten dolayı bu parayı isteyeceğinide bulmuş. Sayın Commodore1tr ben de aynen sizin gibi sordum. "peki hakime ne cevap vereceksin" diye. O da bunun kılıfını gayet güzel hazırlamış. Evlenirken kendisine takılan altınlarını biz ilk evlendiğimiz yıllarda ihtiyacımızdan dolayı harcamıştık. ama nekadarlık altını olduğunu bilmiyorum. Hakime o altınlar karşılığında bu senedi benden aldığını söyleyecekmiş. Ayrıca kalem değişikliğini de bir avukat arkadaşıma sormuştum. Sanırım kalem değişikliğinin lehime bir sonucu yokmuş. Senet veya çek gibi evraklarda yazı ve kalem değişikliğine bakılmıyormuş. Asıl olan imzaymış. Eğer bir yanlışım varsa lütfen bana cevap yazarmısınız.
Sayın Commodoreye Not : Biz evliykenki kazancım aylık 1 milyardı. Boşandıktan sonraki kadro ve ünvan değişikliği nedeniyle kazancım arttı.
Ayrıca eşimin 20 milyarlık senedinden emin değilim. Bana kağıt geldiğinde emin olacağım. daha fazla olmasından korkuyorum.