Re: Kiracıyım tahliye edileceğim.
Sn.kiracıyım,alıngan gördüm sizi :o Niyetim sizi kırmak,yermek değil,yardımcı olmaktan öte bir şey değildir.Yanlış anlaşıldı isem özür dilerim.
Yanıtlanmış sayalım dediğiniz konuya gelince;
Kiracının kirada oturduğu yer ile aynı belediye sınırları içinde meskeninin bulunması halinde kiralayan her zaman tahliye davası açarak, kiracının tahliyesini talep edebilir. Bu konudaki bir dava süreye bağlı değildir. Ancak her zaman kiracının aynı belediye sınırları içinde meskeninin bulunması her zaman yeterli tahliye sebebi olamamaktadır.Bu konuda tahliye davası açılan kiracının sağlık durumu, sosyal, ekonomik ve kültürel şartları mutlaka dikkate alınacaktır.malıdır. Romatizmal hastalıkları olan bir kiracının aynı belediye sınırları içinde çok rutubetli bir bodrum kata sahip olması tahliye için yeterli sebep oluşturmayabilir.
6570 sayılı K. mad. 7/2 hükmüne göre tahliye davasını açmaya sadece malikin yetkili olduğu belirtilmiştir.Diğer tahliye sebeplerinde,dava açma hakkı kural olarak kiraya verenlere tanınmış olmasına rağmen, bu konuda dava açma hakkı malik tarafından her zaman açılabilir.Malik sıfatına sahip kişinin,tahliye davası açmak için sürenin sonunu veya iktisap tarihi itibariyle altı ayın geçmesini beklemek zorunluluğu yoktur.
Hakkınızda açılmış bir tahliye davasının sonuca ulaşmasının en iyi ihtimalle 3-4 ay süreceğini göz önüne alıp,tahliye kararının size tebliğinden itibaren en en az 30gün gibi bir süre içinde tahliye etmeniz gerektiği size bildirileceğine göre; karda kışta ev taşımak zorunda kalmayacaksınız demektir.
saygılar
Re: Kiracıyım tahliye edileceğim.
Yanıtlarınız için teşekkürler, Bu cevaplardan sonra herhalde aşağıdaki şekilde bir senaryo gelişecektir,
Öncelikle bana bir ihtarname gelecek bu ihtarnamede gün belirtilirmi bilmiyorum " şu kadar gün içinde çık" denilecek ben çıkmazsam tahliye davası açılacak, 3-4 ay sonra tahliye davası kesinleşecek bana en az 30 gün süre daha tanınacak ve evi tahliye edeceğim, Mahkeme bedellerini avukatlık bedellerini falan ödeyeceğim.
Hepinize tekrar teşekkürler,