-
......Sayın Nurtenoz bu konuda haklı. Yani çocuğun kimliğinde babası olarak öz babasının adı mahkeme kararıyla yazılır. Ancak kızınız sizin nüfusunuzda kayıtlı olarak kalır. Baba adı mahkeme kararıyla belirlenir. Anne adı olarak sizin adınız yazılır. Ve sizin nüfusunuzda kayıtlı olur.
.....Nafaka konusunda ise sizin bu konuda nafaka talebinde bulunmanız gerekmektedir. Dava açıp öz babasından geliri oranında ve hakimin tayin ettiği miktarda nafakayı alabilirsiniz.
-
peki ya soyad/babasinin soyadi almayacak?almazsa,zamanla nasil ispatlayabilirim babasi oldugunu?onun kucuk adi tasiyan binlerce kisi tasiyor.
sevgi
-
soybağının reddi ve gercek babanın tanıması halinde nüfus kayıtlarında gerekli bağ kurulur.nüfus kayıt örneklerinde bu husus yazılıdır.
-
pek iyi turkcem yok taus efendi.yazdiklarinizi anlamadim.benim anlamina gore soylermisiniz?lutfen.
sevgi
-
Sayın kharma
........Kızınız gerçek babası dava sonucu belirlendikten sonra babası olarak kimlikte onun adı yazacak. Siz, nüfus idaresine gideceksiniz ve oradan **"vukuatlı nüfus kayıt örneği"** başlıklı bir belge alacaksınız. Bunu nüfus idaresine gittiğinizde hemen sizin istemenizle verirler. Bu belge resmi belgedir ve geçerlidir. Yani sizin kızınızın isminin yanında baba olarak öz babasının adı-soyadı yazar. Bu aldığınız evrak ile rahatlıkla ispatlayabilirsiniz. Sayın taus"un dediklerine aynen katılıyorum. Doğru bir yanıt vermiş. Saygılarımla....
-
anladim.ama kiziminnufus cuzdandaki olan soyad hanesinde kimin soyadi olacak?benim yoksa oz babasinin soyadi?ve nufus cuzdaninin arkasinda su an evlendigim kisinin adresi yaziyor.babalik davasi bittikten sonra ayni adres kalacek yoksa oz babasininki?yoksa benimki mi?ama benim nufus cuzdandaki olan adres esimin adresidir.evlenirken yabanci oldugum diye ve turkiyede kutugum olmadigi diye onun kutugune gectim.nasil?
sevgi
-
eşinizle boşandıktan sonra size yeni bir hane açılmıştır.çocugunuzun soybağı reddedilince çocuğunuz bu hanaye tescil edilecektir.gerçek babası ile arasında soybağı oluştuğunda buradaki kaydı ile babası arasında bağ kurulacaktır.çocuk sizin soyaadınınzı alacaktır.
-
TESEKKUR.
BEN BU HAFTA TURKIYEYE GELECEGIM.TENFIZ DAVASI ACMAK ICIN.
ESIMLE KONUSTUM VE ANLASTI:O COCUGU RED EDECEK VE OZ BABASI GELIP DIYECEK KI COCUK ONUN.
OZ BABASI ACACAK BABALIK DAVASI ,YOKSA BEN?
BOSANMA DAVASINA GIRMEDEN ONCE BABALIK DAVASI ACILABILIR?GERCEGI BEN BU ADAMA PEK GUVENMIYORUM VE KORKUYORUM KI BELKI SOZUNU GERI ALACAK.BABALIK DAVASI ACILDIKTAN SONRA GELIP "BEN VAZ GECTIM.COCUGU TANAMIYORUM"DIYEBILIR?
BIR NOTTERE GOTURSEM ONU BEYAN ETMEK ICIN OLUR MU?
ELIMDE BI SEY OLMASINI ISTIYORUM.
BEN ONU MECBUR EDEMEM MI COCUGU TANIMAYA?
KISACASI BENIM BOSANMA DAVASI BITMEDEN ONCE,BU ADAM(OZ BABA)BABALIK DAVASINI ACMAYI ISTIYORUM.YANI BIR SEY OLSA,EN AZINDAN BILEYIM KI COCUK BABASIZ KALMIYOR.
BANA CEVAP VERIRSENI,COK IYI OLUR,CUNKU SIMDI GERCEKTEN KORKUYORUM.
TESEKKURLER!
sevgi
-
sobağı reddinden sonra noterde veya nüfus idaresinde tanıma işlemi yapılması yeterli