Doğru söylüyor olabilir. bunun yapılmasını sağlayan bazı programlar var. Bunu sadece o mesajın size gönderdiğinden şüphelendiğiniz operator size söyleyebilir. Ücretlendirdiği verileri saklar.
Printable View
herkese merhaba
şahsıma ait olan faturalı telefon hattıma ait 3 yıl öncesine ait arama ve aranma verilerine ihtiyaç duydum. müşteri temsilcisi ile yaptığım görüşmede sadece son 2 yıla ait veriyi paylaşabildiklerini söylediler ve sadece benim yaptığım arama ve sms kayıtlarını KVKK kapsamında paylaşabliyorlarmış.
sorunum ve sorum şudur ki ;
BTK kararı gereği her operatör çağrı ve sms kayıtlarını zaman ve süre mührü ile 5 yıl saklamak zorunda. sadece son iki yılı benle paylaşıyor olmaları KVKK nun 11 maddesini ihlal etmiyor mu? kişisel verinin kişinin kendisi tarafından istendiğinde koşulsuz paylaşılması gerekmez mi?. ayrıca gelen arama kayıtlarının saklanması 3. kişi KVK kapsamındadır deniyor. ancak zaten aranan hat ben olduğuma ve bu kayıtlar geçmişe ait olduğuna göre beni arayan kişilerin kişisel verisine ben zaten sahibim. yani özünde bu veri zaten bana karşı tarafca aranarak verilmiş. bu şartla altında Hem BTK hemde KVKK kapsamındaki genelge ve uyulamaları atfederek bu sefer resmi bir dilekçeyle bilgileri talep etmeyi düşünüyorum. çabam ve yöntemim ile ilgili olarak değerli görüşlerinizi bekliyorum.
saygılarımla