Yani kısaca borcu ödeyemediğinizde en fazla 3 ay hapis yatarsınız akabinde her hangi bir geliriniz yada mal varlığınız oluşur ise el koyarlar mı demek istiyorsunuz ?
Yahut belli dönemlerde tekrar hapis cezası verilebilirmi ?
Printable View
Mal beyanında bulunmamak suçunun zaman aşımı ne kadar ? Yani mal beyanında bulunmamak bir suç ise suçun işlendiği tarihten itibaren bir zaman aşımı varmı? Var
ise ne kadar? Şimdiden teşekkür ederim.
Kimse borcunu ödeyememekten dolayı hapis cezasına mahkum edilmez. Yukarda anladığım kadarıyla ödeme emri size tebliğ edildikten sonra bir hafta içinde mal beyanında bulunmanız gerekirken bulunmamışsınız. Ya da gerçeğe aykırı mal beyanında bulunmuş olabilirsiniz. Bununla ilgili olarak hapisle tazyik ile ceza alabilirsiniz.Bu da alacaklıya bağlıdır. Şikayete bağlı bir suç olduğu için alacaklı şikayetini geri alırsa yada borcunuzu öderseniz hapse girmezsiniz.
Ödeyemem diyorsanız, ödemeyin o zaman.
Ceza zaman aşımı 2 yıl'dır. Yani 2 yıl boyunca bulunmazsanız hapis uygulanmaz.
Ve aynı dosya için tekrar hapis verilmez, bir defaya mahsustur.
vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim sizlere bir şey daha sormak istiyorum disiplin suçlarının paraya çevrilmesi yasası ne zaman çıkmış tır hala yürürlülüktemi yoksa kaldırıldımı kaldırıldı ise ne zaman kaldırıldı teşekkürler
Vermiş olduğunuz bilgi için teşekkür ederim
Size bir şey daha sormak istiyorum disiplin suçlarının paraya çevrilmesi yasası ne zaman çıkmış tır hala yürürlülüktemi yoksa kaldırıldımı kaldırıldı ise ne zaman kaldırıldı teşekkürler
01.06.2005 tarihinden önce oluşan suçlar için disiplin hapsi idari para cezasına çevrilir, günlük 20 YTL üzerinde.
Anılan tarihten sonraki suçlarda ceza paraya çevrilemez.
Anlamadım?