Re: 3 defter tutmaktan aciz olmayanlar
her 2 alanda eğitim görmüş biri olarak şunu diğebilirim ki mantık ve teknik arasında fark bu düşünüceyi tezat kılmakta. verginin hukukunu biliyorum ama muhasebe tekniğini bilmeden mali müşavirlik yaparım demek "afaki" düşünce olduğu kanaatindeyim. aynısı 40 yıllık avukata taş çıkartırım diyen arzuhalciler içinde geçerli. "yarım imam dinden ve yarım doktor candan eder." hesabı galiba işi ehline bırakmak daha iyi...
Alıntı:
OSMAN EROL rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar Mesleğinizi her halükarda savunmanız güzel bir şey.
Herkes bir yere takılmış ya bende buraya takıldım Bu halükar sözcüğü genelde olumsuz anlamda kullanılır yani olumsuz olmasına karşın bir şeyin olması
O her halükarda filmi götürür. Cümlesinde olduğu gibi Film de iş yoktur ama o götürü bu işi o halleder gibi.
Bunun basit bir hata olarak yazıldığına inanmak istiyorum yoksa avukatlık aslında kötü ama her halikarda onu savunmak iyi gibi bir anlam çıkıyor ki hiç hoş değil.
Bu arada ben iki meslek grubunuda temsil etmiyorum. Ama ikisindende kazık yedim ne hoş..
Önce commodore1tr nin iddiasına cevap veresiyim. “her hal ü karda” sözü iddia ettiği gibi olumsuz anlamda kullanılan bir söz değildir. “her şart altında” anlamına gelir.
Diğer taraftan cevap veren diğer kişilere cevap vermek istemiyorum. Çünkü tatsız bir konu. Sonu nereye varacağı belli değil.
Selamlar
Yönetim: Lütfen buradan devam ediniz. https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=31422