Gördüğünüz gibi 4 ay önce sorduğunuzda verilen cevap değişmedi ne yazık ki.
Lütfen konu tekrarı yapmayın.
Printable View
Gördüğünüz gibi 4 ay önce sorduğunuzda verilen cevap değişmedi ne yazık ki.
Lütfen konu tekrarı yapmayın.
peki 1yıl sonunda nasıl çıkartabilirim..
Daha önceki mesajlarımızda 6570 sayılı kanunun metnine dair kaç tane link vermişiz. Siz de tenezzül edip okumamışsınız bile.
Bu linke girin. 7. maddeyi birkaç kez okuyun.
O maddede tahliye gerekçesi olabilecek şeyler yazılı.
O gerekçelerden biri yoksa kiracı ilelebet oturur.
https://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=107'e göre başka bir kiracıya kiralamak için,kiracının tahliyesini isteyemezsiniz.
Almış olduğunuz kira emsallerine göre düşük ise,kiracınızla anlaşamıyorsanız kira tesbiti için dava açabilirsiniz.
Ya da kiracıyla daha yüksek kira istediğinizi söyleyerek, anlaşabilirsiniz ve yeni kira kontarını noterde yapmanızı tavsiye ederim.
Semtimdeki bir esnafın basına bu olay gelmişti.Kira miktarını az buldugu için kiracısını cıkarmak istemisti.Kiracı kirayı ödemek istedigi halde kirayı almadı.Daha sonra kiramı vermiyor diye yalan söyleyerek dava actı.6ay içinde cıkarılmıstı.cok usulsüz ve haince bir oyundu.bende ev sahibiyim cok dürüst davrandım ama olan iyilere dürüstlere oluyor
Arkadaşım bak ne güzel ağzınla söylüyorsun 4 yıl bounca kiramı çok düzgün bir şekilde aldım diye daha ne istiyorsun günümüzde binlerce mal sahibi kirasını alamdaığından dolayı mahkemelerde sürünürken sen sırf üç kuuş fazla almak için kirasını düzgün ödeyen insanları çıkarmak istiyorsunuz bu bence çok yanlış sizin gibi mal sahiplerini gördükçe kirasnı ödemeyip mal sahibini uğraştıran kiracılara hak veriyorum lütfen biraz daha insaf..
_kiracı sorunu_
Acele yardımcı olursanız cok sevinirim.. 2002 yılında kiracı eve girmiş bulunmaktadır ve 1 yıllık sözleşme yapılmıstır.. ev annemin üzerineydi ve sözleşme dolasına rağmen sözleşmeyi yenilemek istemedi evden cıkmayada karsı cıktı..annemin 2006 eylülde vefat etmesi üzerine ev bana miras kalmısıtır.. evden kiracıyı birtürlü cıkaramadım,gidip konusmama rağmen bana birçok tehdit savurdu ve sonuç alamadım.. Kirayıda ödemiyor, kısacası kendi evi gibi hala oturuyor...Çare bulamadık, yardımcı olursanız cok seviniriz...