Re: Karşılıksız çek cezası
Bankanın bu işlere bakan kişisinden Öğrendiğim Kadarıyla Çek Davalarında Hesap Sahibine Yada keşideciye Hapis Cezası Yaptırımı Ortadan Kaldırılmış olup, Yaptırımı; Çek Miktarından düşük olmamakla birlikte 150.000 Ytl Para Cezasına Dönüştürülmüştür. Alacaklı artık ne yapabilir, Borçlu Cezayıda ödeyemez ise daha sonra ne olacağı hakkında bir fikrim yok. Borçlu üzerindeki yaptırım azalmış gibi görünüyor.
bu da benım durumum.
Merhaba ben ertugrul gurlek. ben de sizin gibi muflis bir sanayiciyim. bu bakimdan bu tip haberleri dikkatle izliyorum. internet gazetesinde okudugum haberde kredi, kredi karti, banka borcu, cek, senet vb. borclarindan dolayi ticari sicilleri bozulmus ancak borclarini odemis kisilere diyor. yakalama yada hapis cezasi ve benzeri bir durum icermiyor. tahmin ediyorum sizin ve benim icin degisen bir sey yok cunku once borclari odemek ve sonra sicil affindan faydalanmayi denemek gerekiyor. hali hazirda devam eden yada karara baglanmis herhangi bir cek davasindan bahsetmiyor. kaldi ki cek borcunu oderseniz davaniz zaten kanunen dusuyor. bu bakimdan sanirim once borclari odeyebilmeyi denemek lazim.
Benim asil sorunum ise odenmeyen sirket ceklerinde imza sahibi mudur olarak yasadigim bir sikinti.cek yasasinda cek kesidecisi diyor ama ben yetkili mudur olarak imza attim kotu niyet yok odeyemedik ortaklara gelin alacaklilarla anlasmayi borcu vadeye yaymayi deneyelim dedim. sorumluluklari olmadigi icin yanasmadilar ve batmis sirketin piyasada kalan 14 ceki yuzunden mudur olarak 14 ayri dava acildi bana hakkimda. simdi ben sirketin %15 hissesine sahip iken borclarin tamamindan sorumlu olmak durumunda kaldim. alacaklilarima musade edin ama payima duseni odeyebilirim dememe ragmen kabul eden olmadi. hal boyle olunca da ortada 250 milyarlik davalar toplulugu var benim de bu surede bu parayi odeme sansim yok. simdi ben bu kanuyu yargitaya tasisam odenmeyen ceklerden hissem kadar sorumlu olmam gerekli degil mi seklinde ne kadar mantikli olur. diger iki ortagim elini kolunu sallaya sallaya geziyor ama ben yurtdisina cikmak durumunda kaldim. bence cek kanununu bir de bu yonden ele almak gerekir diye dusunuyorum limidet sirketler de ortaklarin ceklerle ilgili sorumluluklari belirlenmeli.
ben de yeni yilinizi simdiden kutluyorum selamlar ve sevgiler.
kardeşim allah sana ve çalışanlarına ailene kolaylık versin inşallah bu olayın altından kalkarsın
benim tüm borcum 6.000tl olmasına ramen akşamları uyuyamıyorum
Allah öncelikle borcunuz olan kişiye/lere kolaylık versin sonrada size. Borcu üstlenmiyen ortaklarınıza Allaha havale etmekten başka çare yok. Belki mahkeme sonuçlarına görede onlara giderler. Alcaklı olanlarda sizden gelecek borçlara bel bağlayıp ne sıkıntılar altına girmişlerdir. onların hiç suçu yokken sirketinizin borcu yüzünden, haklarına ulaşamadıklarından büyük sıkıntılar çekiyorlar. Bende birine cek karşılığı borç verdim. oda ödeyemediği için kaçıyor. benimde borçlarım var. ona güvendiğim için ödiyemiyorum. olan bana olacak. kaçmadığım için artık ben içeri girecem. bütün piyasa maalesef hep bu şekilde. ben dahil. hepimize sabır.