-
Re: Arşiv Kaydı
c_selin hukuksever rumuzlu arkadaşım.adli sicil arşiv kaydı işlenmiş olan suça göre silinilmekte diye biliyorum,mesela ben alkollü araç kullanmaktan 600 ytl para cezası aldım ve adli iscil kaydımı sildirdim.ve bu parayı yatırdıktan 5 yıl sonra adli sicil arşiv kaydımda silinecek.diye yetkili kişiden bilgi aldım.nasıl oluyo o zaman silinmiyor yazmışsınız bir arkadaşımıza kafam iyice allak bullak oldu.
-
Sayın Vural,
Size "trafik cezaları ve hükümleri" başlıklı konuda arşiv kaydının 80 yıl geçmeden silinmeyeceği konusunda bilgi vermiştim. Aldığınız bilgide ya bir hata var ya da yanlış anlaşılma. Arşiv Kaydı 80 yıl sonra silinecek. Adli Sicil Kaydı ile Arşiv Kaydı birbirine benzese de farklı şeylerdir.
-
pekı darp sucundan arşiv kaydı sılnırmı 2006 altıda oldu 1oo ytl para cezası verıldı kucuk tıbbı mudahaleyle hasta taburcu olmustur denılıyor hastane raparuna gore lutfen bır cevap verın tsk
-
Adli Sicil Kanunu m. 12/1-2:
"(1) Arşiv bilgileri, ilgilinin ölümü üzerine ve her halde kaydın girildiği tarihten itibaren seksen yılın geçmesiyle tamamen silinir.
(2)Fiilin kanunla suç olmaktan çıkarılması halinde, bu suçtan mahkûmiyete ilişkin adlî sicil ve arşiv kayıtları, talep aranmaksızın tamamen silinir. "
Ya ilgilinin ölmesi ya da kaydın girildiği tarihten itibaren 80 yıl geçmesi veyahut, kanun değişikliği ile fiilin suç olmaktan çıkarılması gerekir. Bu şartlar dışında arşiv kaydı silinmez.
-
kendi durumumdan dolayı bu konuyu iki yıldır takip ediyorum, bir arkadaşımla beraber müessir fiil suçu işledik ve para cezası aldık 2000 yılında. adli siclden silindi arşivden silinmez diye biliyordum, olaydaki arkadaşım bir ihtimal diyerek dilekçe verdi ve inanın arşiv kaydı silindi şok oldum, MEB istedi beraber gidip aldık adli sicil kaydını ve arşiv kaydı yazısınında kaldırıldığını gözlerimle gördüm daha önce arşiv kaydı vardır yazıyordu hem onun hemde bnm sicil kaydında, şimdi bnde avukat aracılığı ile bu dilekçeyi hazırlıyorum
-
evt arkadaşlar arşiv kaydında silinebilir ve silinemeyen suçlar var.c_selin arkadaşımız doğru söylüyor.
-
Cevap: Arşiv Kaydı
Arkadaslar merhaba. Bende ayni dertten muzdaribim. Arşiv kaydınızı sildirebildiniz mi. Ben de dilekce verdim bekliyorum.
-
Cevap: Arşiv Kaydı
Merhaba,
biz bu yeni yasayı, AB'nin isteği üzerine ve onların standartlarına göre kabul ettik.
Şimdi sormak isterim ilgili hukukçu arkadaşlarımıza ;
Nasıl oluyor da, Almanya AB'ye bağlı bir ülke olarak en geç 20 sene sonra, suçun şekline göre, bütün mevcut kayıtları arşivleri de dahil olmak üzere silerken, biz de bu 80 sene arşivde tutuluyor.
Bizim yasamız yoksa AB'den biraz sapma rahatlığında mı ülkesel tercihimiz olarak?
Ben burayı http://www.nederobert.de/one/printab...705/index.html okuduğum da bunun yukarıda bahsettiğim gibi olduğunu anladım.
Saygılarımla