-
Tekrar merhaba
Sayın Benna, size de cevabınız için teşekkür ederim. Sayın ender av, taksitlerin bulunduğum bölgedeki vergi dairesine yatırılacağını yazmıştı. Siz mal müdürlüğüne yatırmam gerektiğini yazmışsınız. Bu konuda kesin olarak belirlenmiş bir uygulama yok mu acaba, zira ödemeleri yaptıktan sonra bana taksitleri yanlış yere yatırdığım, dolayısıyla geçersiz olduğu gibi bir uyarı gelmesini istemem, zira oldukça yüksek denebilecek bir meblağ.
Bu konuda yanıtlarınızı bekliyorum. Hukukçularımızın buradan insanlara bu şekilde yardımcı olmaları çok güzel bu arada, internet gibi zengin bir kaynakta dahi ulaşılamayan konuları buradan farklı görüşler de dahil olmak üzere öğrenebiliyoruz.
Selamlar...
-
Sayın playfround,
.......Siz aradan geçen yaklaşık iki haftaya rağmen hala bağlı bulunduğunuz Defterdarlığa bağlı maliye birimlerine müracaatta bulunmadınız mı? Veya bir askeri mahkeme kalemine telefonla veya şahsen başvurmadınız mı? Bence vaktinizi bununla değerlendirin. Bu sizin almış olduğunuz bir para cezası. Neticede bu para Maliye bakanlığının kasasına girecek. İllerde Defterdarlıklar bunlara bağlı olarak vergi daireleri ve mal müdürlükleri hizmet vermektedir. Size burada sayın commodore1tr, sayın Benna yol göstermek istemiştir. Ancak siz halen bir kuruma gitmemişsiniz. Bence adı geçen yerlere gidip müracaat edin. Neticede 860 milyon para cezasını on takside bölmüşler ve aylık 86 milyon tl ödemeniz gerekli. Bu ortada. Peki hala niçin söylenen yerlerden birine gitmediniz. Bunlar birbirine bağlı kurumlardır. Endişelenmeyin, yatırdığınız para geçersiz olmaz. Size önerilen adreslerden hiçbiri yanlış değildir. Saygılarımla
Akıl yaşta değil baştadır ama aklı başa yaş getirir...:ender:...
-
Sayın ender_av
Henüz herhangi bir kuruma gitmemiş olmamın sebebi, ödeme emrinin gelmemiş olmasından kaynaklanıyor. Daha önce bilgi edinme hakkı kapsamında yaptığım araştırmada, ödeme emri gelmeden herhangi bir girişimde bulunmama gerek olmadığı cevabını almıştım, ancak ödeme emrinde de başvurulucak makamın neresi olduğunun yazmadığını öğrendiğimden, bu konuyu da bu forumda araştırmaktı amacım.
Yine de başka bir evrak beklemeden kendim başvuruda bulunmamda fayda var anlaşılan.
İlginiz için teşekkür ederim.