VAR MI BÖYLE BİR DURUM.. lÜTFEN YARDIM
Selamlar.. Ben bundan 2 hafta önce bir daire satın aldım. tapuyu devraldım Anlaşmamıza göre içinde kiracı olarak kalacak tı. paranın da tamamını daha vermedim. (5/1 ni verdim.) bu aşamada satan kişinin daireyi babasından satın almışgibi yapıldığını gördüm. Halbuki bana dedesinden miras kaldığını (vasiyetinde) söylemişt. Ayrıca bana sakın kimse duymasın, bilmesin diye tembihledi .. hem böyle dedi. hem içinde oturuyor. paranıda tamamını vermeme az kaldı içime bir kurt düştü. Muvaza durumuna konu oluyorum.
Paranın tamamını aldıktan sonra diğer diğer kardeş bana tapu iptal davası açacak. bizim satışta gösterdiğimiz 8 000 olan rayiç bedel i verecek,100 bin lira verdiğim meskeni nin tapusu geri alacaktı. (Güvendiğim için, 20 bin i şahitsiz bir yerde verdim.) al şu 20 000 ytl ni ver tapmu diyorum . Kübul etmiyor. Paramı verip tapusunu almıyor. Evde de oturuyor
sonra bir ara konuşurken benim bu daire dedemden kaldı . Hatta Verasetname de var dedi. Tapu yanlışlıkla babamın üstüne çıkmış, benim üzerime çıkmalı idi diyor.,,,
Ben bu durum da ne yapayım acaba.. Lütfen yardım edin..
YÖNETİM:Konu tekrarı yapmayınız.
Vasiyet-name Temsil Kararı ?
Selam,, taşınmazını satan kişi dedesinden vasiyet olduğunu söyledi ve bana sattı. Fakat tapusunda babasından aldığı görünüyor, Gerçekten dedesinden vasiyet edildip, edilmediğini (Babasının diger çocuğunun Tapu İptal Davası açmaması için) nasıl öğrenebilirim. bu konu ile ilgili Vasiyet-name Temsil Kararı nı nasıl temin edebilirim (görebilirim) :(