Arkadaşım şikayet süresi 7 gündür...Sanırım dalgınsınız...Bu küçük ayrıntıyı unutmayın lütfen...
Printable View
Maaş haczini şikayette süre yoktur.
Saygılarımla.
Sayın kocagül maaş haczinde süre olmadığını hangi hukuki dayanağa dayanarak söylüyorsunuz....
Biz de uygulamanın içerisinde olan birisi olarak bu konuyu merak ediyoruz...
T.C.
YARGITAY
12.Hukuk Dairesi
Esas 2003 Karar
15291 19683
Y A R G I T A Y İ L A M I
Mahkemesi :ANKARA 9.İCRA TETKİK MERCİİ
Yukarıda tarih ve numarası yazılı merci kararının müddeti içinde temyizen tetkiki borçlu vekili tarafından istenmesi üzerine bu işle ilgili dosya mahallinden daireye gönderilmiş olmakla okundu ve gereği görüşülüp düşünüldü :
Borçlunun şikayeti, işçi emeklisi maaşına konan haczin 506 Sayılı Yasanın 121. maddesine aykırı olduğu iddiasına dayalıdır. Yasanın emredici bu kuralına aykırı işlemler için şikayet süreye tabi değildir. Mercice şikayetin esasının incelenmesi gerekirken süreaşımı yönünden şikayetin reddine karar verilmesi isabetsizdir.
SONUÇ : Borçlu vekilinin temyiz itirazlarının kabulü ile merci kararının yukarıda yazılı nedenlerle İİK.366. ve HUMK.428. maddeleri uyarınca (BOZULMASINA), 10.10.2003 gününde oybirliğiyle karar verildi.
Cevabınızı bekliyorum efendim...
İÇtihadı ekledim
Saygılarımla.
Biz uygumada bu karara uyulduğunu görmedik...Aksi bir karar var mı diye ayrıntılı bir araştırmayı ben de yapıp size tekrar döneceğim...
Ancak bu kararı sunup bizim iddiamızı çürüttüğünüz için teşekkür ederim..Tabi ki şuan için...
Esas No : 2004 / 22107 Karar No : 2004 / 26584
Merci : Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Tarih : 23/12/2004
Özü : 506 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR KANUNU'NUN 121. MADDESİNDE BU KANUN GEREĞİNCE BAĞLANACAK GELİR VEYA AYLIKLAR VE SAĞLANACAK YARDIMLAR, NAFAKA BORÇLARI DIŞINDA, HACİZ VEYA BAŞKASINA DEVİR VE TEMLİK EDİLEMEZ HÜKMÜNE YER VERİLMİŞTİR. BU HÜKÜM KAMU DÜZENİNİ İLGİLENDİRMEKTE OLUP MAHKEMECE KENDİLİĞİNDEN GÖZETİLMELİDİR. İİK'NUN 83/A MADDESİ GEREĞİNCE, BU HAKKIN HACZOLUNABİLECEĞİNE DAİR ÖNCEDEN YAPILAN ANLAŞMALAR MUTEBER DEĞİLD