Re: Tüm suçlar re'sen kovuşturulabilir olmalı mı?
En kötü uzlaşma en iyi mahkemeye yeğdir.
Bu söz adli yargının işleyişini, avukat yargıç savcı ve bilirkişi çemberini, uzun süren davaları, geciken adaleti, güvensiz halk kitlesini ortaya çıkarır. Selin hanım bi avukattan ziyade bir savcı kadar sert düşünüyor.
derosefe Kayıt Tarihi: Jan 2007
İletiler: 1
Re: Boşanamıyorum
--------------------------------------------------------------------------------
merhaba
ben de eşimden boşanmak istiyorum ama korkuyorum. adliyede çalışıyorum. genede korkuyorum. çünkü adam psikopat her türlü şeyi yapabilir.
zamanında çok dövdü beni 4 yaşındaki oğlum hep şahit oldu, gözleriyle gördü. şimdi dövmesi falan yok ama ben soğudum artık. ondan nefret ediyorum. gerçi şimdi benim ailemle birlikte oturuyoruz onlardan çekiniyor da dokunmuyor. ayrı evimiz olsa hep dayak yerdim gene.
bir işte çalışmıyor. ara sıra uyuşturucu kullanıyor. pisliğin teki ya miğdem bulanıyor artık ondan. boşanmak istiyorum ama bırakmıyor beni lanet olsun ya. bulmuş tabi benim gibi keki bırakırmı. çalışıyorum ona bakıyorum ya. aman diyoruz pislik çıkmasın rezil etmesin bizi. Allah belasını versin yaa.
psikopat işte dedim ya. çocuğu alıp gitmekle tehdit ediyor beni. ya çocuğa bişey yaparsa. Allah korusun. ya beni öldürürse çocuğum bensiz ne yapar o zaman. ben çok düşündüm ölmeyi ama hep oğlum gözümün önüne geldi.
of ya
ya kendimi öldürmem lazım ya da oğlumu alıp buralardan gitmem lazım. ama nereye giderim nerede nasıl yaşarım imkansız ya.
Dua etmekten başka çarem yok sanırım.
Dinlediğiniz için teşekkür ederim
İyi günler
Daha az cezayı gerektiren hâller
MADDE 88. - (1) Kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbî müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine, dört aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezasına hükmolunur.
Kişi üzerindeki etkisi basit bir tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde olan kasten yaralamalarda soruşturma ve kovuşturma yapılabilmesi için şikayet şartı aranıyor.
Bu ölçüyü aşmadığınız sürece,birbirinizi kasten yaralayabilirsiniz,ben ancak siz şikayet ederseniz müdahale ederim demek oluyor bu.
Burada,suçtan zarar görenin memnuniyetinden sözedilebilir mi...?
Suçtan zarar gören korkuyor,bu nedenle de şikayet hakkını kullanmıyor,karşı tarafsa yaptığı hukuka aykırı fiil yargılamaya konu olmadığı için bunu defalarca tekrar ediyor.
İşte bu sebeple,şikayet şartının arandığı suçlar ayırımının ortadan kaldırılmasının son derece yerinde olacağını düşünüyorum.
Konuyu uzatmak niyetinde değildim ancak,söylemek istediklerime iyi bir örnek olduğu için yukarıdaki alıntıyı eklemek istedim sadece.
Alıntı:
Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Ceza hukukunun babası Cesera Beccaria, "Cezaların amacı, ne duyarlı bir varlık olan insanı üzüp bunaltmaktır ne de daha önce işlenmiş olan bir suçu işlenmemişçesine yadsımak, yok saymaktır." sözlerine yer vermiştir "Suçlar ve Cezalar Hakkında" isimli eserde.
En başta düşünülmesi gereken, "her suçun cezalandırılması gerekir mi?" sorusunun cevabıdır.
Emrah Beye yürekten katılıyorum.Öncelikle bu sorunun cevabı verilebilmeli...
Ama insanlarımızın da bilinçlendirilmesini sağlamamız gerekiyor.İnsanlarımız haklarını bilmiyor yargı sistemize güvenemiyor Avukatlara haksızlık ediliyor.Avukatların halkın gözündeki görünümü malum.Bana göre önce halkımızın gözündeki imajımızı değiştirmemiz gerekiyor.Daha staj yaparken karşılaştığımız ağır ithamları adliyede gördüğümüz dışlanmayı anlatmama gerek yok sanırım...Bu konuda saatlerce konuşabiliriz...Ama....
TÜRKİYE’Yİ DÜNYAYA REZİL EDEN YILBAŞI TACİZCİLERİ 57 YTL'YE SERBEST...
İstanbul Taksim Meydanı'nda yılbaşı gecesi turist kadınları taciz ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 1'i İran uyruklu 5 kişi, 57 YTL para cezasına çarptırılarak serbest bırakıldı. 02 Ocak 2008 Çarşamba 16:21İstiklal Caddesi'nde yürürken tacize uğrayan Avustralyalı Mandi Keighran'ın bu kişilerden şikayetçi olmadığı öğrenildi.
Olayla ilgili şikayetçi olmadığı için, şüphelilere, ifadeleri alındıktan sonra Kabahatler Kanunu'nun 37'nci maddesine göre "başkasını rahatsız etmek" suçundan 57'şer YTL para cezası uygulandı.
Şüpheliler daha sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.
İnsan olduğumdan,kadın olduğumdan,Türk olduğumdan bu terbiyesizliği yapanlara verilen cezayı şaka gibi bulduğumdan utandım.
Sayın c-Selin hanım'ın açtığı konuyla alakalı olduğunu düşündüğüm için buraya eklemek istedim
Sayın rita;
Oldukça ilgili bir yere eklemişsiniz,söylemek istediğim tam olarak buydu..