Re : Bunları Neden Yazdım.
Hukuki nette ilk defa başladığım bir yazı dizisini bitirdim. Umarım dönüp diğerlerinide bitirme zamanım olur.
18 Yaşına gelene kadar Mustafa Kemal in fırtınalar kopan kalbindeki kızları okudunuz, benden size tavsiye bunları eğer hoşunuza gitti ise yazdırınız. Çnkü hiç bir kaynakta bir bütün olarak bulamazsınız. Bu kısacık yazı dizisi yaklaşık 250 kitabın hatıratın özümsemesidir. İnternette satır satır tarattım tek kaynak olarak her seferinde bir tek hukuki net çıktı. Demekki telif hakkı da bizim :)
1973 yılında Tv ye bir hanım çıkmıştı . Adı Emine bu hilayelerdeki Emine Şevket Süreyya Aydemir'in o sene yazmış olduğu '' Tek Adam'' isimli kitabı için . Ev bark çoluk çocuk torun sahibi yaşlı sevimli ama kafası çok berrak bir hanımefendi. Bu hikayenin sonunda ki '' Biraz sonra kalkacak vapurla...'' diye başlayan Mustafa Kemal in yazısını ve altındaki notu ilk orada duymuş ve GÖRMÜŞTÜM. Emine hanım bunu anlatmıştı hafif buğulu gözlerle ve ilginçtir ufacık olan bende buğulanan gözlerle seyretmiştim. O zamandan içimde ukdedir aslında bunları yazmak 1973 nire 2008 nire... İçimde ne biçim bir yer etmiş...
Aslında daha sonra unutup gitmiştim bu isteğimi arzumu belki de zorluğundan hep kaçmıştım ama ne zaman ki kendini bilmez dangalak birisi çıkıp Mustafa Kemal için çok densiz bir fıkra anlattı utanmadan arlanmadan Hani şu şekerli kahve fıkrası gene içim depreşti. Okuya okuya zaten bir alt yapı oluşturmuştum şöyle bir kendimi yokladım neredeyse Mustafa kemal i gün gün yazacak duruma gelecektim. Azıcık daha araştırma orayı burayı kurcalama neyin nerede olduğunu düşünüp bulma ve sonunda kafamdan toparlayıp yazma... Şükür başardım dahada şükür bitirdim....
Elbetteki Mustafa kemal in kalbine giren kadınlar bu kadr değildir bunlar çocukluk ve gençlik aşklarıdır. Bundan ötesi şimdilik konum değil belki eser ilerde onlarıda yazarım ucu yakılmış aşk mektuplarından bir demet sofya günlerinimadam Corrini ye yazılan mektuplar Sabiha sultan Mustafa ya aşkından intihar eden Fikriye hanım ve latife daha niceleri ama sırası değil...
Neticede görüldüğü gibi Mustafa kemal de kalbinde fırtınalar kopan körükörüne aşık olabilen bu uğurda okulu bırakmaya gidebilecek kadar deli dolu olabilen hatalarıyla sevaplarıyla normal bir insan . Ama gene görüldüğü gibi Mustafa Kemal ileride ATATÜRK olma yolunda ki engelleri ortadan kaldırabilmek için aşklarından bile vazgeçebilecek kadar idealist çalışkan ve kararlı.
Bana tek şey kalıyor ne mutluki onun kurduğu cumhuriyette yaşayabiliyorum.
EY ULU ÖNDER ATATÜRK SEN TÜRK OLMAKLA MUTLU İDİN. AMA İNAN TÜRKLÜK SENİNLE DAHA MUTLU....
T.A
THE END SON FİNİTO THE ENDE FİNİSH HADİN NAŞ....
Re: Rüyadan Çıkalım Yola... Nereye varırsak...
Zevkle okuduk Sayın commodore1tr, ellerinize sağlık...
Ben önce "Bir Milletin Yeniden Doğuşu" ( Lord Kınross) adlı kitaptan derlemedir diye düşünmüştüm ama sonradan öyle olmadığını gördüm. Konu bitince mutlaka soracağım demiştim, son iletiyle buna da gerek kalmamış.
Teşekkürler...