Re: Türklerin Anayurdu Kayıp Mu Kıtası Mı?
Alıntı:
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
Sayın rita;
Son yazdıklarınıza büyük ölçüde katılıyorum. Ancak daha önceki "Mu" konusu ise bana bir masalmış gibi geliyor. Son yazdıklarınız içinde beniim de çok değer verdiğim iki bilim adamının ismi geçiyor. Rahmetli Erol Güngör ve Hakkı Dursun Yıldız. Bu bilim adamlarının son yazınızdaki kültürel çerçeveye uygun oldukları, ancak "Mu" konusunda sizin gibi düşünmeyecekleri kanısındayım. Çünkü bu "Mu" konusu Türk kültürü yanında oldukça "yapay" ve oldukça "sonradan yapıştırılmış" veya "yapıştırılmaya çalışılmıuş" gibi duruyor.
Zaten, rahmetli Erol Güngör bir tarihçi değildi. Her ne kadar Türk tarihi ile ilgili kitapları varsa da esasen, önde gelen bir sosyal psikoloji uzmanıdır. Çok erken kaybettğimiz bu büyük düşünürün, kültür ve milliyetçilik konusunda oldukça orijinal ve derin yorum içreren kitapları benim de hayatıma yön veren eserlerdir. Milliyetçiliği ve kültür konusunu yüzeysel olarak ele alan ve piyasada bol miktarda bulunanlardan oldukça iyi ve kalitelidir.
Hakkı Dursun Hoca iyi bir tarihçidir ve özellikle de "İslamiyet ve Türkler" isimli eseri benim de çok yararlandığım bir eserdir.
Ama bu her iki değerli bilim adamının kültürel dünyasında Mu'nun izine rastlayamazsınız. Mu konusu olsa olsa popüler yayınların konusu olabilir. Bilim çevrelerinin bu konudaki ciddi bir çalışması varsa, öğrenmek isterim. Piyasada bu konuda popüleriteye hitap eden yayınlar var, ama benim o tür yayınlarla pek işim olmaz.
Kitabı okumanızı tavsiye ediyorum..Çok ciddi bulgular da yeralıyor.