Re: Ev sahibi evden çıkartmak istiyor
Zaten evi satın aldıktan 1 ay içerisinde tahliye ihtarı çekmesi gerekir, buna göre ya 6 ayın sonunda ya da kira sözleşmenizin bitim tarihinde eşi,kendi ve çocukları için konut veya işyeri olarak kullanmak amacıyla sizi çıkarabilir.
Eski kira sözleşmesi de devam ediyor sayılır, yeni dönemde uygulamaya göre Tüfe oranında zam yapabilir.
Siz bu yeni ev sahibine kirayı elden mi veriyorsunuz?
size çok teşekkür ediyorum,ev sahibi zaten zorba kullanmak istiyor kanunun benden yana olmasına rağmen ben kanun tanımam diyor sanırım biz ev buluncaya kadar bu kirayı vermek zorunda kalıyoruz cevabınız için çok teşekkür ederim...
Alıntı:
Bay Av.Derya Koca rumuzlu üyeden alıntı
Zaten evi satın aldıktan 1 ay içerisinde tahliye ihtarı çekmesi gerekir, buna göre ya 6 ayın sonunda ya da kira sözleşmenizin bitim tarihinde eşi,kendi ve çocukları için konut veya işyeri olarak kullanmak amacıyla sizi çıkarabilir.
Eski kira sözleşmesi de devam ediyor sayılır, yeni dönemde uygulamaya göre Tüfe oranında zam yapabilir.
Siz bu yeni ev sahibine kirayı elden mi veriyorsunuz?
teşekkürler sayın av.koca.
yeni ev sahibimiz bizi evden çıkartmak istemiyor,ama bizden istediği kira miktarı ev satılmadan önce verdiğimizden çok daha fazla,normalde biz bu istediği kira bedelini vermekte zorlanacağımız için,biz evden çıkmak istiyoruz,buna rağmen yeni ev sahibimiz herhangi bir sözleşmem olmasada ve evden çıkmak istesekte onun istediği kirayı vermemiz için bizi zorluyor. bilmiyorum sanırım biz bu kirayı evden çıkıncaya kadar vermek zorundayız yapacak ve uğraşacak durumda değiliz teşekkürler sayın derya..
( biz bu kirayı banka hesabına yatırıyoruz)
Eski kirayı vermeye devam edin, yeni kira döneminde %10 zamlı verin.
Ev sahibi kabul etmezse "kira arttırım davası" açar ama mahkemenin % 10 dan fazla zam yapması için sizin dairenizin kira bedelinin, zamanla benzer dairelerin kira bedellerine oranla düşük kaldığını ispat etmesi gerekir.
Banka hesabı ve apartman aidatlarınız, eski ev sahibinizle sizin aranızdaki sözlü kira sözleşmesi ve kira bedeline ispattır.
Kira sözleşmesi yazılı olmak zorunda değildir, sözlü de olabilir.
Alıntı:
Bay Av.Derya Koca rumuzlu üyeden alıntı
Eski kirayı vermeye devam edin, yeni kira döneminde %10 zamlı verin.
Ev sahibi kabul etmezse "kira arttırım davası" açar ama mahkemenin % 10 dan fazla zam yapması için sizin dairenizin kira bedelinin, zamanla benzer dairelerin kira bedellerine oranla düşük kaldığını ispat etmesi gerekir.
Banka hesabı ve apartman aidatlarınız, eski ev sahibinizle sizin aranızdaki sözlü kira sözleşmesi ve kira bedeline ispattır.
Kira sözleşmesi yazılı olmak zorunda değildir, sözlü de olabilir.
Çok teşekkür ederim Bay Av. DERYA
cevabınızı aldım ve normaldede olması gereken sizinde söylediğiniz gibidir ancak biz haklı olmamıza rağmen bu evinde oturduğumuz kişiyle uğraşmak istemiyoruz ve biz yeni bir ev buluncaya kadar istediği kira ile oturacağız size ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim,allah herşeye hakimdir biz onu allaha havele ediyoruz.
selamlar sezgin Aydoğdu.
