onurluendustri rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Bankamatik kartımın kopyalanması yolu ile paramın çalınması durumu geçtiğimiz 1 hafta içerisinde benim 2 defa başıma geldi. Benim hesabımdan 21.04.08 salı günü gece 2.30 da 1000ytl havale ve 1000ytl başka biri hesabına havale ve 25.05.08 pazar günü eşimin hesabından 1000ytl nakit çekim ve 1000ytl başaka biri hesabına havale yapılarak toplamda 4000ytl paramız çalındı.
internet bankacılığı iki hesaptada açıktı. Benim hesabıma internet bankacılığı yolu ile girerek kartımı kopyaldıklarını söyledi akbank müşteri temsilcisi. Ama Dikkat İnternet bankacılığıma giremeden de olsa kartım nasıl kopyalanır anlayamıyorum. 21.05.08 tarihinden benim hesabımda çlınan 2000 ytl hariç 2500ytl daha vardı. ama o çalınmadı çünkü hırsız kartt ile maksimimum 1000ytl nakit+1000ytl havale yapabiliyor. Yoksa internet bankacılığıma gire bilse 30000ytl havale limiti olduğundan bbütün paramı çalabilirdi!!!
eşimede geçtiğimiz perşembe günü internet bankacılığı açtırdım.. sırf otomatik ödemeleri yapabileyim diye ve 2. şok pazar günü de onun hesabından 2000ytl çalınabiliyor.
Banka müdürü ile görüştüm bana dediği şu son zamanlarda internet bankacılığı kullananların çok sık başına geliyor!!!
Bankamatik kartım ve eşimin kartı ile hiç bir zaman alışveriş yapmadık. para çekme haricinde kartı kullanmadık. Kaybetmedik. internet bankacılığına girerken kart nosunu yada şifresini tuşlamadık. Nasılolurda sırf internet bankaılığımız var diye kartımız kopyalanabilir.. Bu kadar basit mi???
Zararımın 10 günlük bir araştırma süresi sonrasından büyük ihtimalle karşınacağını ve şu anan kadar parası bu yolla çalınan bütün müşterilerinin zararının karşılandıklarını ifade etti!!! Ama ne zaman sorusuna bir türlü kesin yanıt alamadım....
AKBANK a en ufak bir güvenim kalmadı ve çalıştığım şirketin müdürünü ikna edip 285 çalışanımızın akbank a yatan maaşlarının başka bir bir bankaya transferi konusunda ikna ettim. Artık akbank ile bütün ilişkimizi kapartıyorum..
AMA PARAMI NASIL VE NE ZAMAN GERİ ALACAĞIM KONUSU HALEN SORU İŞARETİ????