Re: Yönetim kurulunun toplu istifası
Değerli hukuk sever bağışlayın mesajımı yanıtla bölümüne yazdım yeni üyeyim başka mesaj kutusunu açamadım özür dilerim.eskişehir toki sıraevler 656 konut site yönetim kurulu üyeliğinden ben dahil 5 üye noter ve karar defterlerine işlenmiş olmamıza rağmen yönetim kurulu başkanının ağresif tutumları ve iletişimsizlikler yaşanmasından dolayı istifa ettik.hepimizin tek arzusu hizmet edebilmekti malesef başaramadık siteye zarar vermemek daha fazla hukiki sorumluluğu ve riski almamak için yapılan bu istifalara rağmen.izniniz olursa sorum şu kalan bir yadek üye ve o üyede görevi red ederse denetimin yedek üyesi yönetim kuruluna alınabilirmi mantıken uygun olmamasına rağmen davet edileceği duyumları gelmektedir olması gereken olağan üstü seçim süreci midir.eğer denetimdeki yedek üye girerse hukiki bağlamda usulune uygun olurmu site yönetim planımızda konuyla ilgili :( açıklayıcı bir madde bulunmamaktadır.hakimin müdahalesini talep edebilirmiyiz.RİCA etsem bilgilendirirmisiniz.
Alıntı:
toki sıraevler rumuzlu üyeden alıntı
Değerli hukuk sever bağışlayın mesajımı yanıtla bölümüne yazdım yeni üyeyim başka mesaj kutusunu açamadım özür dilerim.eskişehir toki sıraevler 656 konut site yönetim kurulu üyeliğinden ben dahil 5 üye noter ve karar defterlerine işlenmiş olmamıza rağmen yönetim kurulu başkanının ağresif tutumları ve iletişimsizlikler yaşanmasından dolayı istifa ettik.hepimizin tek arzusu hizmet edebilmekti malesef başaramadık siteye zarar vermemek daha fazla hukiki sorumluluğu ve riski almamak için yapılan bu istifalara rağmen.izniniz olursa sorum şu kalan bir yadek üye ve o üyede görevi red ederse denetimin yedek üyesi yönetim kuruluna alınabilirmi mantıken uygun olmamasına rağmen davet edileceği duyumları gelmektedir olması gereken olağan üstü seçim süreci midir.eğer denetimdeki yedek üye girerse hukiki bağlamda usulune uygun olurmu site yönetim planımızda konuyla ilgili :( açıklayıcı bir madde bulunmamaktadır.hakimin müdahalesini talep edebilirmiyiz.RİCA etsem bilgilendirirmisiniz.
Yedek üye gelse dahi yönetim kurulu 2 kişi olacağı için "kurul vasfı" ortadan kalkmış olur.Baştan itibaren sayarak 9 cu iletiyi okursanız detay açıklamayı görebilirsiniz.
Başkan + 6 üye = 7 (Yönetim kurulunun kişi sayısı)
Bir tane yedek üye seçmekle hata yapmışsınız. Bir sonraki toplantıda 6 asil
6 yedek yönetim kurulu üyesi seçmeniz daha uygun olur.
evet ,yönetim zafiyeti oluşmuş durumda 33.madde size bu hakkı veriyor diye düşünüyorum.hakımın müdahelesi istenebilir kanatindeyim
Ben 656 konutun bulunduğu bir SİTE de oturuyorum.Yapılan seçimlerde yönetim kurulu 3 için 3 asil 3 yedek üye ile 3 asil 3 yedek denetleme kurulu oluşturuldu.
1)Yönetim kurulunda bulunan kişilerden başkan hariç tüm kişiler istifa edip ayrıldılar.Bunun akabinde yedek üyeler görevi devir aldı.Onlar da aldıkları görevi bıraktılar.Şu anda son yedek üye de yönetim kurulu görevini kabul etmemektedir.
Bu durumda site yönetim kurulu görevine devam edebilirmi?
2)Site yönetim kurulu olağanüstü genel kuruldan kaçmak için denetim kurulundan site yönetimine eleman alabilir mi?Alırsa sitede oturan konut sahiplerinin yargıya başvuru hakkı doğar mı?
etik olarak etmemesi lazım.yönetim zafiyeti oluşmuştur.
denetim kurulunun görevi bellidir.yönetim boşluğunu doldurmak değil ,yönetimi idari ve mali açıdan .genel kurul kararlarının icrasını temin etmektir.
bir diğer görevi icap halinde olağanüstü genel kurul kararı almaktır.veya siz ,malıkler 1/3 le olağanüstü genel kurul kararı alabilirsiniz.
veya hakimin müdahelesini isteyeblirsiniz.bu konuda tereddüt varsada .yapılabilir diye düşünüyorum