Re: Taksirle yangına neden olmak
sayın evrim veya mh40314 yani demek istediğim 1500 ytl para cezasını hemen ödeyeyim mi yoksa yazılı emirle bozma talebimin sonucunu mu bekleyeyim?
mahkeme kararını gösterir yazılı bir belge tarafıma henüz ulaşmadı fakat mahkemede 1500 ytl para cezası verildiği okundu dolayısıyla mahkeme kararının tarafıma yazılı olarak tebliğ edilmesini beklemelimiyim?
Benimde mutfağımda yangın çıktı. Priz şase olarak kayıtlara geçti bilirkişi tutanağı yok ama. görünürde benim bir ihmalimde yoktu. bu durumdada mı ben suçlu olurum.ben kiracıyım bu arada
Taksiriniz varsa zarar ziyandan özel hukuka, başkalarının sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlike yaratmışsa ceza hukuka ilişkin sorumluluğunuz olur.
taksirinizi yangına sebebiyet veren bir eyleminiz (tüpü ocağı açık bırakma vs.) olabileceği gibi elektirk kontağı veya her nevi tesisat ve aksamın eskimesinden, hasarından kaynaklanıyorsa bilecek durumda olup mal sahibine haber vermemeniz onarımını gerçekleştirmemeniz gibi bazı hususlar kapsar.
Bilebilecek durumda olup mal sahibine haber verdiğinizi ispat edebiliyorsanız bu kusur ortadan kalkabilir veya azalabilir.
Cevap: Re: Taksirle yangına neden olmak
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Taksiriniz varsa zarar ziyandan özel hukuka, başkalarının sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlike yaratmışsa ceza hukuka ilişkin sorumluluğunuz olur.
taksirinizi yangına sebebiyet veren bir eyleminiz (tüpü ocağı açık bırakma vs.) olabileceği gibi elektirk kontağı veya her nevi tesisat ve aksamın eskimesinden, hasarından kaynaklanıyorsa bilecek durumda olup mal sahibine haber vermemeniz onarımını gerçekleştirmemeniz gibi bazı hususlar kapsar.
Bilebilecek durumda olup mal sahibine haber verdiğinizi ispat edebiliyorsanız bu kusur ortadan kalkabilir veya azalabilir.
üzerinden 1 yıl geçti hama hala sıkıntı yaratıyor bu yangın konusu, ev sahibi sürekli hatırlatıyor,sağlık olarak sıkıntı olmadı ama ev sahibine 2500 TL banada 6000 TL kadar maddi sıkıntı
yarattı, tüp ocak açık bırakma gibi durum yoktu, fırının üstünde hiçbirşey yoktu, ve görünürde tesisatta sıkıntı da yoktu, eve ait olan aspratör de sorun olabileceği düşünülüyor sadece, çünkü fırının kabloları sağlamdı, çamaşır makinası dibindeydi onun kablolarda sağlamdı, yangın fırının üstünde çıkmış ve ocak düğmeleri kapalıydı.
Detaylardan ziyade ev sahibi kiracı durumunda, bu yangında hasarı kim ödemeliydi? ev sahibi bizden talep etti, bilir kişi gelmediği ve benim masrafımın onlardan fazla olması dolayısı ile tabiki ödeme yapmadım.hala aynı evde oturmaktayım, ve bu yangın mevzusunu kapatamadık.