arkadşalr cvp bekliyoryum
Printable View
arkadşalr cvp bekliyoryum
arkadaşlar lütfen cvp verirmisiniz..
Adalet Bakanlığının vatandaş portal diye bir sistemi var internette hangi adliye ve hangi sulh ceza mahkemesinde ise kimlik numarası yazıp öğrenebilir ama bunun için biraz süre geçmesi gerekir yada ilgili adliyenin hazırlık bürosuna gidebilir. jandarma karakolundada isim verildiği zaman sanık mı tanık mı olduğu belli olur. Umarım yardıcı olmuşumdur..
Polis ve Jandarma karakollarında duyduğunuz laflar hukukçu olmayan kimseler tarafından söylendiği için itibar etmemenizde fayda var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde kamu davalarını "Cumhuriyet Savcıları" açar; açılan bu davaların kararlarını da "Bağımsız Hakimler" verir.
bu konuyla ilgili savcılığa gidip öğrenen arkadaşım 11 kişinin tutuklandığını 2 kişinin de tutuksuz yargılanmaktan serbest kaldığını öğrenmiş..bu ne anlama geliyor? yani dava devam eder mi? hala mahkemeden çağırma ihtimalleri varmı?
bu konuda beni aydınlatırmısınız
Avukat arkadaşlardan bu konu hakkında biraz yorum bekliyorum.kendisi gerçekten kötü durmda hayatında yaptığı bir tane saçma olay yüzünden nerdeyse hayata küsmüş durumda.mahkeme bu durumda tanık olarak herhangi birşey istemedi anlamına mı geliyor bu?
söylenen aynen şu:11 kişi tutuklandı 2 kişi ise tutksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı..bu iç rahatlatıcı bir durummu?
lütfen cevap bekliyorum
bu arada ifadesi alınan birkaç arkadaştan edindiğimiz bilgiye göre bu ifadeler karakolda saklı olarak tutulacak..2. defa olursa işlem yapılacağı şuanda herhangibirşey olmayacağı şeklinde..böyle birşey olabilirmi..cevaplarınızı bekliyorum.
arkadaşlar bu konuda hiçbir gelişme haber vesaire yok..hiçbişey olmama ihitmali olabilirmi?
bu konuda ifade veren bazı arkadaşların ifadelerini yırtmışlar..içimiz rahatlasınmı
arkadaşlar daha önce size bahsetmiştim.bundan yaklaşık 3 hafta kadar önce Bir arkadaşım satıcılara yönelik yapılan operasyondan dolayı bundan 2-3 ay önce sadece birkez esrar maddesi satın almış ve bu telefon kayıtlara düşmüş..satıcıları tespit amacıyla ifade vermeye çağırmışlar..herhangi birşey olmayacağını söylemişlerdi..satıcılar şuanda tutuklandı..bu arkadaşıma da oradan söyledikleri gibi herhangi birşey yapılmadı sadece ifadesi alındı..fakat hayatında sadece bir kez yaptığı ve bunu da ifadesinde anlattı üzere hala içi rahat değil..bununla ilgili birşey olur mu? bazı avukatlar kamu davası açar bazıları ise 1 kez olmuşsa uğraşmaz sonuçta çok kalabalık şeklinde cvp verdiler..szilerin de yorumunu bekliyorum
Şahsıma ait telefonu başkası kullanarak uyuşturucu satıcısından kendi ismini vererek uyuşturucu talebinde bulunmuş daha sonra beni ve satıcı ile görüşme yapan kişileri fade için çağırdılar bu olaydan haberim yoktu zaten.Önüme görüşme kayıtlarını sundular baktığımda numara benim ancak şahsın yani talep eden kişi kendi ismini vermiş 3 sefer tekrar ederek.Olaydan haberim yok tek hatam telefonumu ne amaçla kullanacapını bilmeğim için tel.imi vermek oldu.Bu şekilde somut olmayan ve benle alakası olmayan soyut bir nedenden dolayı (tel sahibine) ametem veya başka bir ceza tahakkuk edermi.?Bu tür şeylerle benim işim olmaz ifademdede belirttim satıcıyıda tanımadığımı ve benle alaksı olmadığınıda belirttim.tarafıma mahkeme kağıdı geldi hakim karşısısına çıkıcam.satıcının telefonu dinlendiğinden olay tespit edilmiş.Çok korkuyorum alacağım en ufak bir ceza geleciğimi çok etkiler ailemde olayı bilmiyor.Acil cvp verirseniz çok sevinirim.Şimdiden tşk ederim saygılar