-
Cevap: Re: ters
ankaxxxx arkadaşımıza
sayın Bay Av.Derya Koca
Hukukçu Üye ye katılıyorum.
peki benim durumum hakkında
EVLENME TARİHİ
03-01 2001
Boşanma ve mal rejimi
1998 senesinde Noterden alacak verecek yoktur ve makbuzlarla Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi ile alınmış ve tüm parası 2000'ne kadar ödenmiş bir gayrimenkulun , ilk müteahitinin gerek arsa sahibiyle yaptığı antlaşmada tapu verememesi verekse mütaahitin ekonomik çıkmaz nedeniyle değişmesi tapu tescili uzamıştır.
Ayrıca 2001 senesinde 3 ayrı mahkemenin üzerine arsaya( tapuda) tebbir konulması sebebiyle tapu tescili 2002 senesine sarkmıştır. 1998 alınan ve 2000 de ödemeleri tamamlanan bu malın 2000- 2001 de alınması gereken tapu tescili arsaya tebbiri nedeniyle 9 ay geçikmişve 2002 de alınmıştır.Bu arada yeni gelen müteahita 2001 senesinde dekorasyon amaclı cüzü bir miktar ödenmiştir.
Mal rejimi tasviyesinde edinilmiş mallar 01-01-2002 tarihiden sonrasını kapsar.Ancak bu ve buna benzer inşaat ve koopreatiflarin uzaması ve tapu tescilinin geciktirir. Tasviyede 2002 ye kadar ödenenler
ile 2002 den sonra ödenen diye ayrışma yapılıyormu bu konuda yargıtay kararı olduğunu biliyorum ancak bulamadım.
Yani Mal rejimi tasviyesinde 2002 MKY öncesi garimenkule yapılan ödemeler kanıtlandığında ,2002 MKY sonrası ödemeler ayrışırmı?