Re: Kidem Tazminati Hakkim Var midir?
Alıntı:
murat83 rumuzlu üyeden alıntı
Belki haklısınız ama somut olaya bakmalıyız son aylıklarını alamadığı için ayrımışsa diyecek yok. Ama önceki aylardan bakiye hesabının olduğu düşünülürse;
Ör: Geriye dönük 8-10 ay evvelinden 3 aylık maaşını alamadığını düşünelim fakat sonraki maaşları tamı tamına yatırılmış olsun. Bu durumda fiili durum zımnen kabul edildiği için ve süresinde bu beyan kullanımadığı için sonradan yapılacak fesih haksız olur. Ama sizde haklısınız son aylıklara alınamamışsa geçerli fesh olacaktır. OLayda pek ayrıntı göremedim. Birazda işveren tarafından bakmak istedim. Saygılar.
Murat Bey,
Ucretin odenmemesi her sekilde bir sureklilik teskil ettiginden kanaatimce her sekilde is akdi derhal feshedilebilir,soyle ki aksi kabul edildiginde isveren haksiz davranisiyla kendine menfaat temin etmis olacaktir..
Alıntı:
Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
Murat Bey,
Ucretin odenmemesi her sekilde bir sureklilik teskil ettiginden kanaatimce her sekilde is akdi derhal feshedilebilir,soyle ki aksi kabul edildiginde isveren haksiz davranisiyla kendine menfaat temin etmis olacaktir..
Fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi tüm çalışma sürem boyunca devam etmiştir (6,5 sene). Zaten bu konu ile açılmış dava kazanılmış ve takriben 650 saatlik bir fazla mesai ücretini almaya hakkazanmış bulunmaktayım.
Alıntı:
Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
Murat Bey,
Her şekilde süreklilik teşkil ettiğine katılmıyorum. Evet bu davranış ödememe devam ettiği sürece hak düşürücü süre işlemeyecektir. Fakat bu davranış kesintiye uğradığı andan itibaren 1 yıllık sürenin işleyeceği kanatindeyim. Somut olaya bakmak gerekir. Yoksa iş K. 26.md si 24/2-e için asla uygulanamaz duruma gelir ki bu da kanunu çiğnemek olur .
Bu tür olaylar uygulamada bilirkişiler marifeti ile somut olaya göre çözülür. Ama asla unutmayacağımız bir şey varsa o da kanunun dediği+somut olay hakkaniyetidir.
Saygılarımla...
Alıntı:
pier014 rumuzlu üyeden alıntı
Fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi tüm çalışma sürem boyunca devam etmiştir (6,5 sene). Zaten bu konu ile açılmış dava kazanılmış ve takriben 650 saatlik bir fazla mesai ücretini almaya hakkazanmış bulunmaktayım.
Tamam o zaman şu anda olay aydınlığa kavuştu teşekkür ederim aydınlattığınız için. Gönlünüz rahat olsun bu durumda yapmış olduğunuz fesih haklı nedenle fesh olacaktır. Ve kıdem tazminatına hak kazanacaksınız.
Alıntı:
Tamam o zaman şu anda olay aydınlığa kavuştu teşekkür ederim aydınlattığınız için. Gönlünüz rahat olsun bu durumda yapmış olduğunuz fesih haklı nedenle fesh olacaktır. Ve kıdem tazminatına hak kazanacaksınız.
Murat Bey;
Teşekkür ederim. Saygılarımla
Alıntı:
Her şekilde süreklilik teşkil ettiğine katılmıyorum. Evet bu davranış ödememe devam ettiği sürece hak düşürücü süre işlemeyecektir. Fakat bu davranış kesintiye uğradığı andan itibaren 1 yıllık sürenin işleyeceği kanatindeyim. Somut olaya bakmak gerekir. Yoksa iş K. 26.md si 24/2-e için asla uygulanamaz duruma gelir ki bu da kanunu çiğnemek olur .
Bu tür olaylar uygulamada bilirkişiler marifeti ile somut olaya göre çözülür. Ama asla unutmayacağımız bir şey varsa o da kanunun dediği+somut olay hakkaniyetidir.
Saygılarımla...
Murat Bey,
Eger isveren ucreti belli bir sure odemez ve daha sona oderse, odedigi tarihten itibaren bu sureler islemeye baslardi ve suresi icinde yapilmayan fesih haksiz fesih olarak nitelendirilirdi..Oysa olayda isveren tarafindan hicbir sekilde odeme yapilmamakta,bu durumda soz konusu surelerin uygulanmasinda olanak bulunmadigi kanaatindeyim
Re: Kidem Tazminati Hakkim Varmidir?
Alıntı:
pier014 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar;
İşyerinde 6,5 sene çalıştım.2007 yılı nisan ayında sebep göstermeden istifa ettim. Ayrıldıktan sonra mesai alacaklarımın ödenmemesinden dolayı işyerini mahkemeye verdim ve kazandım. Mesai ücretlerinin ödenmemesi haklı neden sayılabilirmi?
Ulaş bey; Aslında bende aynı şeyi diyorum. Bu durum süreklilik kazanmışsa elbette haklı nedenle fesh olacaktır. Ama yukarıda üyemizin verdiği cevap çok kafa karıştırıcı olduğu için ben böyle bir yorumu seçtim. Sanki hiçbir sebep yokmuş ama yenede istifa ettim mesajı çıkıyordu bu iletiden. Son attığı mesajdada haklılığını göstermiş oldu. Ve bende kendisine hak verdim zaten.
Saygılarımla...