[quote=mh40314;155216]
-Dava zamanaşımı süresi suç tarihinden itibaren TCK 66/d maddesi gereğince
15 yıldır.
Printable View
Magdur benim,magdur eden yiğenim
Olay savcılığa intikal etmedi biz gelen evraklara böyle bir kartımız yoktur diyoruz,cünkü yok.Ama yapanın kendi araştırmalarımızla yeğenimiz olduğunu öğrendik.
Konunun kilitlenmesinden önceki son uyarımızdır.Lütfen yazım kurallarına uyunuz,cümlelerinize büyük harfle başlayınız. Yönetim.
Olay savcılıga intikal etmedi.İcra avukatlarından gelen evraga boyle bır kart yok diye itiraz ediyoruz.
Kart ı yıgenımız bılgımız dahılınde olmadan yapmıs zaten .Benımde odıcek durumum yok. Bıze en az zararlı neler olur ve benı ılgılendıren ne bu konuda ben gerekırse sıkayetcı olcam
su an ne yapmalıyım
Madde 204 - (1) Bir resmî belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmî belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştiren veya sahte resmî belgeyi kullanan kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
-Madde 245 - (Değişik madde: 29/06/2005-5377 S.K./27.mad)
(1) Başkasına ait bir banka veya kredi kartını, her ne suretle olursa olsun ele geçiren veya elinde bulunduran kimse, kart sahibinin veya kartın kendisine verilmesi gereken kişinin rızası olmaksızın bunu kullanarak veya kullandırtarak kendisine veya başkasına yarar sağlarsa, üç yıldan altı yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.
(2) Başkalarına ait banka hesaplarıyla ilişkilendirilerek sahte banka veya kredi kartı üreten, satan, devreden, satın alan veya kabul eden kişi üç yıldan yedi yıla kadar hapis ve onbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.
(3) Sahte oluşturulan veya üzerinde sahtecilik yapılan dilorom abidova bir banka veya kredi kartını kullanmak suretiyle kendisine veya başkasına yarar sağlayan kişi, fiil daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, dört yıldan sekiz yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.
Ayrıca birden fazla kart çıkartılmıssa kart başına ayrı suç olup,aynı kart birden fazla kullanılmışsa teselsül olur.
özbekistanlı bir bayan bir arkadaşlık sitesinden kendini bekar ve kanser hastesi yetim magdur olarak tanıtıp ; Arkadaşlık bahanesi altında türk erkekleriyle cinsel ilişki kurup tanışınca , magdur durumda oldugunu Kanser ameliyatı olması gerektigini beyanla ağlayarak duygu sömürüsüyle ve , oğluna araba çarptıgını ve vizesinin bittiğini beyan edip para almaktadır bu suçmudur ?