Re: Çocuğun Babayla kişisel ilişki kurulmasının engellenmesi
Bu konunun mağduru çok ama Türkiye de gündeme gelmeyen bir konu, ben 5 yıldır çocuğumu göremiyorum ve kanuna göre cezalanması gereken kişi eşim olması gerekirken, çocuğumla görüşmemek normalmiş gibi ben cezalandırılıyorum, şu ana kadar aldığı sadece 2 ay hapis cezası oda paraya çevrildi,
bu konunun kesinlikle gündeme gelmeli, ortak velayet sistemi oluşturulmalı,
bak kardeşim aynı olay başıma geldi eski eşim ben çocuklara görmek için ne yaptıysam o göstermemek için daha fazla uğraştı sonunda acı reçeteyi uygulamaya koydum şimdi yola geldi kendisi görmem için elinden geleni yapıyor. reçeteye gelince bir düşün siz çocuğunuzla görüşmek için kendinizi paralıyorsunuz. bunu yapmalarının tek sebebi sizden bu şekilde intikam almak istemeleri.
yapaçağın tek şey çocuğu almak için çok istekli görükme ilgisiz gibi görün sen bilirsin zaten bir işim vardı banada uydu gibi laflar söyle sık aramalaryapma olayı önemsemiyormuş gibi görün hatta bir müddet sonra çocuğunla görüşmene izin verdiğinde çocucu alacağın gün telefon aç yaa bir işim çıktı kusura bakma daha sonra uygun olacağın bir zamanda alacağını söyle bu zor ama bunu yapmak zorundasın. bak bunları yaptığında kalkanları düşecek onlar çocukla görüşmek için hiç zorluk çıkarmayacak. unutmaki ellerinde tek koz çocukları bu kozu elinden aldığında bir anda bir anda anlayışlı oluyorlar
birde çocuğunu her istediğini almak önemli değil önemli olan çocuklarla kaliteli zaman geçirmek. amaç hanımların erkekleri para babası olarak değil çocuklarının koroyucusu kollayıcısı olarak görmelerini sağlamak
Keşke dediğin gibi olsa 3 aydır evladımı maddi imkansızlıktan görmeye gidemedim 8 saatlik yolu.Gelmediğim için serzeniş hayıflanma var geliyorum dedim " Gelde kardeşlerim seni karşılasın bak evladını görebiliyormusun bu işin sonu kanla biter olum " gibi kelamlar etti telefonda ben derdimi kime diyem ? Savcılık dilekçe diyor veriyoruz telefonda olduğu için delil şahit yok görmezden geliniyor.İllaki kan dökülecek insan ölecek işte o zaman kanun işleyecek.
Sen şanslısın arkadaş dize gelebilen insanlar var karşında ben ne edeyim :(
eşim bir ay önce tartışma neticesinde 20 aylık kızımı alarak evi terketti. karakola gidip şikayetçi oldu. onu darp ettiğime dair rapor alarak. oysa darp eden ben değil eve gelip bıçakla üstüme yürüyen annesiydi. ben onlardan onlar da benden şikayetçi oldu. akabine boşanma davası açtı. 10 nisanda ilk duruşma var. yaklaşık 9 ay önce bir kavga neticesinde eşimin ağır tahriği altında kendisine bir tokat attım ve burnu kırıldı. 6 ay uzaklaştırma cezası aldım. bu süre zarfında yine beraber yaşadık. cezam ocak 20 de bitti. bununla ilgili açılan kamu davasında , eşim şikayetçi olmadığı halde hakim 1 yıl hapis cezası verip 2 yıl tecilledi. yani 2 yıl içinde suç işlersem hapse gireceğim. eşim 1 aydır çocuğu bana göstermiyor. ailesi ile de zaten anlaşmazlıktayım. sorularım şunlar:
1- hapis cezasını almadan önceki bu şikayet bu kararı etkiler mi?
2- çocuğumu nasıl görebilirim?
3-eşim benden daha fazla aylık alıyor nafaka ne olur?
4- ben boşanmak istemezsem beni boşayabilir mi?
5- evin kilidini değiştirdim,girerse suç mu?
6- ailesinin evinde yaşıyor. ben bunu bilmediğimi iddia edip dilekçe verebilir miyim?
7- benden on bin ytl tazminat istemiş (600 ytl aylık alıp aileme de bakıyorum,üstüme kayıtlı bir arabam var) benden ne alabilir?
