kolay gelsin demekten başka yapacak birşey yok:)
Printable View
Sağlık, huzur, başarı dileklerimle.
UYAP.......!
Bu ismin içeriğini ilk tartıştığımızda henüz bu isim bile verilmemişti. Ama sonradan bu ismi alan çalışma için ilk doğduğu günlerde büyük umutlar ve heyecanlarla şekillendirilmesine, içerik kazandırılmasına çalışılıyordu.
Şimdi uygulama alanında bir hayli yüksek sesle ve koro halinde sızlanmalar söz konusu.
Bir yurttaş olarak tüm hukukculara önerim; Türkiye Barolar Birliği nezdinde bu çalışmanın verimli olabilmesi için "UYAP ÇALIŞMALARINA KATKI GURUBU" adı altında bir gurub oluşturulabilir, bu gurubun amacı UYAP' ın oluşturulmasında üretiminde fikri katkıda bulunmak olabilir. Bunun nasıl yapılacağı daha sonra bir yönetmelikle belirlenebilir.
Neden bu kadar kısa yoldan bu noktaya geldim ? Zira UYAP ; Ulusal menfeatlar, teknolojik gelişmeler, bilginin ve ulaşmanın hızı, dünyadaki sosyolojik, ekonomik, bilimsel, kültürel, teknolojik gelişmeler ve etkileşimler göz önüne alındığında, sadece hukuk alanı değil bir Ülkenin ve bu ülke merkezli başkaca ülkelerinde tüm hayatında yer alacak bir uygulama olacaktır. Yani günümüzde internete alternatif durumuna gelecek.
Proje çok mükemmel, ama projenin başarıya ulaşması, hep beraber sahip çıkıp bu projenin doğru gıdalarla doğru şekilde beslenmesine, doğru bir gelişme göstermesine yardımcı olmamızla mümkün olacaktır.
Çok fazla network (ağ) sorunları yaşanıyor. Network yükü kaldırmıyor. Henüz dahil olmayan avukat ve personelleri de hesaba katarsak, yargı ağı ağır aksak gidecek gibi gözüküyor. Arızanın nereden kaynaklandığını bilebilecek teknik bilgiye sahip değilim, umarım ağ güçlendirilir, başka bir çözüm düşünemiyorum.
EK bilgi: UYAP kablolama işlemleri ihalesini alan firmanın kendi sitelerinin referanslar kısmındaki açıklama:
UYAP - Ulusal Yargı Ağı Projesi II-D - Network:
Proje Tanımı:
Adalet Bakanlığı Ulusal Yargı Ağı Projesi geniş ve kapsamlı e-devlet çalışmalarının başında gelmektedir. UYAP-II kapsamındaki network ihalesi Şirketimiz tarafından Ankara ofisimizin açıldığı gün, 31 Temmuz 2003'de kazanılmıştır.
Mevcut Durum:
Bu proje boyunca, Adalet Bakanlığı'nın taşra teşkilatında bulunan 184 adet lokasyonun yerel alan ağları tasarlanmış ve 10,800 data uçluk proje fiilen 82 gün gibi kısa bir sürede -kabul süreci hariç- başarıyla tamamlanmıştır. Proje Gerçekleştirme Dönemi: Ağustos-Aralık 2003
UYAP - Ulusal Yargı Ağı Projesi II-E:
Proje Tanımı:
Adalet Bakanlığı Ulusal Yargı Ağı Projesi II-D 'nin devamı niteliğinde bir proje olup UYAP'ın tam anlamıyla yaygınlaştırılması işidir.
Mevcut Durum:
Proje kapsamında, Türkiye'nin her köşesindeki 473 lokasyonun ağ altyapıları tasarlanmış, ürün kuruluşları gerçekleştirilmiş ve çalışır vaziyette teslim edilmiştir. Proje Gerçekleştirme Dönemi: Ağustos-Aralık 2004
http://www.oytek.com.tr/basariKamu.asp
Şu anda UYAP'ın resmi sitesine baktığımda 32 tane P4. 2000 ghz server olduğunu görebildim. http://www.uyap.gov.tr/asamalar/uyap2c.html Sunucular pek gelişmiş gibi görünmese de load balancing (yük dengeleme) ile yeterli olabilir gibi görünüyor. Demek ki yukarıda belirttiğim üzere sorun ağ'da olsa gerek. Eğer o da değilse en kötü ihtimal olan "yazılımdır" ... Yazılım problemi varsa çok büyük bir sorunla karşı karşıyayız demektir.
Altyapı olmadan üstyapı oluşturmanın gelenekselleşmiş hali hazırlığı uzun uygulaması kısa olmalıydı. Yeni ceza sistemimizde hedef olarak koydukları gibi. Hazırlık uzun esas kısa!? nerdeeeeeeee.
Avukatlıkta 2. Senem ama bıktım sayılır.
:o:oAlıntı:
Avukatlıkta 2. Senem ama bıktım sayılır.
İşte buna çok güldüm. Değerli meslektaşım, şunu iyi biliniz ki gördükleriniz göreceklerinizin teminatıdır ama sizler adaletin yılmaz savunucuları :p asla pes etmemelisiniz. Ama eğer gerçekten çok bıktıysanız ufak ufak kendinize avukatlık-hakimlik-savcılık dışında bir iş ayarlamaya çalışın. Altın bileziğiniz HUKUK DİPLOMANIZDIR ve iş hayatının da ticaretin de temeli esasen HUKUK' tur.