Önünüzde 2 ihtimal bulunmakta
1-6 ay bekleyerek boşanma davası açmak
2-Çekişmeli dava türlerinden sizin durumunuza uyan nedenle dava açmak.
Seçim sizin. Ama belirtmekte fayda var. 1 ihtimal daha önce sonuçlanır.
Printable View
Önünüzde 2 ihtimal bulunmakta
1-6 ay bekleyerek boşanma davası açmak
2-Çekişmeli dava türlerinden sizin durumunuza uyan nedenle dava açmak.
Seçim sizin. Ama belirtmekte fayda var. 1 ihtimal daha önce sonuçlanır.
Duygu hanım sanırım şimdi şiddetli geçimsizlik nedeni ile dava açsak 6 ay gibi bir süre devam edecek gibi değil mi?
Yani 6 ay daha bekleyip anlaşmalı boşanma davası açtığımız zaman daha mantıklı gibi görünüyor.
Ama aynı evde yaşamıyoruz ve ikimizde ayrılmak istiyoruz..Yine de 6 ay sürebilirmi şimdi dava açsak?
Kaba bir tahmınle 2 celse bile gerçekleşmez o tarihe kadar. Çunku mahkemelerde ki iş yükünden ötürü. Ama Dilek HAnım'ında soylediği şeye bende katılıyorum bir meslektaşımızdan yardım alın. Mutlaka bu duruma bir çözüm getirecektir.
İlginiz için teşekkür ederim ama ben biran önce bitsin istiyorum...
Ama sanırım olmayacak gibi...
Bende bunu yaşıyorum farkımız 2 ayda biz bu noktaya geldik. Evi terk etmesiyle kalmadı tüm eşyalarınıda evde olmadığım bir anda götürdü. Bence sen 1 adım öndesin ayrılmaya kesin karar vermişsin. Ben henüz kabullenememe aşamasındayım.
Evliliğin reddi davası açsak acaba avukat arkadaşlar ne düşünür? Süre ve sonuçlar açısından.
Neden benim durumum uygun değil?
Evliliğin iptali şu hallerde talep edilebilir. Sizin daha önceki mesajlarınızda anlattıklarınızda bu hallerden biri söz konusu değil:
1. Ayırt etme gücünden geçici yoksunluk
MADDE 148.- Evlenme sırasında geçici bir sebeple ayırt etme gücünden yoksun olan eş, evlenmenin iptalini dava edebilir.
2. Yanılma
MADDE 149.- Aşağıdaki durumlarda eşlerden biri evlenmenin iptalini dava edebilir:
i. Evlenmeyi hiç istemediği veya evlendiği kişiyle evlenmeyi düşünmediği halde yanılarak bu evlenmeye razı olmuşsa,
ii. Eşinde bulunmaması onunla birlikte yaşamayı kendisi için çekilmez bir duruma sokacak derecede önemli bir nitelikte yanılarak evlenmişse.
3. Aldatma
MADDE 150.- Aşağıdaki durumlarda eşlerden biri evlenmenin iptalini dava edebilir:
i. Eşinin namus ve onuru hakkında doğrudan doğruya onun tarafından veya onun bilgisi altında bir başkası tarafından aldatılarak evlenmeye razı olmuşsa,
ii. Davacının veya altsoyunun sağlığı için ağır tehlike oluşturan bir hastalık kendisinden gizlenmişse.
4. Korkutma
MADDE 151.- Kendisinin veya yakınlarından birinin hayatı, sağlığı veya namus ve onuruna yönelik pek yakın ve ağır bir tehlike ile korkutularak evlenmeye razı edilmiş eş, evlenmenin iptalini dava edebilir.
Birşey daha sormak istiyorum...
Eğer eşim dava süresinde boşanmaktan vazgeçerse süreç uzarmı?