-
Re: Aile Konutu
teşekkürler aydınlattığınız için bizi.bizim aramızda mal paylaşması denilen anlaşma yok tu eşimin evine dava sırasında konut şerhi koydurttum.evi terkeden ben değilim kendisi kovdu evlenebilmek için.dava açtı 5yıldır devam ediyor ben konut şerhi koydurttum buda evlilik birliği devam edinceye kadarmış.bizi koruyan evde oturmamızı sağlayan kanun yokmu.erkek kafasına göre eşini dışarı atabilirmi.o evde kira derdi yok çocuk derdi yok rahat rahat yaşıyor boşanıncada evlenecek.artık davanın sonuna yaklaştık ALLAH yardımcımız olsun.bu durumda olan erkekde olsa kadında farketmez kötüyle karşılaştırmasın
-
Benim de bir kaç sorum olacak mümkünse..
Annemle babam 77 yılında evlendiler. Yeni medeni kanundan önce ve aralarında herhangi bir anlaşma da yapmadılar.
Annemin üzerine 98 yılında bir ev yapıldı babam tarafından.Şimdi annem bunu satıp başka bir şehirden ev almak istiyor ve bunu da benim üzerime yapmak istiyor.Bu durumda babam hak iddia edebilir mi?
Ayrıca babamın 95 yılında kendi üzerine olan bir evi var artı son olarak da 2006 yılında bir ev yaptırdı ve şuanda o evde ailece oturuyoruz (babam 5 aydır evi terketmiş olsa da) bunu bizden gizli olarak satabilir, bu durumda hak iddia edebilirmyiz.Henüz şerh koydurmadık çünkü..çok teşekkür ederim
-
muhsin bey aramızda antlaşma yok.ev eşimin üzerine.şerh koydurttum beni evden atınca boşanma davası açtı kendisi.terk eden beni gösterdi şahitlerle bunun yalan olduğunu belittim.evliyken eşim kendi hisssesinin yarısını bana vermişti lakin zorla 2001 yılında geri aldı.2002 yılında ise hamileyken beni attı evden ben de şerh koydurttum davam devam ederken.bu ev evlenmeden önce alındığı için herhalde hak iddaa edemem değilmi.bana verdiği hissden de 2002 den önce olduğu için birşey hak iddaa edemem galiba.beni aydınlatırsanız sevinirim
-
muhsinkoçak bey ev ile ilgili aramızda antlaşma yok.ev eşimin üzerine.şerh koydurttum beni evden atınca boşanma davası açtı kendisi.terk eden beni gösterdi şahitlerle bunun yalan olduğunu belittim.evliyken eşim kendi hisssesinin yarısını bana vermişti lakin zorla 2001 yılında geri aldı.2002 yılında ise hamileyken beni attı evden ben de şerh koydurttum davam devam ederken.bu ev evlenmeden önce alındığı için herhalde hak iddaa edemem değilmi.bana verdiği hissden de 2002 den önce olduğu için birşey hak iddaa edemem galiba.beni aydınlatırsanız sevinirim