Hayır, üvey abla kıza mirasçı olmaz.
Çünkü ne babasının çocuğu ne de annesinin.
Babasının evlendiği kadının çocuğu.
Printable View
Bu da biraz zor. Çünkü 13 yıl önce aynı anda 1/3'ün satışı da kardeşe yapılıyor. Anne vefat ettikten sonra üzerinden 5 yıl geçmiş. Satış hadisesi 13 yıldır bilindiği halde itiraz olmamış. Yani muvazaa iddiası hayatın olağan akışına ters.
Neden kardeş muvazaa davası açmak için sayın kızımcımın vefatını beklesin ki? Kızımcım'ın annesinin vefat etmesiyle bu iddiası için dava açabilirdi.
Ayrıca sayın kızımcım "bu satış sırasında annemin parayı hangi bankaya ve şubeye yatırdığını biliyorum, bunu ispatlayabilirim. Bir de o para ile annem kardeşime bir araba satın aldı. Tabi bunu da ispatlayabilirim." demiş. Yani muvazaa olmadığının ispatı mümkün.
Sayın sdt23 verdiğiniz çok kapsamlı bilgiler için çok teşekkür ederim. Konu ile ilgili çok aydınlanmamı sağladınız. Sağolun. Kızımın tek varisim olarak kalması tek dileğimdir. Yeni bir evlilik düşünmüyorum. Umarım uzun ve mutlu bir hayatı olur.
Yazınızın sonuna eklediğiniz dileklerden ötürü de size teşekkür ederim. Bir an için hayalimde torunlarıma kadar gittim ve yüzümde hoş bir tebessümle yazdıklarınızı okur buldum kendimi. Allah herkese sağlık ve mutluluk dolu güzel günler göstersin.
Sayın lawyergm size de çok teşekkür ederim. Evet ben, yabancı birisine satılacakken bu daireyi gerçekten annemden satın aldım. Ama verdiğim para ile ilgili bir belge saklamak, imza almak, banka dekontunu saklamak aklıma bile gelmedi. Yıllar sonra, gözünün önünde verdiğim parayı, öz kardeşime ispat etmem gerekeceği inanın aklımın ucundan bile geçmedi. Umarım bu tür bir ispata gitmemi gerektirecek olaylar yaşamam. Yanıtlarınız için teşekkür ederim.