Re: Banka İstifa ve İhbar Süresi (eğitim tazminatlı)
merhabalar,
iki konu hakkında bilgi almak istiyorum.özel bir bankanın çağrı merkezinde çalışıyorum ve bugün bankanın güvenlik görevlisi tarafından tehdit edildim ve dolayısıyla bende istifamı verdim ancak sözleşmeli çalışan olduğum için tazminat ödemem gerktiğini söylediler bende vermeyeceğimi mahkeme açıcağımı söyledim.tehdit edilmem bana derhal fesih hakkı kazandırır mı?ayrıca ihbar süresinden iş arama süresini düşmeleri gerektiğini söylediğim zaman bana insan kaynaklarının bunu vermediğini söylediler.bu benim mahkemede işime yarayacak bir unsur mudur?bundan sonraki aşamada nasıl hareket etmeliyim,9 aylık tazminat hakkımı almam söz konusu olur mu?iş mahkemesinde açılan davanın sonucu ne şekilde olur?
teşekkürler...
Re: Banka İstifa ve İhbar Süresi (eğitim tazminatlı)
1) Belirli süreli sözleşmelerde ihbar süresi olmaz.
2) İş sözleşmesinin erken feshi ile ilgili cezai şart, kaşılıklı değilse geçerli değildir.
3) İşveren, sizin için yaptığı ciddi eğitim masraflarını isteyebilir.
4) İşiniz, devamlılık arzeden bir iş ise sözleşmenizin de belirsiz süreli olarak yorumlanması mümkün ve ihtimal dahilindedir.
Selamlar.
Üstadım bu maddeleri açıklar mısınız. bu soyut ifadelersen bir şey anlamadım. teşekkürler
Cevap: Re: Banka İstifa ve İhbar Süresi (eğitim tazminatlı)
merhabalar
bende özel bir bankaya başlayalı 15 gün oluyor. sezonluk 6 aylık olarak girdim işe fakat işten bazı nedenlerden dolayı ayrılmak istiyorum.. eğitimdeyken imzalattıkları sözleşmede ayrılma durumumuzda 5bin kadar tazminat ödememiz gerektiğini yazıyordu.. ben şimdi şube müdürümüzle konuşup bazı nedenlerden dolayı beni onun çıkarmasını rica etsem böyle birşey mümkün olabilirmi sizce? yoksa komik durumamı düşerim bilemiyorum:/ bir arkadaşımın genel müdürlükte tanıdığı var.ona söylesem tazminatı ödemeden çıkmam mümkün olabilirmi acaba?? cevaplandırısanız çok sevinirm tşkler..