--------------------------------------------------------------------------------
evet arkadaşım seni anlıyorum ve aynı derdin bir benzeri bendede var,ve ben bu forma yeni üye oldum sadece sana cevap olarak yazabiliyorum yani direk yetkiliye nasıl gönderilir bilmiyorum umarım biride bana yardımcı olabilir bu konuda. neyse bende kiracısı olduğum evde 4 yıldır oturuyorum ve bizim ev sahibimizde evi bir başkasına sattı satmadan önce 4 yıl boyunca hiç bir pürüz yaşanmadı,her ay kirasını açmış olduğu hesaba gününde olması şartı ile yatırıyorduk.ama şu anda evi bir başakası aldı ve biz yeni bir sözleşme yapmadık daha önceki ev sahibimle yaptığım kontrat sözleşmesinide kaybettim, şu anki ev sahibimiz normalde yatırdığım bedelden çok daha fazlasını istiyor,benim sormak istediğim şey yeni ev sahibimle herhangi bir sözleşme yapmamıza rağmen kanunen benden önceki yatırdığım bedelden fazlasını alabirmi? biz evden ev bulduğumuzda birkaç ay içerisinde çıkmayı düşünüyoruz,bu süre içerisinde yatırdığımız eski kira bedelimi geçerli olur yoksa ev sahibinin bizden istediği miktarımı yatırmak zorundayız lütfen bana bu konuda yardımcı olun ben ne yapmalıyım ev sahibim bana kanunen herhangi birşey yapmaya hakkı varmıdır.teşekkürler sezgin..
Daha iki mesaj yukarıda Av. Derya Koca'nın verdiği cevabı okumayıp neden tekrar soruyorsunuz. Yanıt yeterince açık.
Alıntı:
sezgin111 rumuzlu üyeden alıntı
Çok teşekkür ederim Bay Av. DERYA
cevabınızı aldım ve normaldede olması gereken sizinde söylediğiniz gibidir ancak biz haklı olmamıza rağmen bu evinde oturduğumuz kişiyle uğraşmak istemiyoruz ve biz yeni bir ev buluncaya kadar istediği kira ile oturacağız size ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim,allah herşeye hakimdir biz onu allaha havele ediyoruz.
selamlar sezgin Aydoğdu.
tekrar merhaba SAYIN AV.DERYA ben 4 ay öncede yine yazmıştım ve cevap larınız çok bilgilendiriciydi bunun için tekrar teşekkür ederim,daha önce yazdığımda kiracısı olduğumuz evin satıldığını ve yeni ev sahibimiz olan kişinin bizden önceki kira bedelinin üstünde kira talep ettiğini yazmıştım ve ne yazıkkı hiç buna hakkı olmamasına rağmen biz onun belirlediği kirayı ödemek zorunda kaldık ve şu an bu yeni ev sahibimizle 5. ayımız,yeni ev sahibimiz bize yeniden 6 aylık kontrat imzalattı ve bir kopyasını aracısı vasıtasıyla bize vereceğini söylemesine rağmen vermedi ve üstelik ben kontratın bir kopyasını istediğmde bana cevaben senin düşündüğün bir art niyetinmi var,neden bu kadar çok istiyosun kontratı dedi ve eğer kontratı verirse karşılığında benden tahliyetahadütnamesi alacağını söyledi,kontaratın bir kopyasınında kiracıda kalmasında ne tür bir artniyet olur ve bu kiracının doğal bir hakkı değilmidir,birde benim sizden sormak istediğim biz daha önceki ev sahibimize ilk oturduğumuzda evden çıkarken son ay kira vermemek kaydıyla bir aylık kira bedelini peşin ödemiştik ve depozitomuzuda vermiştik,eski ev sahibimiz depozitoyu yeni ev sahibine verdi yalnız ben kirayı girerken peşin çıkarken normalde son bir ayı ödememem gerekirken bizim zorba ev sahibiz ben anlamam oturduğunuz herbir günün kirasını ben alırım diyor, daha önce yaptığı kira artırımını kendi istediği ölçüde artırdığı gibi hakkı olmayan bu son çıkmadan önceki ayın kirasınıda alırım diyor lütfen yardımcı olurmusunuz ne yapmam gerekiyor,asgari ücretle zar zor geçinen bir insanız ve kazancımızın %70 zaten kiraya gidiyor şayet hakkım olan son ayın kirası vermezsem yani taşınacağım ev ve nakliyatına ayırmayı düşünüyorum bu pozisyonda ben hakkımı ev sahibini kaba kuvvetine tehditlerine maruz kalmadan ne şekilde arayabilirm size şimdiden çok teşekkür ediyorum.