-
merhaba gostermis oldugunuz samimiyetten dolayi tesekkur ederim;fakat anlamadigim ben mahkemeye ciktim savci tutuklama isteye bilirdi,benim fransiz vatandasi olmam bir etkisi olabilirmi cunku 5 yil boyunca ariyorsunuz kendisi geliyor fakat serbest birakiliyorsunuz;yeni ceza kanunun bir faydasi olabilirmi benim davama merak ediyorum dosyamsuan temyizde butun itiraz haklarimi kullansam zaman olarak nekadar surer TESEKKURLER
-
Sayın metin2,
......Şunu bilmenizi isterim " Tutuklama bir tedbirdir". Yani sizin şuan yargılamanız 353 sayılı Askeri Mahkemeler Kuruluşu ve Usulü Kanunu çerçevesinde yapılmaktadır. Bu kanunun 71-A/C maddesine göre tutuklamanın gerekli olmadığı kanaatine varılmıştır. Siz kendiniz gelip teslim olmuşsunuz, adresiniz belli. Özetleyecek olursam, Askeri Mahkemeler belli koşulları yerine getirmek için tutuklamaya karar verebilir. Bunlar;
- Sanığın adresi belli değil ise
- Kıtanın disiplinini temin için
- Delillerin karartılmaması için
- Sanığın kaçmasına mani olmak için vb.
......Sizin için karartılacak bir deliliniz yok. Zaten hakim huzurunda samimi ikrarda (itiraf) bulunmuşsunuz, yani yurtdışına çıktığınızı ikrar etmişsiniz. Kıtanın disiplinini bozacak bir durumda da değilsiniz artık. Adresiniz belli yani tebligat adresiniz mahkemece tespit edilmiş vaziyette. Kaçma şüphesi oluşmamış mahkemede ki, zaten kendiniz teslim olmuşsunuz.
......Kısacası sayın metin2, sizin tutuklanmanız mahkemece gerekli görülmemiş. Siz fransız vatandaşı olmanızda tutuklanmamanızın payı olup olmadığını da sormuşsunuz. Kesinlikle hayır. Çünkü, şuanda cezaevlerinde birçok yabancı devlet vatandaşı tutuklu bulunmaktadır. Ben sizin Fransız vatandaşı olmanız ile tutuklama kararının bir illiyeti olduğuna inanmıyorum. Zaten hiçbir yasada yabancı devlet vatandaşı tutuklanamaz diye bir madde bulunmamaktadır.
Akıl yaşta değil baştadır ama aklı başa yaş getirir...:ender:...
-
Sayın metin2,
......Şunu bilmenizi isterim " Tutuklama bir tedbirdir". Yani sizin şuan yargılamanız 353 sayılı Askeri Mahkemeler Kuruluşu ve Usulü Kanunu çerçevesinde yapılmaktadır. Bu kanunun 71-A/C maddesine göre tutuklamanın gerekli olmadığı kanaatine varılmıştır. Siz kendiniz gelip teslim olmuşsunuz, adresiniz belli. Özetleyecek olursam, Askeri Mahkemeler belli koşulları yerine getirmek için tutuklamaya karar verebilir. Bunlar;
- Sanığın adresi belli değil ise
- Kıtanın disiplinini temin için
- Delillerin karartılmaması için
- Sanığın kaçmasına mani olmak için vb.
......Sizin için karartılacak bir deliliniz yok. Zaten hakim huzurunda samimi ikrarda (itiraf) bulunmuşsunuz, yani yurtdışına çıktığınızı ikrar etmişsiniz. Kıtanın disiplinini bozacak bir durumda da değilsiniz artık. Adresiniz belli yani tebligat adresiniz mahkemece tespit edilmiş vaziyette. Kaçma şüphesi oluşmamış mahkemede ki, zaten kendiniz teslim olmuşsunuz.
......Kısacası sayın metin2, sizin tutuklanmanız mahkemece gerekli görülmemiş. Siz fransız vatandaşı olmanızda tutuklanmamanızın payı olup olmadığını da sormuşsunuz. Kesinlikle hayır. Çünkü, şuanda cezaevlerinde birçok yabancı devlet vatandaşı tutuklu bulunmaktadır. Ben sizin Fransız vatandaşı olmanız ile tutuklama kararının bir illiyeti olduğuna inanmıyorum. Zaten hiçbir yasada yabancı devlet vatandaşı tutuklanamaz diye bir madde bulunmamaktadır.
