Re: Kısa Süreli Hapis Cezası-Paraya Çevrilmesi-Ödenmeme Durumu
Geçmiş oldu, ama iyi yönde :)
Kendi dilekçemi kendim yazdım.Bu arada bir şekilde bu işin içine girince üzülerek söylemeliyim ki konuştuğum avukatların çoğunun ne kadar yetersiz olduğumu gördüm. Bir tanesi seni evine yakın bir cezaevine aldırırız dedi :) düşünün ben ona beni kurtarması için gitmiştim. Sizinkine yakın bir yorum yaptı yani..
Ama ben bu işten kurtuldum, çok ama çok uğraştım. Tam 8 sayfa savunma yazdım ve 16 adet yargıtay kararı götürüm.
C. savcısı onayladığı cezayı geri çekti ve hakime dosyayı tekrar görmesi için yazı yazdı. Hakim de dosyayı dilekçemle beraber tekrar inceledi ve kalan kısmı yatırmak koşuluyla kararını değiştirdi.Ben de kararı verdiği an parayı gidip yatırdım ve iş bitti.
Lütfen; uğraşın....
Saygılar..
Re: Kısa Süreli Hapis Cezası-Paraya Çevrilmesi-Ödenmeme Durumu
Alıntı:
ayhanyavuz rumuzlu üyeden alıntı
eger aldıgın ceza ilk olarak hapis cezası ise ve bu hapis cezasından para cezasına cevrildiyse ve bu parayı zamanın yatırmadıysan.Geçmiş olsun.
Ancak para cezası ilk kararsa bunu ödiyerek cıkabilirsin.
MADDE 5- 1
Hapisten çevrilen para cezaları ile doğrudan verilen para cezaları arasında fark kalmamıştır.Bu nedenle para cezası tüm aşamalarda ödenebilir..
5739 sy yasa...
3/12/2004 tarihli ve 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 106 ncı maddesinin dördüncü ve dokuzuncu fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve onuncu fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.
(9) Adlî para cezasından çevrilen hapsin infazı ertelenemez ve bunun infazında koşullu salıverilme hükümleri uygulanmaz. Hapse çevrilmiş olmasına rağmen hak yoksunlukları bakımından esas alınacak olan adlî para cezasıdır.”