Peki yüz kızartıcı bu suçtan dolayı tekrar silah altına alındığında er statüsüne sokulacak subay tsk haricinde kamuda devlet memuru olarak çalışabilir mi?
Printable View
Peki yüz kızartıcı bu suçtan dolayı tekrar silah altına alındığında er statüsüne sokulacak subay tsk haricinde kamuda devlet memuru olarak çalışabilir mi?
merhaba,
2002 yılında kaçak elektrik kullanmaktan 6 ay hapis cezası aldım. ve iyi halden para cezasına çevrilip ertelendi. 2007 nisan ayında ceza kalkmış olması lazım(5 yıl mevzusu)
1 - sicilimden silinirmi? silinebiliyorsa herhangi bir başvuru yapmam gerekiyormu?
2 - nisanda askere gidersem bu cezadan dolayı 15 aymı yapmam lazım. Kısa dönem yapamayacakmıyım.
Bu soruların cevaplarını malesef birçok avukattan alamadım. Lütfen hukuki.net avukatları veya bu konuyu iyi bilen bir arkadaştan yardım istiyorum. Beni bu konuda bilgilendirebilirmisiniz.
Şimdiden teşekkürlerimi bildiririm.
Kaçak elektrik daha doğrusu elektrik hırsızlığı yüz kızartıcı suç.Subay olarak alacaklarını sanmam.
arkadaşlar ben kaçak elektrik kullandım ama sadece mahkemde kaleme ifade verdim aradan 1.5 yıl geçti bir ceza söz konusu değil şimdi aralıkta askere gitsem bitirip gelsem sonra birşey olur mu.Birde bizim biraderde 1 yıldan fazla ceza yattı şuan askere gitmedi ama aöf okuyor okulu bitirse de ne kadar askerlik yapabilir(çocukken yaralamadan yattı)1 yıldan daha aşağıya düşerebiliriz itiraz edersek yargıtayda 11 ay yatması gerektiği şeklinde ceza kağıdı geldi.