Tayfun Bey pardus avukat yazılımı için bir sorum olcak size yedekleme işlemi otomatik olarak mı gerçekleştiriliyor yoksa kullanıcı kendimi yedekleme yapıyor.teşekkür ederim.iyi günler
Printable View
Tayfun Bey pardus avukat yazılımı için bir sorum olcak size yedekleme işlemi otomatik olarak mı gerçekleştiriliyor yoksa kullanıcı kendimi yedekleme yapıyor.teşekkür ederim.iyi günler
Yedekleme konusunda bir şeyler söylemek isterim:
Yedekleme bir felaket (bilgisayarda arıza, yangın, hırsızlık v.s.) durumunda bilgilerin güvende olmasını sağlamak için yapılır. İdealde alınan yedekler bilgisayarın olduğu coğrafi konumdan başka bir coğrafi konumda olmalıdır. Örneğin birisi aldığı yedeklerin bir kopyasını İstanbul'da bir kopyasını Ankara'da bulundurabilir.
Bir avukatlık bürosu için bu mümkün olmayabilir. O zaman en azından şöyle yapmalısınız:
Birkaç tane iyi marka USB bellek alın, Bunları evde bırakın. Ama bir tanesini üstünüzde taşıyın. Her gün üstünüzdeki belleğe yedek alıp akşam onu evde bırakın, bir diğer USB belleği cebinize koyun. Böylece riski azaltırsınız.
En sık yapılan hata ise, bilgisayarın içine (?) yedek almaktır. Böyle bir yedek ancak programdaki bilgileri kazara silerseniz ya da programatik bir hatadan dolayı silinirse işe yarayabilir. Allah muhafaza bir yangın, su baskını, hırsızlık, bilgisayarın (hard diskin) yanması gibi durumlarda bilgisayar ortada olmayacağından içindeki yedek de olmaz.
teşekkür ederim şenol bey .ben yazılım uzamanıyım ve bir müşterim için pardus avukat programı kuruldu. müşteriye eğitim vereceğim .yedekleme sanırım elle yapılıyor.akınsoftlada çalışıyorum ama onda yedekleme belirli saatlerde otomatik olarak yapılıyor.pardus avukatta öyle bir durum söz konusu değil sanırım.