sayın std23, yazılan ana metin tarafınızdan düzgün görüntülenemiyor mu? :( veya eksik bulduğunuz bir ifade var mı?
Printable View
İtirazın oylanması diye bir gündem mi oluşturuldu kat malikleri kurulunda(
?)
Sayın nmkkml,
İlk mesajınızdaki beyanlardan şunu anladım:
1. Siz yeniden yönetici seçimi yapılmadığına dayanarak aidatı ödemeye itiraz etmişsiniz.
2. Kat malikleri kurulu da toplanarak itirazınızın yerinde olmadığına karar vermiş.
Sizin itiraz ettiğiniz aidat mı, yönetici mi? Neye itiraz ettiğinizi açıklığa kavuşturmamakta ısrar ediyorsunuz.
Bir şeye itiraz ettiğinizi ve bunun oylandığını ifade ediyorsunuz.
Yöneticiye itiraz ediyorsanız buna dayanarak aidatı ödememeye hakkınız yok.
Aidata itiraz ediyorsanız size tebligat geldikten sonra 7 gün süreniz vardı. Muhtemelen kat malikleri genel kurulunun yaptığı da bu itirazınızı değerlendirmek oldu.
Sonuçta,
1. Yeniden yönetici seçilmediği iddiasıyla aidat ödememe hakkınız yok.
İşletme planına 7 gün içinde itiraz edebilirsiniz, kat malikleri genel kurulu toplanıp itirazınızın yerinde olmadığı ve belirlenen aidatı ödemeniz gerektiğine karar vermiş.
Bundan sonra sulh hukuk mahkemesine başvurup hakimin müdahalesini isteyebilirsiniz. Ama hangi haklı nedene dayanarak bunu isteyeceksiniz, merak ediyorum.
2. Eski yönetici yenisi seçilene kadar devam eder. Apartman kurulu sizin itirazınızı oylarken zımnen yöneticinin göreve devamını da kabul etmiştir.
bir yıl için seçilmiş bir yönetici,
-sürenin sonunda toplantı düzenlemekten kaçınıyorsa,
-tarafımdan imza toplanıp yeni yönetimin oluşturulması için toplantı yapılmasını sağlayana kadar kendisi bu süreyi üç yıl uzatıyorsa,
-keyfi uzattığı bu süre içerisinde herhangi bir işletme projesi ve/veya apartman yönetim planı dayanağına sahip değilse
hangi sıfatla devam eder? sorguladığım meşruiyet bu bölüm.. saygılar..
Yeni bir yönetici seçilinceye kadar yönetici sıfatıyla.
Bu toplantıda eski yöneticinin seçilmediği ve ibra edilmeden geçirdiği süre zarfında tıpkı bizler gibi tüm bina giderlerine katılması gerektiğini istedim. Bu konu gündeme alınmıştı. İtirazımın hukuka uygun olup olmayacağı, bu konuda yeni yönetime verdiğimiz dilekçelerin hukuki işleme konulup konulmaması oylandı ki bu gündemde yoktu.
1- apartman yönetici kat malikleri kurulunca seçilmemiş. vede karar defterinde böylebirşey yok. apartman yönetici ve iki yardımcısından "katmaliklerinden seçilmez ise" yönetici olurlarmı? bu üç kişi burumuma göre kat maliklerinice kendilerine yetki verilmedikçe aidat artırabilirilermi?,
2 -apartman temizliği ile ilgilenmediklerinrden bin kat maliki olarak faturalı olarak temizlik firmesına temizlik yaptırabilirnmiyim
3- Kendisini yönetici sanan şahıs veya bayan harcamaları ayrıntılı olarak göstermemekte. yapmamız gereken nedir. aydınlatırsanız sevinirim.teşekkürler
Yönetici Kat malikleri kurulunca seçilmemişse kim tarafından seçilmiş?
Kat malikleri genel kurulunun toplanmasını sağlayıp yeni yönetici seçersiniz.
Aidatı onlar belirlerler, Temizliği onlar yaptırırlar.
Siz bugün fatura karşılığı temizlik yaptırmaya kalkarsanız, yan komşunuz apartmanı boyatmaya, üst komşunuz çöpleri toplamak için adam tutmaya kalkar.
nmkkml : Bu toplantıda eski yöneticinin seçilmediği ve ibra edilmeden geçirdiği süre zarfında tıpkı bizler gibi tüm bina giderlerine katılması gerektiğini istedim. Bu konu gündeme alınmıştı. İtirazımın hukuka uygun olup olmayacağı, bu konuda yeni yönetime verdiğimiz dilekçelerin hukuki işleme konulup konulmaması oylandı ki bu gündemde yoktu
İfade ettiklerinizden; eski yöneticinin toplantı yapmadan 3 yıl görevde kaldığı, :) yöneticiliği çok sevdiği ve bırakmaya pek niyetli olmadığı, ancak ; sizin çabalarınızla toplanan Genel Kurulda "yeni yöneticinin seçildiği "anlaşılıyor.Öncelikle bunu başardığınız için tebrik ederim.
İşi burada bitirmeyip yeni yönetimden :kızgın: "Eski yöneticinin" 3 yıl boyunca kullandığı muafiyetin iade alınmasını istemişsiniz. Yani kısa aralıklarla apartman genel kurulunun 2 defa toplantı yapmasını sağlayabilmişsiniz.Bu da ayrı bir başarı.:) (Merak ettim binanızda kaç bağımsız bölüm var?)
Yenisi seçilene kadar, eski yöneticinin göreve fiilen devam etmesi gerçeğinden yola çıkarsak yeni yönetimin itirazınız karşısında yapacak bir şeyi yok.:( Kısacası eski yönetici 3 yıl boyunca yasal olarak muafiyet hakkını kullamış.Bunu geri isteyemezsiniz.(Hem ne fark eder,nasılsa başka bir yönetici de olsa aynı muafiyeti kullanacaktı. )
pinokya haklı gözden kaçan birşey daha var yönetici para toplama yetkisini işletme projesi yapıp onaylatırdıktan sonra icra edebilir
yönetici işletme projesi yapmamışsa sabit giderler dışında ödeme yapmayabilirsiniz icraya da verebileceğini zannetmiyorum.