-
Re: Ecnebi Savunman
İyi günler. Her ne kadar henüz avukat olmasamda bir kaç bir şey yazmak istedim cevap olarak.Evet mağdursanız ve hakkınızı arıyorsanız kimse buna bir şey demez ki burada da avukatlar,savcılar,polis,hakim vs. tüm ilgililer devreye girer,girmek zorundadır.Ben şunu anlamış değilim:Neden kazadan sonra tüm gözler avukatlara çevrildi?Yoksa kazada sadece avukatların mı bi parmağı vardı!!Neden kimse kazanın meydana geliş şekliyle ilgilenmiyor, bunları önleyebilecek neler yapabiliriz diye düşünmüyor da her şeyde olduğu gibi yine bu olayda da dikkatler bir yere çekilip asıl konudan sapılıyor?
Hukuk hayatın kendisidir,herkes farkında olarak ya da olmayarak hayatının neredeyse büyük bir bölümünde hukuki işlemler yapmaktadırlar ve bu nedenle sayısını bile belki bilmediğimiz onlarca kanun vardır. Böyle olunca da hukukun her yere yetişmesini beklemek pek de gerçekçi olmaz. Herkes biraz kendisini sorgulamalı.Bazı şeylerin hukukla, nizamla çözümlenemeyeceğini, bazı şeyler için bir ya da bir kaç kişinin değil binlerce kişinin(ilgisi olsun olmasın) biraraya gelip bunun için mücadele etmesi gerektiğini bilmem söylememe gerek var mı!Malesef milletçe her şey olup bittikten, giden gitikten sonra oturup bir şeylerin tartışmasını yapıyoruz.Evet sadece tartışmasını yapıyoruz çünkü aksi olsaydı şuan bu olay ve bundan başka birçok olay için'avukatlarımız nerde,nerden ortada yoklar,neden bu konuyla ilgilenmiyorlar,nerede adalet...' gibi yakarışlar duymazdık.Sorunun sadece avukatların konuyla ilgilenerek halledilebileceğini gerçekten düşünüyor musunuz buna inanıyor musunuz?Evet belki tazminat alabiliriz, belki şirketi kapattırabiliriz,belki bazılarının hürriyeti bağlayıcı ceza almasını sağlayabiliriz ama ben bütün bunların sorunu kökünden çözeceğine inanmıyorum.Yine başkalarının canı yanacak ve biz yine herşey olup bittikten sonra devreye gireceğiz.Eğer ülkemizde bir şeylerin yolunda gitmesini istiyorsak, çok küçük önlemler alınarak dahi insanların canının yanması önlenebilirken bunun 'yapılmamasını' önlemek istiyorsak, ülkemizdeki''hak alınmaz,verilir'' anlayışını ''hak verilmez alınır''a dönüştürmek istiyorsak,kalıcı çözümler istiyorsak,sadece insan olduğumuz için bile değer görmek istiyorsak oturup hep beraber bir şeyler yapmalıyız.Kısacası sadece avukatların çaba sarfetmesiyle olacak işler değil bunlar.
-
Re: Ecnebi Savunman
Yazmayım yazmayım dedim gene dayanamadım. Mesele ne hukuk sorunu ne de avukatların sorunudur, mesele bu ülkede yaşayan herkesin sorunudur. Ne midir o mesele? Para, para, paraaaaa...
Milyon dolarlık, trilyon YTL'lik bir davanın açılabilmesi için ne kadar harç ödemeniz gerektiğini hesaplayın arkadaşlar, bu harcı ne davacı vatandaş karşılayabilir, ne de avukat kendi cebinden (Yasakkkkk)... Ama, yabancı avukatlar/avukatlık şirketleri için bu ne maddi ne de yasal olarak sorun değildir. Küreselleşiyoruz ya, biz de küresel dünyaya ayak uyduramayan ülkenin, gariban taşra avukatlarıyız ne yaparsınız... Mesele budur, lütfen artık avukatların üzerine gelmeyin, lütfen avukatları da anlamaya çalışın biraz, ne olur...
Ayrıca sessiz kaldığımız, tepki göstermediğimiz şeklindeki görüşlere katılmıyorum, biz neler neler yapıyoruz da bizi dinleyen yok efendim, avukat meslektaşlarımız dahi TBMM'ye kapağı attıktan sonra mesleklerini ve meslektaşlarını unutuyorlarsa çok da laf etmeye gerek yok diye düşünüyorum...
Daha bugün bizzat duyduğum bir olayı örnek vereyim. Yaşadığım bölgede hafriyat işi ile uğraşan bir müvekkilim kiraladığı ocağın mülkünün satıldığını söyledi, neden siz almadınız dedik, nasıl alayım 2 milyon dolarlık yeri dedi. Doğru ya nasıl alsın? Peki kim aldı, köyden biri mi dedik? Köylü nerden bulsun o kadar parayı, yabancılar almış dedi. 2 bin dönüm arazi ve üzerindeki tesisler, 2 milyon dolara satılmış. E ben şimdi kalkıp da, Türk madencilere nasıl kızayım?!..