Cevap: Mustafa Kemal gibi düşünmek
Öncelikle bu paylaşım için teşekkür ediyorum.Kişisel görüşüm olarakda şunu belirtmek isterim maalesef 10.11.1938'den bu yana bu ülkeye Atatürk gibi düşünen biri gelmedi;eğer gesleydi bugün bu halde olmazdık.1938'den bu yana dünyanın gerisindeyiz.Dilerim gelecekte Atatürk gibi düşünen biri gelirde bizleri bu durumdan çeker alır.Atatürk ve silah arkadaşları en zor durumdayken yaptılar bunu onlara kendi milleti bile inanmamıştı üstelik.Savaştan sonraki 10 yılda inanılmaz bir atılım yaptı bu ülke ama şimdi...Umarım gelecekte bu ülkenin başına Atatürk gibi düşünen biri gelir.Bende şöyle bir anıyı söylemek isterim.''Yıl 1938, General McArthur'un en zor, en problemli, en buhranlı dönemi. Birden çok sıkılır ve yanında duran yüz yirmiden fazla kişiye döner ve aynen şöyle der:Şu anda hiçbirinizi değil,
büyük istidadı ile Mustafa Kemal'i görmek için neler vermezdim.''der.Paylaşımınız için tekrardan teşekkürler ve saygılar...
M.Kemal gibi düşünen yüzbinlerce insan olduğunu biliyorum. Ama malesef bunların hiçbiri TBMM'ne bile girememiş... Acaba "aman sen deci" bir toplum muyuz diye sık sık kendime sorarım.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
M.Kemal gibi düşünen yüzbinlerce insan olduğunu biliyorum. Ama malesef bunların hiçbiri TBMM'ne bile girememiş... Acaba "aman sen deci" bir toplum muyuz diye sık sık kendime sorarım.
Hic O şekil kendine sormana gerek yoktur,litigation"Rahmetli M. Kemal ATATÜRK" gibi düşündüğünü gösterenlerin.Nasıl bir düşünceye sahip oldıklarını, bu millet cok iyi anladığı ve gördüğü icin onları bu TBMM sokmamıştır vede sokmıyacaktırda.
Alıntı:
gecenin hakimi rumuzlu üyeden alıntı
Hic O şekil kendine sormana gerek yoktur,litigation"Rahmetli M. Kemal ATATÜRK" gibi düşündüğünü gösterenlerin.Nasıl bir düşünceye sahip oldıklarını, bu millet cok iyi anladığı ve gördüğü icin onları bu TBMM sokmamıştır vede sokmıyacaktırda.
Katılıyorum....
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
Alkışlayacağınıza eleştiriyorsunuz ya :)
Mustafa Kemal'in partisi TBMM de ama onun gibi düşünenler dışarıda!!!
Nerdeyse katılacağım ama belki biraz daha tevil edilirse.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Alkışlayacağınıza eleştiriyorsunuz ya :)
Mustafa Kemal'in partisi TBMM de ama onun gibi düşünenler dışarıda!!!
Nerdeyse katılacağım ama belki biraz daha tevil edilirse.
syn oğuz beni güldünüz ya.....:o :o :o
Alıntı:
horasan rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili Tangör Evren,
Mustafa Kemal gibi düşünmek için bazı ön şartların olması gerektiğine inananlardanım...
İzin verirseniz ben ilk ön şartlardan birini yazmak istiyorum...
TUZU KURU OLMAK...
(!)
Hiç bir lider toplumun hazır olmadığı bir ihtilal veya sosyal değişimi gerçekleştiremez. Atatürk hariç!
Tuzu kuru olduğu için değil (hayatını okuyunuz) pek çok vasfı bulunmakla birlikte her şeyden önce pek çoğundan zekiydi..Hala öyle:)
Sevgili Akademik Sultan,
Forumu bir bütün halinde ve eş zamanlı takip etmiş olsaydınız
ne demek istediğimi daha iyi anlardınız..
Hem burada konu başlığı
Mustafa Kemal OLMAK ile ilgili değil
bizzat
Mustafa Kemal gibi DÜŞÜNMEK ile ilgilidir...
O'nun gibi düşünebilmenin ön şartlarından biri
anneni,
babanı,
eşini,
çocuklarını,
hodjanı, :)
peygamberini,
ve hatta
Tanrı'yı bile
beyninden uzak tutabilmektir...
Yani
bir hukukçu üyenin de dediği gibi
TUZUNUZUN KURU OLMASI gerek... :)
Sevgilerimle...
Alıntı:
horasan rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili Akademik Sultan,
Forumu bir bütün halinde ve eş zamanlı takip etmiş olsaydınız
ne demek istediğimi daha iyi anlardınız..
Mustafa Kemal gibi düşünmek bir forumda verilen cevabı ilgisiz forumlara yazıp böyle insanları yanlış anlamaya sevk etmek değildir.
Aynı sığ görüşte değil diye bi orada bi burada üyelere yakınıp bir şeyler ummak da değildir.
Siz Mustafa Kemal gibi düşünebiliyorsanız ben hindi gibi düşünmeye razıyım.