Şu anda 6570 sayılı gayrimenkul kiraları hakkında kanun ve Borçlar Kanunu yürürlüktedir. İkisinin birleştirildiği yeni Türk Borçlar Kanun tasarısı henüz yasalaşmamıştır.
Printable View
Tam olarak bu konu ile ilgili değil galiba ama benim kiracım depozito ve yaptığı masrafları alıp çıkacak inşallah bu hafta sonu..
Daha sonra sorun yaşamamak için depozitosunu ve masraflarını verdiğime dair nasıl bi yol izlemeliyim...
Notere gitmez. Hafta sonu olduğu için zaten kapalıdır. Ne imzalatmam lazım başıma sonradan bela olmasın diye...
Maalesef kamyon parasını da biz veriyoruz.. Yeni hukuk sistemi kiracıyı koruduğu için çıkması için bunu yapmak zorunda kaldık...
Çıksında kurtulalım diye ..
Haciz le alabileceğimiz bişeyi de yok..
Teşekkürler
Kiracı bir kağıda kendi el yazısıyla "Depozitomu aldım, ev sahibinden alacağım kalmamıştır." diye yazıp altına adını soyadı yazsın, imzasını atsın.
Sizce doğru mu yapıyorum .
Bİr buçuk aydır kirasını vermiyo .
Birde taşınma masrafı.
Bize 850 milyona mal oldu onu çıkartmak.
Fakat uğraşırsak evimizi satıp üstüne kredi alıp kendi evimize çıkmayı düşünüyoruz.. Süreç uzuyor ve bizim kiramız 75 ytl daha artıyor.
Hukiki yoldan maalesef süreç çok uzun . Ve kadın oldukça kurnaz . Annesi yaşlı ve delii raporu var.
Suçu anneme atarım o burda yok dedi derim falan diyo..
Neyse
Bu site bana çok yardımcı oldu.
özellikle sdt 23
Çok teşekkür ederim...
Sn SDT23 ilginize tşk ederim