Avukat Hakkinda Konuşurken Lafi Yüz Defa Ağzinda Evir çevir
Alıntı:
Hakan Dikici rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Bellima, Avukat değilim ama hukuk sektörünün içinde biri olarak hiç bir avukatın müvekkiline ait olan paraya (bu durumda sizden tahsil edilen para) tenezzül edeceğini sanmıyorum. Bu ne hukukçu kimliği ile, ne Avukatlık mesleği ve etiği ile bağdaşır. Avukatlık mesleği güvene dayalı bir meslektir ve Avukatlar gerek adliye içerisindeki iş ilişkilerinde, gerek müvekkilleri ile aralarında ve gerekse karşı taraf ile aralarında güven ilişkisi içerisinde çalışırlar çünkü avukatlar "vekil" sıfatı ile hareket ederler ve sadece müvekkillerini temsil ederler, karşılığında da kanunen hükmedilen vekalet ücretini alırlar. Sözkonusu bu güveni kötüye kullanmanın suçu çok ağırdır ve bu tarz hareket eden kişiler 1136 sayılı Avukatlık Kanunu'nun 5/a maddesi uyarınca görevden ihraç edilirler, bütün Avukatlar bunu sizden ve benden iyi bilirler, bu konuda bir derse ihtiyaçları yoktur.
Sevgili Hakan,
Ağzına sağlık.Yazıyı okudum patlayacaktım.Ama sen gereken şekilde cevap vermişsin
Avukatlık, öyle toplumun bazı kesimlerinde zannedildiği gibi kötü şöhrete sahip bir meslek değildir.
Köy kahvelerinde şaka olsun diye avukata yakıştırılan bazı olumsuz kelimeler bu gün için tüm topluma da uygulanabilir.Hatta sayın Bellima dahi bu yakıştırmalardan nasibini alabilir.
Olay nedir?Avukata haricen ödeme yapılmış.Neymiş efendim icra dosyasında görünmüyormuş.
Sayın Bellima mademki ödediğin paranın icra dosyasında görünmesini istiyordun neden alacaklı avukatına ödemede bulundun?Giderdin icra dairesine.Borcunu faizi ile birlikte,vekalet ücreti ile birlikte kuruşu kuruşuna öderdin.Makbuzunu da alırdın.Karşı tarafın bürosuna da gitmezdin.
Ama hayır.. Çoğu borçlunun yaptığı gibi ödeme emrini alınca, muhtemelen karşı tarafın bürosuna gittiniz.Avukatta size muhtemelen"Eğer icra dosyasına ödeme yaparsanız borcunuz şu kadar olur.Haricen bana borcunuzu öderseniz sizden şu kadar vekalet ücretinden indirim yaparım"dedi.Siz de az ödemek için avukata haricen ödediniz.
Şimdi de kalkmış."Avukatı nasıl şikayet ederim"diye çırpınıyorsunuz.Neymiş efendim "avukatlara ders olsun muş"
Hadi oradan!Avukatların senin dersine ihtiyaçları yok!Avukatlar her gün yüzlerce sorunla uğraşıyorlar.Yüzlerce insana ders veriyorlar.Ders almak ihtiyacı içerisinde olan biri varsa o da sizsiniz.
Eğer avukatlar olmasa idi ,savunma olmasa idi haliniz nice olurdu hiç düşündünüz mü?Şu an belki avukatları sevmiyor olabilirsin ama başın dara düştüğü zaman,ilk başvuracağın kişi doktor olmaz,mühendis olmaz avukat olur.avukat!Hatta seni bazı dar durumlardan anan baban dahi kurtaramaz da avukat kurtarır.
Onun için avukatlar hakkında yazarken ,konuşurken lafı ağzında en az yüz defa evir çevir de öyle konuş.
Selam ve sevgiyle kal
Re: Avukat Hakkinda Konuşurken Lafi Yüz Defa Ağzinda Evir çevir
Vatandaş usul ve erkan bakımından hatalı davranmış olabilir lakin tepkimizin meslek ahlakı ve vakarına yakışan, mensuplarını incitmeyen üslupta olmasını temenni etmek adaletin tecellisine ve hakikatin tezahürüne ömrünü adamış hukuk erbabına yakışan bir duruş ve tavır olmaz mı ?
Re: İcra dosyasında görünmeyen ödeme
Yaptığınız ödemeler karşılığında avukattan bir makbuz almış olmanız gerekirdi. Bu makbuzu icra dosyasına koymanız sorununuza büyük ölçüde çözüm olacaktır. Ayrıca takibin kapanması için tahsil harcı yatırmanız da gereklidir.
Re: İcra dosyasında görünmeyen ödeme
Yaptığınız ödemeler karşılığında avukattan bir makbuz almış olmanız gerekirdi. Bu makbuzu icra dosyasına koymanız sorununuza büyük ölçüde çözüm olacaktır. Ayrıca takibin kapanması için tahsil harcı yatırmanız da gereklidir.
Düşünmek dahi istemiyorum ,ancak avukatın görevi suistimal'i gibi bir şüpheniz varsa(parayı kendi adına geçirdiği gibi) baroya şikayet yolu /savcılığa şikayet yolu denenebilir.