Re: Kasko ile ilgili problem
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Sayın deniz02,
Estağfurullah, teveccüh buyurmuşsunuz:)
Motor teknolojisiyle ilgili konuları
www.ikiteker.org ve
www.motosiklet.net sitelerindeki forumlarda yazdığım için burada uzun uzun motor konusunda ahkam kesmek istemiyorum:o :p :)
Sayın Evraks'ın anlattığı kadarıyla benim anladığım şu: sigorta şirketi otomobilin yatak sarmış olmasını sayın Evraks'ın ihmaline bağlıyor ve bu nedenle de ödeme yapmaya yanaşmıyor.
Olay eğer Evraks'ın anlattığı şekilde bir taşa çarpması neticesinde karterde delinme olması, yağın boşalması, bu nedenle de motorun yatak sarması şeklinde gerçekleşmiş ise bunun kasko kapsamında olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak aracın yağsız kaldığını uzun bir süre sonra farketmiş ve hasarın artmasına neden olmuşsa kendi kusuru oranında sigorta kendisine rücu edecektir. Bunu eksperin anlaması gerekir.
Bence yağı tamamen boşalmış bir araç bile bir iki kilometre yol almakla yatak sarmaz. Saygılarımla,
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
Öncelikle iyi akşamlar ve merhabalar diliyorum..Bu açılan başlıkla ilgili bir olaydan yana dertli olduğum ve bana yardımlarınızın dokunabileceğini düşündüğüm için üye oldum.
Konuyu başlatan beyefendiyle aynı problemi yaşamaktayım..Yalnız benimkisi biraz daha farklı.
Ben geçen cumartesi günü kendi aracımın değil; çalıştığım şirketin kiralamış olduğu bir aracın altını taşa vurdum ve karterin delinmesine neden oldum..Bu çarpmada aklıma böyle bir şey olacağı hiç gelmedi yoluma devam ettim..Çarpmanın olduğu yerden yaklaşık 1 km. sonra -gideceğim yere vardığım için- durdum ve aracı terk ettim..Yaklaşık bir 10 dakika kadar sonra geldiğimde aracın altındaki yağ birikintisini farkettim ve aracı kiraladığımız şirketi arayıp çekici göndermelerini talep ettim..Çekici göndermek için rapor tutturmam gerektiğini söylediler..Şehirdışında bir yer olduğu için jandarmaya haber verdim..Jandarma geldi, raporunu tuttu fakat alkol testi yapmadı..Bu benim aklıma gelmemişti çünkü ilk kazamdı..Onların da aklına gelmedi ki test yapmadılar.
Her neyse; bunları hallettikten yaklaşık 1 saat sonra çekici geldi ve birlikte aracı kiraladığımız yere gittik..Ben onlardan yeni bir araç temin edebilirim umuduyla gittim fakat onlar jandarmanın tuttuğu tutanağın eksik olduğunu ve zaten her şey tam olsa da eksperimizin orada olmadan böyle bir şey yapmalarının mümkün olmadığını söylediler..(Bu arada belirteyim tutanağın eksik olan kısmı alkol testi değil; jandarmanın kaşe basmayı unutmuş olmasıdır..)
Bana tekrar jandarmaya gitmem gerektiğini, orada kaşe yada mühür vurdurup evrakları teslim etmem gerektiğini söylediler..Ben de eksiği tamamlayıp götürdüm..Olay geçen cumartesi günü oldu ve beni bugün aradılar..Motorun yatak sarmış olduğunu, bunu sigorta şirketinin karşılamayacağını ve hasar tespitinden sonra bana tekrar döneceklerini söylediler..Bütün bunların yanında bir de benden bir şekilde kaza gününe ait alkol tespit tutanağını istiyorlar..Sizlerden bu iki husus hakkında yardım/öneri bekliyorum..
Herkese iyi akşamlar diliyorum.
Saygılar...
Cevap: Re: Kasko ile ilgili problem
Alıntı:
evraks rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle burada bana yardımcı olmaya çalışan herkese çok çok teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler ışığında bugün sigortanın bölge müdürlüğüne giderek onlarla görüştüm. Kendileri hala eksperin raporu onlara iletmediğini, bu sebeple de henüz sonucun tam olarak kesinlik kazanmadığını birkaç gün içinde sonuç netleşince bir sıkıntı olursa kendilerine başvurmam gerektiğini söylediler.
Umarım 10 yıldır müşterisi olduğum sigorta şirketi beni burada mağdur etmez zira servisten aldığım bilgiye göre araçta ne yazık ki 9.000 YTL hasar varmış..:(
Neyse hayırlısı olur inşallah, tekrar yardımcı olmaya çalışan herkese çok çok teşekkür ederim...
Sevgiler, saygılar..
Şuan aynı durumu ben yaşıyorum. Nasıl bir çözüm buldunuz?