Cevap: Re: Uyuşturucu madde kullanımı ve sürücü belgesi iptali.
telefonla irtibata nasıl gecebilirim ..benımde bı sorunum var daimi ehliyetle ilgili
- - - Updated - - -
benım de ehliyetımi daimi olarak iptal ettıler....su an denetımlı serbestlığı tamamlamış bulunmaktayım...geri alma şansın var mı varsa nasıl?...siz gerı alabildiniz mi?..tesekkurler
Alıntı:
leventarman rumuzlu üyeden alıntı
Sanık Levent Arman'ın,üzerine atılı uyuşturucu kullanmak suçunu işledği anlaşıldığından,eylemine uyan 5237 sayılı TCK nun 191/1 maddesi gereğince suçun işleniş biçimi,yeri.zamanı,ağırlığı,failin güttüğü amaç ve saiki gözönüne alınarak taktiren,1 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına,
Sanığın yargılama sürecindeki davranışları nazara alınarak hakkında 5237 sayılı TCK nun 62.maddesinin tatbiki ile sanığa verilen ceza taktiren 1/6 oranında indirilerek 5 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına,
Sanığın cezasının ertelenmesi halinde bir daha suç işlemeyeceği hususunda mahkememizde olumlu kanaat oluşmadığından hakkında taktiren 5237 sayılı TCK nun 51 maddesinin uygulanmasına yer olmadığına,
Sanık hakkında 5237 sayılı TCK nun 191/6 maddesi yollaması ile,TCK nun 191/2 maddesi gereğince 191/3 ve 4 maddelerinde belirtilen usüller dairesinde,TEDAVİ VE DENETİMLİ SERBESTLİK TEDBİRLERİNİN UYGULANMASINA,
Sanık hakkında 5237 sayılı TCK nun 53 maddesinin 1,2,3 fıkralarının uygulanmasına,
Sanığın trafik müdürlüğünden verilme B sınıfı .... nolu,sürücü belgesinin 2918 sayılı yasanın 119/2 maddesi gereğince daimi olarak geri alınmasına,
Dair,talebe kısmen uygun,7 gün içinde Yargıtay yolu açık olmak üzere oybirliğiyle verilen karar sanığın yüzüne okundu.
Şeklinde bir karar verildi.
Akabinde ben de temyiz başvurumu yaptım,size sormak istediğim sorular şu şekilde;
1.Malumunuz şu an bir af gündemde,bu af benim işlediğim suçu kapsarmı?
2.Bu af beni kapsıyorsa yargılandığım mahkeme kalemine dilekçe vermelimiyim,bunun belli bir süresi varmıdır?Yoksa savcı bey bu afla ilgili dosyamızı mahkemeye kendisi mi gönderir?
3.Temyiz başvurum olması,afla ilgili başvuru yapmamı etkiler mi?(yani temyiz başvurum sonuçlanmadan dilekçe verebilirmiyim)
Yardımlarınız için şimdiden sonsuz teşekkürler.
Saygılarımla.
Levent Arman
Cevap: Uyuşturucu madde kullanımı ve sürücü belgesi iptali.
Merhaba bende 1 yıl önce uyuşturucu kullanmak tan 18 ay ceza aldım sicilimde 191/1 maddesi var 2013 yılının ocak ayında ehliyetimi alkolden 2 yıl kaptırdım 2016 kasım ayında sürücü davranışları eğitimi mi tamamlayıp belgemi aldım trafik şubeye gittim bana ehliyetimi geri vermediler sicilinde 191/1 gözüküyor dediler mahkum olduğum 1. asliye ceza mahkemesi nin gerekçeli kararı bende ve kararda ehliyeti kısıtlayan bir madde yok emniyete bu kararı gösterdim bu karar olmaz sen adliye ye gidip ilgili mahkemeden ehliyetini kısıtlayan bir madde yoktur şeklinde yazı getir ehliyetini verelim dediler tekrar adliye ye gittim hakim bey ile görüştüm senin elinde gerekçeli karar var polisler ehliyetini kısıtlayamaz dedi ben tekrar emniyete gittim emniyetteki arkadaşlar tekrar aynı şeyi söylediler yazı istediler tanıdığım bir avukata gittim vermek zorundalar vermezler ise savcılığa suç duyurusunda bulun dedi bende gittim bulundum ancak savcı bey kovuşturmaya yer yoktur şeklinde karar verdi 1. asliye ceza mahkemesinin kalemine gidiyorum bizle alakası yok ben sana yazı veremem diyor ortada kaldım bu yazıyı nasıl alabilirim emniyetteki polisler alman lazım çoğu insan bu şekilde yazı getiriyor diyor kararımın içeriğinde ehliyetimi kısıtlayan bir madde yok bana verilen yazıda ehliyetiniz kısıtlı değil ise kısıtlı olmadığına dahil bir yazı istiyorlar lütfen yardım edin nasıl bir yol izlemeliyim sicilimi sildirmem şimdilik mümkün değil