-
Eklemek istediğim son yanıt ise, Askeri Yargıtay iş yükü olarak Yargıtaydan daha az davaya bakmaktadır. Yani sizin dosyanız en geç 3 ila 6 ay arasında neticelendirilmiş vaziyette geri dönecektir. Temyiz dilekçenizi ve yazdı iseniz temyiz layihanızı görmediğim için yorum getiremem. Yani yukarda belirttiğim sürelerde davanın neticesi bozularak veya onanmış olarak elinize geçecektir. Saygılarımla...
-
Eklemek istediğim son yanıt ise, Askeri Yargıtay iş yükü olarak Yargıtaydan daha az davaya bakmaktadır. Yani sizin dosyanız en geç 3 ila 6 ay arasında neticelendirilmiş vaziyette geri dönecektir. Temyiz dilekçenizi ve yazdı iseniz temyiz layihanızı görmediğim için yorum getiremem. Yani yukarda belirttiğim sürelerde davanın neticesi bozularak veya onanmış olarak elinize geçecektir. Saygılarımla...
-
Re: ASKERI CEZA KANUNU
merhabalar ben 1985/1 tertip askerim şuan 3. firarımdayım ilk firarımı 22 gün olarak yaptım ve yakalandım 2.firarım 1 sene 1 ay 5 gün olarak ondada yakalandım ve tutklandım 2,5 ay cezaevinde kaldım dosyalarım birleştirildi ara tahliyeye çıktım ve yine kaçtım şuan yaklaşık 1 senedir firardayım ama bu sefer kendim teslim olucam 2 3 gün içinde.ben bilgisayarcıyım ve askerde garnizon s1 yazıcısıydım garnizonun içinde yanlış işler yapan (dosya saklamak,fotokopi makinasını bozmak,içki,kumar vb.) er askerleri delillerle yakalattım ve 2 gün sonra bende görevden alındım ve askeriyenin içinde sürekli kötü davranış ve hakaretlere maruz kaldım bi suçum olmadığı halde suçlandım(hakkımda dosya açılmadan sözlü olarak) benim askerden kaçma sebebim bu aslında ben kendim askerlik yapmak istemediğim yada başka bi sebep yok sebep bu bölük değiştirmek istedim dilekçelerim kabul edilmedi sorunlarımı bildirdim herhangi bi yardımda bulunulmadu(sorunlar derken şahsıma yapılan hakaretler ve yüklenmeler hk.) aslında ben yok yere ceze alıcam
mesleğim bilgisayarcılık şuan yaklaşık bi 1,5 ay gibi bi askerliğim var
bu durumdan en karlı bi şekilde nasıl sıyrılabilrim 3.dosyamda birleştirildiğinde tek cezamı alırım?231. maddeden faydalanabilirimiyim?sabıkam yok.evliyim ve yeni bi kızım oldu bana ne yapmam gerektiği hakkında yardımcı olursanız çok mutlu olucam.
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim saygılarımla.
-
İyi bir avukat tutarsanız 231 den yararlanabilirsiniz. Askeri hukuku detaylı bilen bir avukat bulursanız iyi bir savunma ile 231 sizde kurtulma şansınız olabilir . Detaylar önemlidir.
-
öncelikle ilgilendiğiniz için tekraradan teşekkür ederim bi avukat tutmum ama kendimde araştırma yapıyorum öğrenmek istediğim bu dosyalarım birleştiğinde tek cezamı alıcam yoksa 3 ayrı firarım olduğu için 3 ayrı cezamı alıcam hakim ilk 2 dosyamı birleştirdi 3. ne olucak bilmiyorum ama konu aynı oldğu için 3. yüde birleştirirse tek ceza ve hükmün açıklanması geriyemi bırakılır yani?bide eğer böle olursa cezaevinde yattığım 2,5 ay askerliğimden düşülürmü yanıtlarsanız çok rahatlıycam
saygılarımla
-
Ceza evinde yattığınız süreler askerlik sürenizden sayılmaz.
-
peki dava sonuçlanamadan teskerem gelirse yine düşmezmi yattığım günler?ayrıca dosyalarım birleşince tek ceza mı alıcam?