-
sayın persona non grata,
MBB suçundan dolayı verilen hafif hapis cezâsı ile ilgili bir husus eklemek istiyorum.
mal beyânından bulunmama suçundan dolayı hapis cezâsının kaldırılması söz konusu değildir.
konu ile ilgili yasa tasarısı; kanuni süresinde mal beyânında bulunmamış olan borçlulara, ikinci bir şans niteliğinde, mal beyânında bulunabilmeye yönelik, 30 günlük ek bir süre verilmesini öngörmekte idi. (bu yasa tasarısı meclisten geçmiş olsaydı, hapis cezâsının tamamen kaldırılması söz konusu olmayacak idi)
ancak; yukarıda anılan yasa tasarısından, MBB suçu ile ilgili öngörülen yasa değişikliği ile ilgili metin, son anda, tasarıdan çıkarılmıştır. bunun dışında kalan kısmı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. (bazı kanunlarda değişiklil yapılmasına dair, 5219 sayılı kanun)
SONUÇ İTİBARİ İLE; MAL BEYÂNINDA BULUNMAMA KONUSUNDA, ESKİYE NAZARAN- UYGULAMADA HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK YOKTUR. KANUNİ YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜZ VE CEZÂİ YAPTIRIMLAR AYNEN DEVAM ETMEKTEDİR.
-
merhaba,
şu anlatacağım konuda bana yardımcı olursanız çok sevineceğim...
2001 senesinde gerçekte ödediğim ama ödediğimi kanıtlayamadığım bir senet yüzünden adıma bir icra takibi yapıldı.. ben o zamanlar istanbulda olmadığımdan dolayı haciz takibi annemin evine yapılmak istendi..annem o adreste benim oturmadığımı kanıtlayarak haciz işlemini durdurttu.daha sonra yine bana veya tanıdığım birine tebligat yapılmamışken ceza davası açılmış benim hakkımda..ben bunu duyduğumda bir mal beyanında bulundum..fakat 5 ay kadar önce bir polis uygulamasında gıyabımda mal beyanı ile ilgili bir tutuklama kararı var denerek göz altına alındım.ertesi gün adliyeye çıkarıldım çok nadir de olsa karar kesinleşmiş demelerine bu cezayı yatacaksın demelerine karşın savcı ya derdimi anlattım..beni dinledi ve durumu tekrar inceleyeceğiz dedi.beni bir tutanakla salıverdi..2 ay önce annemin evine polis gelmiş oğlunuzun bu dava ile ilgili tutuklama kararı var demiş...ne yapmam gerekli?binlerce kişinin bu mal beyanı suçu yüzünden arandığını duyuyorum..dönem dönem bu konuda af çıkacak deniyor.. borcum olmayan gücümü çok aşan bir parayı ödemek istemiyorum..istersem bu iş bitermiş ama yazıkk..af çıkarmı? zaman aşımı varmıdır bu konuda? yada mahkemeye itiraz olabilirmi bu aşamadan sonra? yardımınızı bekliyorum..haksız yere 1 gün özgürlüğümden olmak zor geliyor bana... yardımınızı fikirlerinizi bekliyorum... saygılar