Boşanma Davasına Gitmemek
Boşanma davası açtığım eşim, dava günü davaya bir şekilde gelmez ise ne olur? bu benim yararıma mı yoksa zararıma mı olur? kendime ait arabam vardı tabiki evliliğimizde aldım bu arabayı, şuan eşimden ayrı ailemin yanındayım, ben arabayı satarak hayatımı idam ettiriyorum tabiki ödediğim borçlar var kredi kartı borcu, ev telefonu borcu, adsl borcu bunlar benim üzerime olduğu için ben ödedim, şimdi arabanın parasından ödediğim bu borçları ben mahkemede söylediğimde arabadan pay alırmı eşim? çünkü 2002 den sonra çıkan kanunda herşey ortak diye biliyorum, yani ödediğim borçlar var çalışmadığım için bu arabayı satarak borcun bir kısmını ödedim kalanıda benim ihtiyaçlarımı karşılıyor, ona arabadan herhangi bir para vermek istemiyorum, bu ödediklerim hakim gözardı edermi, yani ortaktır bu mal yinede yarısını vericeksin dermi? derse benim ödediğim paralar ne olucak?
Re: Boşanma Davasina Gitmemek
Cevap vericek kimse yokmu :(
Eşiniz gelmezse, siz davayı takip etmezseniz, hakim de re'sen ( kendiğiinden) davaya devam edemez, dava müracaata kalır.
Eşinize tebligat yapıldığı halde eşiniz gelmiyorsa ve siz devam ederseniz, yokluğunda karar verilir.
Eşinize tebligat yapılamadıysa, adres araştırılması yapılır, bulunamazsa ilan ( gazete) verilir.
Süreç bu şekilde işleyecektir.
Aile borçlarınızı ispat ederseniz, borç ödemelerinden artan kısmı yarıya bölüşürsünüz. " O'na araba satışından para vermek istemiyorum" demişsiniz ama böyle bir kanuni hakkınız yok.
Alıntı:
Bay Av.Derya Koca rumuzlu üyeden alıntı
Eşiniz gelmezse, siz davayı takip etmezseniz, hakim de re'sen ( kendiğiinden) davaya devam edemez, dava müracaata kalır.
Eşinize tebligat yapıldığı halde eşiniz gelmiyorsa ve siz devam ederseniz, yokluğunda karar verilir.
Eşinize tebligat yapılamadıysa, adres araştırılması yapılır, bulunamazsa ilan ( gazete) verilir.
Süreç bu şekilde işleyecektir.
Aile borçlarınızı ispat ederseniz, borç ödemelerinden artan kısmı yarıya bölüşürsünüz. " O'na araba satışından para vermek istemiyorum" demişsiniz ama böyle bir kanuni hakkınız yok.
SN. AVKT DERYA Hanım çok teşekkür ederim cevabınızdan dolayı,
Eşime tebliğat gönderildi, fakat eşim müşterek kullandığımız evden bende oda ayrıldığımız için eşime gönderilen tebliğat dolayısı ile muhtarlığa gittiğini ögrendim, çünkü ikamet adresi olarak müşreterek kullandığımız evin adresini vermiştim, evi boşaltıp ailesinin yanına gitmiş ama tebliğat muhtarlıkta ve muhtarlığa gidilipde tebliğatın alınmadığını da ögrendim. eşim tebliğatla ilgili herhangi elime bir şey ulaşmadı demesi söz konusu olurmu ? muhtarlıktan gidipde takip etmediği için benmi haksız çıkarım ? adres olarak ikamet ettiği adresi verdim ama ayrıldığını bilemezdim ama halen ikametgahı taşındığı evin adresinde kayıtlıdır.
Aile borcu derken kredi kartı borcum evliliğim içindeki borçlar, halen ödüyorum, evin telefon ve adsl benim üzerime olduğu için kapattırdım ve ödemelerini yaptım, evlenirken borç para almıştım bir akrabamdan altın olarak şimdi onun borcuda bana kaldı, onuda ödemek zorundayım peki onu nasıl kanıtlıcam? ödediğimi çünkü altın olarak almıştım?
Bir avukat tutarsanız ya da ücret karşığı danışırsanız " o, mahkemede tüm bu iddialarınızı kanıtlayacak veya kanıtlamanızı sağlayacak yöntemi gösterecek" ve "eşinize doğru tebligat yapılmasını sağlayacaktır".
Bir davayı kazanmak istiyorsanız avukatla yüzyüze görüşme yapmalısınız.