8- cezayı temyiz edebilir miyim? neticede tahrik var ve eşim bunu kabul etti.
bu konularda bana yardımcı olursanız sevinirim. sevgiler...
Alıntı:
aykutkranda rumuzlu üyeden alıntı
1- hapis cezasını almadan önceki bu şikayet bu kararı etkiler mi?
2- çocuğumu nasıl görebilirim?
3-eşim benden daha fazla aylık alıyor nafaka ne olur?
4- ben boşanmak istemezsem beni boşayabilir mi?
5- evin kilidini değiştirdim,girerse suç mu?
6- ailesinin evinde yaşıyor. ben bunu bilmediğimi iddia edip dilekçe verebilir miyim?
7- benden on bin ytl tazminat istemiş (600 ytl aylık alıp aileme de bakıyorum,üstüme kayıtlı bir arabam var) benden ne alabilir?
8- cezayı temyiz edebilir miyim? neticede tahrik var ve eşim bunu kabul etti.
1- Etkiler.
2- Davada çocuğunuzla şahsi ilişkinizin düzenlenmesini talep edebilirsiniz.
3- Hakim takdir edecek.
4- Anlattıklarınızdan boşanmaya neden olacak kusurlarınız ortada. Mahkemede kanıtlanırsa boşanma söz konusu olur.
5- İşte boşanmaya neden olacak bir kusurunuz daha! Dilerse çilingirle açtırıp girer, suç degil, çünkü ortak konutunuz.
6- Verebilirsiniz, ama sonuç alamazsınız.
7- Kusur ve iki tarafın maddi durumu göz önüne alınıp hakim tarafından takdir edilecek.
8- Edebilirsiniz ama temyizden dönmesi zaten zaman alır, boşanma davasında sizin yararınıza olacak bir etkisi muhtemelen olmaz.
atiser kardeş bence karşındaki insanlar palavra atıyor sende işine geldiği için buna inanmak istiyorsun. ne diyem madiyatsızlığın gözü kör olsun.bak arkadaşım onlar senin çocukların ve kimse senin onları görmene mani olamaz görme zamanın geldiğinde icra ve polisle gidersin ve çocuğunu alırsın yok vermiyorlar kaçırıyorlarmı tutturursun tutanağını verirsin mahkemeye icab ederse cocukların velayetini bile alırsın burası muz cumhuriyeti değil kanunlar var hakimler var polisler var.
Teşekkürler sözlerin için arkadaşım kısmetse nisanda ordayım evladımı göreyimde gerisi hikaye.
Bende mağdur babalardanım atama sebebiyle uzak yerdeyim her zaman kızımla görüşemedim yüz yüze şimdi ise kızımın beyni yıkanmış ve beni görmek ve konuşmak istemiyor sürekli olarak benim kendilerini terkettiğimi söyleyip duruyor bu durumda çocuğun velayetini alabilirmiyim.
Alıntı:
taner30 rumuzlu üyeden alıntı
Bende mağdur babalardanım atama sebebiyle uzak yerdeyim her zaman kızımla görüşemedim yüz yüze şimdi ise kızımın beyni yıkanmış ve beni görmek ve konuşmak istemiyor sürekli olarak benim kendilerini terkettiğimi söyleyip duruyor bu durumda çocuğun velayetini alabilirmiyim.
Allah yardımcın olsun arkadşım İnşaallah gönlünce sonuçlanır
Baba dediğinde insan değilmidir vardır bir yolu elbet.
Alıntı:
AdilTurk rumuzlu üyeden alıntı
Bu konunun mağduru çok ama Türkiye de gündeme gelmeyen bir konu, ben 5 yıldır çocuğumu göremiyorum ve kanuna göre cezalanması gereken kişi eşim olması gerekirken, çocuğumla görüşmemek normalmiş gibi ben cezalandırılıyorum, şu ana kadar aldığı sadece 2 ay hapis cezası oda paraya çevrildi,
bu konunun kesinlikle gündeme gelmeli, ortak velayet sistemi oluşturulmalı,
Kesinlikle katılıyorum. Yani müşterek sadece sözde ve kağıt üzerinde oluyor malesef. Pratikte böyle birşey yok. Duruşma gününe 2 hafta kala çocucuğumu görebildim. Aile mahkemleride duygusallıktan uzaklaşmalı.