Adalet bakanlığının web sitesinde bu davayla ilgili gerekçeli kararın yazıldığı görülüyor fakat ne olduğu yazmıyor. Hemen dosyamı alıp size bilgi vereceğim. Teşşekkürler...
Printable View
Adalet bakanlığının web sitesinde bu davayla ilgili gerekçeli kararın yazıldığı görülüyor fakat ne olduğu yazmıyor. Hemen dosyamı alıp size bilgi vereceğim. Teşşekkürler...
15.2.2007 yazmışsınız sanırım 15.2.2008 tarihi yazmak isterken ufak bir yazım yanlışı olmuş. Eylemin öğrenildiği tarihten itibaren 6 ay, her halükarda 2 yıl içerisinde soruşturma açılması gerekiyor. Eylemi gerçekleştirme anınızı bilmiyorum ama üzerinden 2 yıl geçmediğini de düşünüyorum. Hal böyle olunca, süre konusunda kurtulma imkanına sahip görünmüyorsunuz.Alıntı:
b) Yükseköğretim kurumundan bir veya iki yarıyıl için uzaklaştırma ile yükseköğretim kurumundan çıkarma cezalarında altı ay içinde,
disiplin soruşturması başlanmadığı takdirde, disiplin cezası verme yetkisi zaman aşımına uğrar.
Disiplin cezasını gerektiren fiil ve hallerin işlendiği tarihten itibaren, nihayet iki yıl içinde disiplin cezası verilmediği takdirde, ceza verme yetkisi zaman aşımına uğrar.
Karar kısmı, kararda Üniversiteye yazı yazılıp yazılmayacağını göstermesi bakımından önemlidir.
İlgili mahkemenin kalemine gittim. Avukat olmadan dosyanın örneğini alamayacagımı söylediler. Fakat gerekçeli karar kısımın okudum. 4 madde halinde karar vardı. Not almama müsade ettiler. Hatırladığım kadarıyla maddeler bunlar.
1- Suçunun sabit olduğu
2-5237 maddenin 191-2 ye göre 1 yıl denetimli serbestlik kararı verilmesi
3-Denetimli serbestlik şartlarını yerine getirme durumunda tedavinin bitiminden 1 yıl sonra suç işlememe durumunda davanın düşmesine. Aksi halde tekrar yargılanacağına...
4- Temyiz yolunun açık olması ile ilgili bişeyler...
Karar kısmında üniversite ile ilgili hiç bir sey yazmıyordu. Bu üniversiteye yazı gitmeyeceği anlamına mı geliyor?
Okula yazı gitmesi kararlar kısmındamı oluyor veya hakim ayrıca buna kararmı veriyor?
Yardım bekliyorum lütfen...
Av. Duygu hanım karar kısımın ekledim; fakat göremediniz heralde.
Merhaba ;
3-Denetimli serbestlik şartlarını yerine getirme durumunda tedavinin bitiminden 1 yıl sonra suç işlememe durumunda davanın düşmesine. Aksi halde tekrar yargılanacağına...
tedaviden itibaren 1 yıl içinde suç işlemezseniz zaten davanın düşmesine karar verilecektir. Bu da adli sicilinize sonuç itibariyle etki etmeyeceğini göstermektedir. Kararı neden temyiz etmediniz? karar yüzünüze karşı mı verildi?
eğer temyiz süreniz geçmediyse bence kararı temyiz edin.
Bence hemen bir avukata danışın. Eğer temyiz etme şansınız varsa dosya temyizden dönene kadar zaten hüküm infaz edilmeyecektir.
Ayrıca hakim neden üniversiteye yazı yazdırsın ki?
Bence üniversitenin bu konudan haberi olmayacaktır ve siz de bu süreçte mezun olursunuz.
Temyiz süresi henüz dolmadı. Ben uyuşturucu kullanmıyorum şuan temyizde davanın bozulması mümkünmü(test yaptırıp itiraz etsem) veya bu süreç ne kadar sürer? Mahkemede öğrenci olduğum belli üniversite haberdar olmazmı? Henüz 1. sınıftayım. Karar yüzüme karşı verildi fakat avukatım yoktu.
Sayın Ahıakın'a katılıyorum ve ekliyorum.
Çıkarma cezası dışındaki cezalar yüksek öğrenim kurumuna ait yerlerde yapılan eyemlerle sınırlı iken ne yazık ki çıkarma cezası okulunuza ait yönetmelik 1 madde de aynen soyle ifade edilmektedir.
AMAÇ:
Madde 1- Bu yönetmelik; kanun, tüzük, yönetmelik ve yönergelerin öğrencilere yüklediği görevleri yükseköğretim kurumu içinde ve dışında yerine getirmeyen uyulması gerekli hususlara uymayan, yasaklanan işleri yapan veya öğrencilik sıfat, şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayan hal ve harekette bulunan öğrencilere verilecek disiplin cezalarını, usul ve teşkilatla ilgili hükümleri belirtmek amacıyla düzenlenmiştir.
Yani lokasyon olarak okul içi ve dışı.
Bu olumsuz tarafı.
Olumlu tarafı ise; 6 ay içinde yapılmayan disiplin soruşturması 2 sene içinde zaman aşımına uğruyor. Aynı yönetmelik 34 madde okulunuzda uygulanacak zamann aşımı süresini düzenlemiş.
b) Yükseköğretim kurumundan bir veya iki yarıyıl için uzaklaştırma ile yükseköğretim kurumundan çıkarma cezalarında altı ay içinde,
disiplin soruşturması başlanmadığı takdirde, disiplin cezası verme yetkisi zaman aşımına uğrar.
Disiplin cezasını gerektiren fiil ve hallerin işlendiği tarihten itibaren, nihayet iki yıl içinde disiplin cezası verilmediği takdirde, ceza verme yetkisi zaman aşımına uğrar. Ancak, disiplin amir veya kurulu, bir adli yargı hükmüne ihtiyaç duyduğu hallerde; bu zaman aşımı süresi adli yargı hükmünün kesinleştiği günden itibaren başlar.
Yani mevcut hüküm kesinleştikten sonra ki 2 sene demektir bu da.
Hemen kararı temyiz edin ve hiç bir olaya karışmamaya özen gösterin.
Yaptığım bir hataydı bu bunun farkındayım zaten uzak olduğum bir konu bu ama temyiz sadece kararın veriliş tarihini uzatıyor yazılanlardan analdığım kadarıyla. 1 sene yada 2 sene her halukarda okulda soruşturma göreceğim ve okuldan uzaklaştırıcağım. Benim okulu bitirmeme yetcek bir süre değil bu. Çok mutsuzum hayatımı kararttım.
İzmirde bu konularla ilgilenen önerebileceğiniz bir avukat varmı acaba?
Çok Teşşekürler.