Cevap: Re: Demirbas tamiri
Alıntı:
Av.DÖB rumuzlu üyeden alıntı
Kat Mülkiyeti Yasası gereğince demirbaşlara yapılacak tamirler evinizin kalıcı olarak değerini arttırmaya yönelik olduğundan mülk sahibince karşılanmalıdır. Kanun hilafına yapılan sözleşme şartları hükmünü yitirecektir.
Merhaba Sayin Av.DÖB,
Butun bir gun usenmedim, Kat Malikleri Kanunu'nu okudum ve kiraci ile mal sahibi arasindaki iliskiye ait bu belirttiginiz maddeyi bulamadim. Benim bildigim Kat Malikleri Kanunu, apartman, site vs. yonetimi, genel kurullari, tapu, kat irtifakı, ortak alanlar, binalarin tamirati bakimi vs hakkinda yani kisaca mal sahibi ile diger mal sahipleri arasindaki iliskileri belirliyor. Yazdiginiz bu kanun belki apartmanlara ek olarak yapilacak demirbaslarla ilgili, aidatin, kiraci vasitasiyla mal sahibinden alinacagiyla ilgilidir. Kiracinin kullandigi demirbasla ilgili oldugunu hic sanmiyorum. Kiraci ile mal sahibi arasindaki iliskiyi benim bildigim 6570 sayılı Gayrimenkul Kiraları Hakkında Kanun ve Borclar Kanunu belirliyor. Yanlissam duzeltin lutfen.
Hal boyleyken, kombi arizasi ile ilgili butun hukuk sitelerinde sizin de yaptiginiz gibi Kat Mulkiyeti Kanunu'na atıfta bulunulmus. Ben mi goremedim bu maddeyi yoksa kiracinin biri uydurdu da, sanki gercekten boyle bir kanun varmis gibi herkes diline doladi? Kat Mulkiyeti Kanunu'nun hangi maddesinde yaziyor bu?
Vereceginiz cevap icin simdiden tesekkur ediyorum.
Cevap: Re: Demirbas tamiri
evet..
bu konunun birbilen tarafından yanıtlanması gerçekten süper olurdu.
saygılar