Re: Ölen oğulun karısı (gelin) hak sahibi olur mu?
Net olarak ne oldu?
Ben oğlumu evlendiriyorum.Evlendirdikten sonra ölüyorum.Benim hanım hemen başkasıyla evleniyor.Evlendiği yeni eşin önceden çocuğu yok.
Neyse 32 sene sonra benim evlendirdiğim oğlum ölüyor.Öğlum öldüğünde gelinimle boşanık mı?Yoksa ölen oğlumun üvey babası mı?
Böyle mi konu?
Konu biraz "labirent" haline geldi :o
Baba oğlunu evlendiriyor.Oğlu trafik kazasında ölüyor.Oğulun o dönem üzerine kayıtlı mal bulunmuyor.Dul eş (yani gelin) 2.nci bir evlilik yapıyor.Ölen ilk eş'den çocuk yok.32 sene sonra baba (eski kayınpeder) vefat ediyor.Tapuda eski gelinin adı yazıyor,mirascı görünüyor.
Alıntı:
.. ölen oğulun mirasinin yarısını alcakmiş:..
Başka bir ekleme yapmayacaksanız Sayın hackermici,o halde Sayın Kırcali'nin
belirtiği gibi Gelinin adı yazan tapudan hak sahibi olduğu payı vereceksiniz.
Baba'nın isteği bu yönde olmuş,yerine getirmekten başka bir seçeneğiniz yok sanırım.
Alıntı:
hackermici rumuzlu üyeden alıntı
şimdi pay vercekmiyiz vermicek miyiz? ..
sizin verip vermemeniz ile olmuyor :)
Alıntı:
marita rumuzlu üyeden alıntı
Konu biraz "labirent" haline geldi :o
Baba oğlunu evlendiriyor.Oğlu trafik kazasında ölüyor.Oğulun o dönem üzerine kayıtlı mal bulunmuyor.Dul eş (yani gelin) 2.nci bir evlilik yapıyor.Ölen ilk eş'den çocuk yok.32 sene sonra baba (eski kayınpeder) vefat ediyor.Tapuda eski gelinin adı yazıyor,mirascı görünüyor.
Başka bir ekleme yapmayacaksanız Sayın hackermici,o halde Sayın Kırcali'nin
belirtiği gibi Gelinin adı yazan tapudan hak sahibi olduğu payı vereceksiniz.
Baba'nın isteği bu yönde olmuş,yerine getirmekten başka bir seçeneğiniz yok sanırım.
Çok teşekkür ederim konuya açıklık getirmişsiniz..Evet aynen böyle..Şimdi yapacak bir şeyimiz yoksa eğer ne yapalım sağlık olsun o zaman gitti güzelim arsa:D:D
Haklısınız.Gitti güzelim arsa.Bir farkla,gitmesi gerektiği yere gitti :)