Re: Avukat tutacak param yok ne yapayim
Sayın hukuk_ist,
"Bu avukatların hepsi böyle, tutun birisini vurun ötekisine..." şeklinde saçma sapan tavsiyeler mi bekliyorsunuz? Nasıl bir zihniyet sizinkisi? Dedikodu yapıyorlarmış, rezillik çıkartıyorlarmış... Kendinize gelin!
“Avukatlar bir makasın yek değerine zarar vermeyen çifte bıçağına benzerler. Fakat aralarına girenlerin vay haline.” Duruşmalarda avukatların birbirlerine bağırdıklarına, ters baktıklarına şahit olabilirsiniz fakat salondan dışarı çıktıkları anda avukatlar kadar birbirlerine düşkün meslektaşlar bulamazsınız.
Bir Baro Başkanını karalamak yetmedi, birkaç meslektaşımızı karalamak yetmedi, gelip bir de mesleğimizi karalamaya kalktınız. Haddinizi aştınız!
Sizi protesto etmekle kalmıyorum, üyeliğinizi askıya alıyorum.
Alıntı:
hukuk_ist rumuzlu üyeden alıntı
benim muhtar bana fakirlik belgesi vermez. bu kadar malin var der sana belge vermem der git avuvkat tut derde halbuki elimde bes kurus param yok. bir suru dava yuruyor. ama ..... daki avukatlar sehrin ismini burada verip o ilin avukatlarini rencide etmek istemiyorum ama bir suru alacak paralarimiz var avukatlar maalesef isleri hizlandirmiyor isten cok dedikodu yapip laf uretiyorlar oolaylari kendi cevrelerinde donderip duruyorlar. olaylari kendi kontrolleri altinda kisir dongude cevirip duruyorlar ve olaylari kendilerine merkezilestiriyorlar. bi sey yapmak istediginiz zaman da daava devam ediyor alacaklar var alacaklari alalim ondan sonra diyorlar. ama alacaklari da almiyorlar. boyle bi avukatlik zihniyeti olabilir mi ya. ben meslegi etige hic yakistiramiyorum bunu. ben zaten ne ise paraniz verecem ama olaylari neden yokusa suruyorlar ben anlamis degilim.dava dosyalari hakkinda bilgim yok. ve gayrimenkullerin bulundugu il istanbuldan cok uzakta ben oraya gitmek islerin icinde bogulmak istemiyorum param da yok. ..... daki avukatlar da paran yoksa rezillige devam diyorlar. olaylari tamamen kendi kontrolleri icinde hallediyorlar. bu kadarina gerek yok. karsilarinda saf insanlar bulmusllar tabi kandiriyorlar ama su an karsilarina sert bi kaya cikti bilmiyorum solugu savcilikta mi alsam....
Mühendis olduğunu söyleyen bir insan... Bana göre fakülte bitirmiş ve bu günlere gelmiş birisi öncelikle nasıl yazı yazılacağını, cümlelerin ilk harfinin büyük harfle başlayacağını( ...ki bunu 1. sınıfta öğretiyorlar) , nasıl meramını anlatacağını, karşıdaki insanlara saygıyı öğrenmiş olmalıdır. Eğer bunu öğrenemediyse sorunu kendinde aramalı. Bilmiyorum ama sizin avukatlarınızla aranızdaki tek sorun kendinizden kaynaklı olan iletişimsizlik belkide...
ben bi avukata soru sordugumda sozum ona cevap vermiyorsa ve cevabi da kendimize gore yontemlerimiz var diyorsa ve ona para teklif ettikten sonra bana bey diyorsa ve para verdikten sonra bana bilgi veriyorsa ve yontemlerinin de mesru mu gayri mesru mu oldugu belli degilse kusura bakmayin ama bu isin etiginden kimse soz edemez. eger bu insani siz savunuyorsaniz siz de aynisiniz demektir. bana bi avukat param yokken bilgi alsin malim mulkum onun olsun. iste boyle yurekli olmak lazim. biz mal sahipleri boyle avukatlar isteriz. boyle iki yuzlu davranan insanlar degil. 2 dakika ya. adama telefon actim adam beni kale almiyor hemen para teklif ettim hemen 2 dk. gecmedi bey oldum ya. beni tinlamayan adam beni 2 dk. icinde bey yapti. para ile bey olunuyormus maalesef. buyrun bunu aciklayin bakalim....harbi olmak farkli bi sey....
ben bi avukata soru sordugumda sozum ona cevap vermiyorsa ve cevabi da kendimize gore yontemlerimiz var diyorsa ve ona para teklif ettikten sonra bana bey diyorsa ve para verdikten sonra bana bilgi veriyorsa ve yontemlerinin de mesru mu gayri mesru mu oldugu belli degilse kusura bakmayin ama bu isin etiginden kimse soz edemez. eger bu insani siz savunuyorsaniz siz de aynisiniz demektir. bana bi avukat param yokken bilgi versin malim mulkum onun olsun. iste boyle yurekli olmak lazim. biz mal sahipleri boyle avukatlar isteriz. boyle iki yuzlu davranan insanlar degil. 2 dakika ya. adama telefon actim adam beni kale almiyor hemen para teklif ettim hemen 2 dk. gecmedi bey oldum ya. beni tinlamayan adam beni 2 dk. icinde bey yapti. para ile bey olunuyormus maalesef. buyrun bunu aciklayin bakalim....harbi olmak farkli bi sey....
benim kizdigim bu insana beni sorsaniz beni cok iyi irisi olarak soyler. beni durust temiz bi arkadas der ama boyle davranmasi kanima dokunuyor
Ben de ne mühendisler tanıyorum expert olarak çalıştığı işyeri aleyhine sırf para veriliyor diye görüşünü o yönde açıklayan. Yine bir davada bilirkişi raporu hazırlayan 8 yüksek mühendisin davalıdan para aşırarak hazırladığı bilirkişi raporunu daha bugün hoca derste örnek olarak gösterdi. Bir avukatın danışma ücreti alması ya da para ile çalışıyor olması güvence altına alınmış bir haktır.( Bu hakkı kötüye kullananları bu gruba dahil etmiyorum.) Sırf para ile iş yapıyorlar diye aşağılama hakkı verilmiyor size. Bir avukat değlim ama muhtemel bir avukat adayıyım.. Yaptığınız bahsettiğiniz etik kurallarına ne kadar uygun bunu da siz takdir edin. Saygılar.
para ile bey olmam kanima dokunuyor. hepiniz benim gibi universite siralarindan gectiniz. bu mudur isin etigi. hepimiz ac kaldik parasiz kaldik usuduk uyumadik ders calistik. bumudur bu isin etigi
Alıntı:
Yusuf Aydın Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Ben de ne mühendisler tanıyorum expert olarak çalıştığı işyeri aleyhine sırf para veriliyor diye görüşünü o yönde açıklayan. Yine bir davada bilirkişi raporu hazırlayan 8 yüksek mühendisin davalıdan para aşırarak hazırladığı bilirkişi raporunu daha bugün hoca derste örnek olarak gösterdi. Bir avukatın danışma ücreti alması ya da para ile çalışıyor olması güvence altına alınmış bir haktır.( Bu hakkı kötüye kullananları bu gruba dahil etmiyorum.) Sırf para ile iş yapıyorlar diye aşağılama hakkı verilmiyor size. Bir avukat değlim ama muhtemel bir avukat adayıyım.. Yaptığınız bahsettiğiniz etik kurallarına ne kadar uygun bunu da siz takdir edin. Saygılar.
alacak tabi guzel kardesim ona bi sey diyen yok ama boyle iki yuzlu davranilmasi kanima dokunuyor.
İşin etiğini mi tartışmak istiyorsunuz?
emrah bey su an hakkimi savunamiyorum.ortada bi hak var. ..... daki avukatlar bana yardimci olmuyorlar. sorudugum sorulara cevap alamiyorum. simdi benim istanbuldaki muhtarliktarin birinde kaydim yok. oturdugum yerin muhtarligina gitsem muhtarliga kaydimi yaptirip bana fakir kagidi ve ikametgah kagidi verir mi? hadi verdi diyelim istanbulda belirttiginiz yerlerden birine gitsem islerimi orada yurutecek bi avukat bana ayarlarlar mi. yani oraya gitmek istemiyorum. rica ederim yardimci olun.